På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Iftac

Iftac

Kunskap och kompetens är nyckeln till en kvalitetssäkrad bredbandsutbyggnad. Vi ökar kunskapen om effektiva och säkra arbetsmetoder för planering, installation och underhåll av bredbandsnät.

Iftac och ICT Education är oberoende utbildningsanordnare som i samverkan erbjuder högkvalitativ teoretisk och praktisk utbildning och handledning inom strategi, projektledning, planering, byggande, drift och underhåll av fiberoptiska nät. I Norge är vi verksamma under namnet Edugrade 

Tillsammans har Iftac och ICT Education många års erfarenhet av att utveckla och genomföra utbildning på olika nivåer – från högre utbildning till kortare kurser. Genom att tillhandahålla utbildning i världsklass till personer som arbetar med bredbandsutbyggnad har vi levererat kompetens och know how till ledande nätägare, operatörer, systemleverantörer och installationsföretag i många år. Målet är alltid att minimera fel och optimera metoder för utbyggnad av kvalitetssäkrade fibernät med hög säkerhet och lång livslängd. I all verksamhet strävar vi efter att bidra en stabil och hållbar IT-infrastruktur.

Med oss som utbildningspartner kan du och ditt företag öka er konkurrenskraft.

Välkommen till Iftac och ICT!

www.iftac.se

Utbildningar

Bredbandstekniker

Iftac

Utbildningen förbereder för yrkesverksamhet i en av världens snabbast växande branscher. Som bredbandstekniker kommer du att arbeta med projektering, byggnad och underhåll av IT-infrastruktur i en bransch med stor brist på yrkeskunnig personal. Utbildningen har utvecklats i samverkan med branschen och har det innehåll och den bredd som krävs i ett framtidsperspektiv.

Du får lära dig
Du får lära dig allt om bredbandsbyggnad i landets mest exklusiva miljö, om fiberkabel och dess egenskaper…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-08-27)

2019-08-26

2020-08-24

Utbildningsslut:

2019-12-20

2020-12-18

2021-12-17

Antal poäng:

255 YH-poäng (ca 1,3 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Hudiksvalls kommun

IT-säkerhetstekniker - Etisk Hackare

Iftac

Om utbildningen
Utbildningen IT-säkerhetstekniker - etisk hackare erbjuder en kursmix som sammantaget täcker upp hela det kunskapsområde du behöver behärska för direkt övergång från studier till arbete i en spännande och motiverande arbetsmiljö inom IT-säkerhet. Du kommer vidare, som säkerhetsspecialist, att ha god kompetens för arbete inom närliggande teknikområden som nätdrift, administration av nät, virtualisering m fl.

Innehåll
Utbildningen omfattar en bred genomlysning av vanliga…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2017-09-04)

Påbörjad (2018-09-03)

Utbildningsslut:

2019-09-01

2020-09-01

Antal poäng:

440 YH-poäng (ca 2,2 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Hudiksvalls kommun

Javautvecklare

Iftac

Att bli specialist inom Javaprogrammering är en av de säkraste vägarna till en framgångsrik karriär inom IT. Arbetsmarknaden formligen skriker efter duktiga Javautvecklare som vill vara med och forma framtidens system för datorer, mobiler, läsplattor, spel och appar. Utvecklingen inom IoT går allt snabbare och kommer kräva många fler specialister i framtiden vilket ger mycket goda karriärmöjligheter för dig med rätt utbildning.

Under vår 2-åriga utbildning Javautvecklare (420 Yh-poäng) får…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2017-08-28)

Utbildningsslut:

2019-07-01

Antal poäng:

420 YH-poäng (ca 2,1 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Hudiksvalls kommun

Branscher:

Data & IT

Optotekniker

Iftac

Ett mångårigt samarbete med Ericsson garanterar aktualitet och kvalitet i en bred och generell utbildning med yrkesprofilering mot installation och förläggning av fiberoptiska bredbandsnät.

Som Optotekniker arbetar du med installation av fiberoptik, ett snabbt växande område nationellt och internationellt. Det råder stor brist på yrkeskunnig personal, i Sverige och över hela världen. Optotekniker är den enda längre utbildningen inom området i Europa. Historiskt har våra studerande sedan…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-09-03)

Utbildningsslut:

2019-06-21

Antal poäng:

210 YH-poäng (ca 1,1 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Hudiksvalls kommun

Systemingenjör-Linux

Iftac

Specialister, inte minst med kompetens inom Linux, är hett efterfrågade i den snabbt växande IT-branschen. Systemingenjör – Linux är för närvarande landets enda yrkeshögskoleutbildning med denna speciella inriktning. Företag som IBM, SUN, Hewlett-Packard, Novell och många andra ledande företag satsar på Linux, för dess flexibilitet, möjlighet att påverka och låga kostnader.

Du får lära dig

  • Linux historik som open sourceoperativ, dess drivkrafter och utveckling.
  • Installation,…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2017-12-18)

Påbörjad (2018-08-27)

Utbildningsslut:

2020-02-28

2020-10-31

Antal poäng:

435 YH-poäng (ca 2,2 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Hudiksvalls kommun