På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Sök en utbildning på Yrkeshögskolan Kungsbacka

Sök en utbildning på Yrkeshögskolan Kungsbacka

Skrivet av: Yrkeshögskolan Kungsbacka

Publicerat: 2020-01-22

Yrkeshögskolan Kungsbacka har än en gång beviljats att starta utbildningen Hiss- och rulltrappstekniker samt Bygg- och anläggningsprojektör CAD/BIM. Sedan tidigare är det också klart att utbildningarna CAD-konstruktör produktutveckling Mekanik/Plast och Redovisningskonsult/rådgivare startar till hösten 2020.

- Det är väldigt roligt att vi får fortsätta med utbildningen Hiss- och rulltrappstekniker, en utbildning som vi är ensamma om i Västsverige. 2019 examinerades första årskullen där i princip alla blev erbjudna jobb, säger Frida Svärd, rektor på Yrkeshögskolan Kungsbacka.

Målet är att utbildningarna ska leda till jobb.

Utbildningarna inom yrkeshögskolan ska svara mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden och leda till en tydlig yrkesroll. Utbildningarna som Yrkeshögskolan i Kungsbacka erbjuder representerar branscher med stor efterfrågan på kompetens.

- Byggbranschen har förändrats de senaste åren och teknisk kompetens efterfrågas i hög grad. Utbildningen Bygg- och anläggningsprojektör CAD/BIM ger bland annat kunskaper i att skapa digitala modeller i ett byggprojekt. Vi har en mycket hög andel av våra studerande i arbete efter examen, målet är att 100 procent ska få jobb, säger Frida.

Film

Fler reportage från Yrkeshögskolan Kungsbacka

Utbildningsministern besökte Yrkeshögskolan Kungsbacka

  Måndagen den 18 april besökte utbildningsminister...

CAD-konstruktörer sökes

Nu är det ett stort sug efter CAD-konstruktörer på arbetsmarknaden. Lars-Ivar Fredberg...