På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Back-end Developer

Back-end Developer

Handelsakademin

Back-end Developer

Som back-end utvecklare skapar du grunden för att dina front-end-kollegor ska kunna skapa funktionella och användarvänliga webbsidor. Behovet på arbetsmarknaden är stort och alla prognoser pekar på goda anställningsmöjligheter.

Gillar du att programmera och koda? Vill du skapa och designa för webben? Då är Back-end Developer något för dig. Du får arbeta med företagets webbsidor och underhåller, uppdaterar och designar dessa. Du har kunskap om HTML, CSS och JavaScript. 

I den här utbildningen får du kompetens att arbeta som webbutvecklare och med programmering back-end. Som Back-end Developer har du en bra arbetsmarknad, det saknas ca 60 000 personer inom IT-området de närmaste åren. 

Front-end och back-end är begrepp som används inom webbutveckling för den bearbetning som sker av eller nära användaren (front-end) och själva basbearbetningen, ofta på servernivå (back-end).

Upplägg
Normalt är det två-tre dagars lektionsbunden tid per vecka. Det kan variera, någon vecka är det fler, någon annan färre. Vi har som regel 18 timmar lektionstid per vecka. Övriga dagar är för egna studier och ibland gruppuppgifter.

LIA-praktik
Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider. Det är en oavlönad praktik. Handelsakademin har ett register med tidigare företagskontakter som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Handelsakademins personal kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och vanligtvis gör vi även personliga besök på plats hos studenten på företaget.

Yrkesroller

  • Back-end Developer

  • Backendutvecklare

  • Webbutvecklare Back-end

  • Webbprogrammerare

  • Java-utvecklare


Utbildningsledare
Molly Tagesson
072-050 37 24 el. 031-704 67 00

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2020-08-24

2021-08-23

Slut

2021-06-04

2022-06-03

2023-06-02

Studietakt

100%

Branscher

Data & IT

Sista ansökn.dag *

2020-05-09

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Back-end Developer på Handelsakademin.