På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

”Jag valde Teknikhögskolan eftersom jag letade efter en utbildning som fokuserade på att få ut mig på arbetsmarknaden.”

”Jag valde Teknikhögskolan eftersom jag letade efter en utbildning som fokuserade på att få ut mig på arbetsmarknaden.”

Skrivet av: Teknikhögskolan

Publicerat: 2015-08-25

Isak Kogner är 22 år gammal och kommer ursprungligen från Stockholm. I augusti 2013 flyttade han till Kalmar för att läsa den tvååriga YH-utbildningen Systemutvecklare .NET på Teknikhögskolan. Isak har tidigare erfarenheter av Frontend-utveckling. . 

Vilken utbildning läser/läste du? 

Jag läste den tvååriga YH-utbildningen Systemutveckling .NET på Teknikhögskolan i Kalmar.  

Vad var mest intressant under utbildningen?

Jag älskar att skriva kod men att lära sig hur en riktig arbetsdag går till ute på LIA (lärande i arbete, praktik) var nog det viktigaste. Där fick jag lära mig olika arbetssätt och hur man jobbar i ett team. Att få prova på sitt yrke “på riktigt” gjorde mig redo att börja jobba direkt efter examen. 

Varför valde du Teknikhögskolan?

Jag valde Teknikhögskolan eftersom jag letade efter en utbildning som fokuserade på att få ut mig på arbetsmarknaden. Teknikhögskolans upplägg med flera LIA-perioder passade mig därför perfekt. 
 

Redan innan min examen blev jag anställd på

Chas Visual Management och det är där jag jobbar idag.

Vad jobbar du som nu? 

Redan innan min examen blev jag anställd på Chas Visual Management och det är där jag jobbar idag. Just nu är jag på ett uppdrag som konsult i Stockholm. Uppdraget är väldigt spännande och handlar om just Systemutveckling .NET, så jag har verkligen nytta av min utbildning från Teknikhögskolan. 

Vad har du för framtidsplaner?

I framtiden vill jag fortsätta jobba som konsult för att få en så bred kompetens som möjligt. Det finns oändligt med spännande uppdrag inom detta yrke så jag ser fram emot vad framtiden har att ge. 

Vilka personliga egenskaper behöver man för att lyckas inom ditt yrke?

Det viktigaste är nog att man måste kunna hålla sig lugn och klara av att arbeta bra under stress. Det är viktigt att man ser problem/hinder som något spännande, intressant och utvecklande. Man måste även vara hungrig att alltid vara uppdaterad inom sitt område då det hela tiden kommer nya tekniker man måste hålla koll på. 

Hur ser behovet ut i din bransch? 

Det finns oändligt med jobb inom utveckling oberoende plattform eller utvecklingsspråk. Speciellt finns det mycket jobb inom .NET då det är en plattform som växer väldigt mycket just nu.  

Hur tyckte du trivseln på skolan var?

Jag tycker trivseln på skolan var kanon. Vår klass var ett riktigt grymt gäng som alla brann för att skriva kod och systemutveckling. Teknikhögskolan har dessutom väldigt kompetenta och uppdaterade lärare som vet vad som är “hett” just nu och formar kurserna efter det. Kalmar är dessutom en bra studentstad.

Läs mer

Här kan du läsa mer och ansöka till utbildningen Systemtuvecklare .NET.