På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Det bästa jag har gjort!

Det bästa jag har gjort!

Skrivet av: Teknikhögskolan

Publicerat: 2018-09-19

Distansutbildningen till Transportledare - Det bästa jag har gjort!

Catrin Kilén (på bilden, ovan) stod i ett vägskäl för ett par år sedan. Med 14 år bakom sig som bl.a transportplanerare  inom båtbranschen, ville hon vidare. Hon visste att det var inom transportbranschen hon ville fortsätta, men exakt med vad, visste hon inte.
Så efter att ha sökt runt lite dök ett par olika alternativ upp, varav en var en yrkeshögskoleutbildning till Transportledare på Teknikhögskolan i Uddevalla. Först skulle den vara bunden dvs föreläsningar på plats men sedan gjordes den om till distans: skillnaden är att man kan befinna sig var som helst i landet och ändå ta del av föreläsningarna i realtid.

För Catrins del har det ändå känts bäst att närvara fysiskt, men hon uppskattar möjligheten att kunna sitta hemma och ta del av lektionerna i realtid. Två andra viktiga faktorer vid val av utbildning var att den innehöll LIA (praktik) på ett företag samt att utbildningen bara var på 2 år.

Det gjorde att utbildningen passade mig ypperligt. Den har förändrat mig som person, – säger Catrin. Jag har tagit tillfället i akt och utmanat mig själv på många sätt. Att stå inför klassen och hålla en presentation har varit utmanande, att vara med i ledningsgruppen som studeranderepresentant har gjort att jag vågar mer idag än innan. Distansutbildningen till Transportledare -Det bästa jag har gjort!”.

Med detta nya självförtroende i ryggen, och med all kunskap hon fått under utbildningen ser Catrin mycket ljust på framtiden. Hon har redan fått anställning via sin LIA-praktik på ett företag, trots att utbildningen inte riktigt är avslutad än, men det tar inte stopp där – ”Mitt mål är att ha en ledande position inom branschen i framtiden och utbildningen till Transportledare har gett mig en bra grund och perfekt start på min framtida resa”, - tillägger Catrin  och avslutar med att säga – "Prova! Det är det värt!"

Fler reportage från Teknikhögskolan

Frågor till en mätningstekniker

Sara Strandberg studerar till Geodetisk mätningstekniker på Teknikhögskolan i Göteborg och närmar sig slutet på...
Läs mer

”Jag valde Teknikhögskolan eftersom jag letade efter en utbildning som fokuserade på att få ut mig på arbetsmarknaden.”

Isak Kogner är 22 år gammal och kommer ursprungligen från Stockholm. I augusti 2013 flyttade han till Kalmar för att lä...
Läs mer

Stora satsningar på infrastruktur medför enormt behov av anläggningskonstruktörer! Läs till Anläggningskonstruktör på Teknikhögskolan

Karin Fyhr är 33 år gammal och läser Teknikhögskolans tvååriga YH-utbildning Anläggningskonstruktör väg och vatten i Gö...
Läs mer