På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Ny distansutbildning i Hydraulik

Ny distansutbildning i Hydraulik

Skrivet av: Institutet för Tillämpad Hydraulik, ITH

Publicerat: 2019-11-11

ITH Web Academy ger unik möjlighet till ny distansutbildning i hydraulik!

ITH Institutet för Tillämpad Hydraulik har startat en ny 6-månaders yrkeshögskoleutbildning på distans.

Utbildningen är utformad med flera valbara inriktningar enligt företagens behov av kompetens av montörer, underhållstekniker och utvecklare. I ett treårigt EU-projekt har ett 20 tal webbaserade kurser skapats i en lärplattform kallad ITH Web Academy. Denna möjliggör en mer flexibel och djupgående distansutbildning än tidigare. Första utbildningen startade fullsatt med 14 elever.

Utbildningen startar varje halvår och det finns redan ansökningar för kursen som börjar i januari.  ITH har även satsat mycket på moderna laborationer vilket används vid träffar på ITH. Industrier i Sverige är starkt beroende av välfungerande hydraulik i sin produktion och Örnskölsvik är ett centrum för utbildning och serviceföretag så jobbchanserna är goda. Att utbildningen är attraktiv kan bekräftas av att eleverna kommer från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Till hösten 2020 planeras för start av den populära 1,5åriga utbildningen Hydraulsystemtekniker som är förlagd på ITH. Utbildningen utvecklas årligen och är nu fördjupat inom modernt underhållsarbete av maskiner.