På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Teknisk Fastighetsförvaltare

Teknisk Fastighetsförvaltare

STI - Stockholms Tekniska Institut

Teknisk Fastighetsförvaltare

 

YRKESROLL

Utbildningen till teknisk fastighetsförvaltare ger dig ett jobb där du får vara med och optimera våra fastigheter för framtidens samhälle.

Som Teknisk Fastighetsförvaltare kan du välja två olika vägar. Du kan bli teknisk specialist som jobbar med drift och underhåll av fastigheters tekniska system. Du kan också välja att jobba mer med den affärsmässiga delen där du blir expert på investeringar i tekniska system på ett juridiskt och ekonomiskt plan.

Ditt uppdrag är att utveckla, bevara och förbättra fastigheterna. Det är också du som ser till att ditt företag har nöjda kunder och att fastighetens ekonomi utvecklas enligt planen.

Du jobbar dagligen med att skapa ett hållbart samhälle och samtidigt öka värdet på de fastigheter du ansvarar för. I ditt yrke har du stort fokus på kvalitetsarbete och utveckling av säkerhet, energiförbrukning, inomhusmiljö samt värdet på fastigheterna du ansvarar över. 

Dina arbetsuppgifter kan bland annat inkludera:

  • Identifiera energi- och vattenbesparande åtgärder
  • Ansvara för kvalificerade upphandlingar av tekniska system
  • Utföra avancerade analyser av effektivt energi- och resursutnyttjande
  • Samordna och projektleda tekniska åtgärder och projekt för drift och underhåll
  • Använda tekniska hjälpmedel för uppföljning och felsökning

Du kan arbeta på både små och stora fastighetsföretag och fastighetsförvaltare, kommun och landsting eller konsultföretag inom fastighet.

 

UTBILDNINGEN

Lär dig yrket som Teknisk Fastighetsförvaltare och få rätt kunskap för att  lösa de uppgifter och problem som du möter i yrket.

Under utbildningen ligger fokus på att få rätt kompetens för att jobba som teknisk specialist för fastigheter. Oavsett om du väljer att rikta in dig mot underhåll och drift eller förvaltning av fastigheter.

Du lär dig att planera drift och underhåll, utföra och identifiera resurser för drift- och underhållsarbete. Du lär dig att arbeta i fastighetsbranschens digitala verktyg för att planera och optimera fastigheters drift och underhåll.

En viktig del i jobbet som Teknisk Fastighetsförvaltare är att planera och genomföra förhandlingar samt möta kunder. Du läser därför kurser inom juridik och förhandling och personligt ledarskap. I ditt yrke kommer du arbeta för att bibehålla och öka värdet på de fastigheter du ansvarar för och därför läser du fastighetsekonomi. 

Du lär dig om energieffektivisering och optimering av fastigheter bl.a. genom att identifiera energi- och vattenbesparande åtgärder och att driftoptimera befintliga installationer, rutiner och checklistor. Du får kunskap för att mäta och tolka mätvärden för att tillämpa dessa på lämpligast sätt. Du lär dig också att göra  miljömässigt sunda val vid drift, skötsel och underhåll gällande kemikalier och avfallshantering, speciellt miljöfarligt avfall.

Dagens fastigheter har i många fall avancerade tekniska system och du lär dig att arbeta med de grundläggande programmen för fastighetssystem.

 

KURSER

Avtalsrätt och entreprenadjuridik 20p
Brandskydd- och olycksförebyggande arbete 15p
Byggnadsteknik och beräkningar 20p
Drift- och underhållsteknik 20p
Elteknik 15p
Energieffektivisering och optimering 20p
Examensarbete 25p
Fastighetsbranschen och samhället 15p
Fastighetsekonomi och dokumentation 25p
Fastighetsteknik 40p
Lärande i Arbete, LIA 1 45p
Lärande i Arbete, LIA 2 60p
Personligt ledarskap 10p
Presentationsteknik 15p
Projektledning och projektmetodik 15p
Styr och reglerteknik 20p
Tillämpad matematik för fastighetsförvaltare 20p

400 YH-poäng

Start *

2019-08-01

Slut

2021-08-01

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren