På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vad gör en

Vad gör en "bra chef"?

Skrivet av: YrkeshögskoleGuiden

Publicerat: 2017-11-12

Det finns yrkeshögskoletbildningar som leder till att man kan få jobba som en arbetsledare/chef. Exempel på sådana yrkeshögskoleutbildningar är:
Arbetsledare - Byggproduktion i Lund och i Göteborg
Produktionsledare - Bygg
i Malmö
Produktionsledare - Bygg & Anläggning i Linköping
Arbetsledare - Park & Miljö på distans
Arbetsledare - Mark & Anläggning på distans och i Stockholm
Logistiker, Arbetsledning & Flerpartslogistik i Örebro
IT-projektledare och Projektledning - Hållbara möten & Event i Stockholm.

Om man får en arbetsledande position vill man självklart bli en "bra chef". Men vad gör en sådan?
Att sätta tydliga mål för verksamheten och "hålla budget", ja, men vad kan chefen göra för att skapa välbefinnande på jobbet, för att duktiga medarbetare inte ska söka sig bort från arbetsplatsen?

Svaret finns i att ta väl hand om sin personal, så att människor trivs och stannar på arbetsplatsen.
Det bästa sättet att få veta vad dina medarbetare behöver och hur du, som är deras arbetsledare/chef, kan bidra till bättre trivsel, är att helt enkelt fråga de anställda och "höj taket". Våga uppmuntra folk att uttrycka sina åsikter och lyssna på de ärliga svaren. 

Fler tips för ett lyckat chefsskap:

  • Skapa tid för medarbetarnas kreativitet - t.ex låt de anställda lägga några timmar i veckan på kompetensutveckling eller ett eget projekt inom ett område där de vill utvecklas.
  • Ta vara på idéer och förslag - t.ex kan man ha bonussystem för att belöna medarbetarnas goda idéer/förslag. Chefer/arbetsledare har en mycket viktig roll här, de bör lyssna på de idéer och förslag som kommer upp, genomföra de som är möjliga och se till att inte slå ner på vad som verkar vara en mindre bra idé, eftersom det hämmar kreativiteten.

Visste du att...?
Att "tappa" personal kostar företaget/organisationen både tid & pengar. I snitt 542.700 kr per nyanställning (uppgift från november 2017). Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet så det är alltså mycket värdefullt om man kan behålla sin personal och dessutom se till att de mår bra på sin arbetsplats!. Källa: vision.se.

Fler reportage från YrkeshögskoleGuiden

Brist på kyltekniker är mycket stor!

I Sverige idag (augusti 2018) kan ca 750 kyltekniker få anställning direkt och de närmaste sex åren behöver man anställ...
Läs mer

Restplatser och sen ansökan

Det är mitten av augusti och läsårets start närmar sig med stormsteg! Trots det finns det fortfarande möjligh...
Läs mer

Många utbildningar är fortfarande sökbaka!

TIPS! Yrkeshögskoleutbildningar har olika sista ansökningsdatum, därför att ansvariga för varje yh-utbildning sj...
Läs mer

Yrkeshögskola - utbildningsform för framtiden

Idag, den 18 april 2018, startar en ny ansökningsomgång för de utbildningsanordnare som vill bedriva YH-utbildning...
Läs mer

Nya katalogen ute nu!

Nu har vårens utgåva av YrkeshögskoleGuiden precis lämnat tryckeriet och är på väg till landets Arbetsförmedlingar...
Läs mer