På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Fastighetsingenjör

Fastighetsingenjör

Fastighetsakademin

Fastighetsingenjör

Programmet till fastighetsingenjör omfattar 400 Yh-poäng, vilket motsvarar 2 års heltidsstudier och leder fram till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som fastighetsingenjör.

Utbildningens mål
Utbildningen leder till att vara den som ansvarar för att bevaka den tekniska utvecklingen, alla innovationer, hur marknaden inom energisektorn utvecklar sig, det är och kommer att vara ett av de viktigaste arbetena i fastighetsbranschen. Att ha ansvaret för att det egna företaget alltid ligger i framkant av utvecklingen. Att sedan kunna göra upphandlingar på ett effektivt och lönsamt sätt gör fastighetsingenjören till en nyckelperson i fastighetsföretaget.

Utbildningen ger dig kompetens för att arbeta som fastighetsingenjör med arbetsuppgifter inom drift, underhåll och service för fastighetssektorn. Utbildningen skall ge både en grund men även ett djup för att klara de relevanta arbetsuppgifter som förekommer då arbete skall utföras inom service, drift och underhåll på ett befintligt fastighetsbestånd.

Utbildningen syftar till att utbilda fastighetsingenjörer med kunskaper inom byggnadsteknik- och fysik, installations­teknik, kyl- och värmepumpsteknik, styr- och reglerteknik, energioptimering och -effektivisering, ekonomi, projektkunskap, ellära och kommunikation.

Arbetet som fastighetsingenjör
Arbetet innebär oftast att man har ett helhetsansvar för fastigheten. Fastighetsingenjören har huvudansvaret för att optimera fastighetens värme, ventilation och andra tekniska system och att hyresgästerna får en bra service. Det innebär att utveckla drift- och underhållverksamheten och ett tydligt kostnadsansvar för detta. Fastighetsingenjören har ansvar för de kvalificerade upphandlingar som berör fastighetssystemen. Arbetet innebär ibland en ledarroll med personalansvar.

Fastighetsingenjörer arbetar inom bostads-, kontors- och industrifastigheter samt på sjukhus och affärscentra. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var man arbetar och hur verksamheten organiseras.

LIA (Lärande i Arbete)
Alla våra Yh-utbildningsprogram innehåller skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med fastighetsbranschen, och kombinerar teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas för lärande i arbete (LIA).

Fördelarna med LIA är flera. Du får arbetslivserfarenhet redan under studietiden och kan ditt yrke ganska bra när du är färdig med din utbildning. Dessutom får du kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb direkt.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-19

2020-08-24

Slut

2019-06-07

2020-06-12

2021-06-12

2022-06-12

Studietakt

100%

Branscher

Byggteknik

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Fastighetsakademin

Laddar...