På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Processoperatör livsmedel

Processoperatör livsmedel

Teknikhögskolan

Processoperatör livsmedel

Processoperatör livsmedel – distansutbildningen för dig som är nyfiken på livsmedelsindustrin och brinner för hållbar mat och minskad miljöpåverkan.

Vad gör en processoperatör inom livsmedel?
Som processoperatör inom livsmedel arbetar du med att säkerställa att råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer med ett livsmedelssäkert fokus. Arbetet innebär också att skapa arbetsinstruktioner samt hantera förändringar under hela processen på ett kvalitetssäkert sätt utifrån ett kundperspektiv. Du arbetar alltid mot ett så miljövänligt och hållbart arbetssätt och produktionsprocess som möjligt.

Jobba som processoperatör inom livsmedel
Efter utbildningen kan du arbeta inom livsmedelsindustrin, som är den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv, både inom storskalig och småskalig livsmedelsproduktion. Några exempel på yrkesroller med inriktning mot livsmedel:

  • Kvalitetsansvarig
  • Livsmedelsförädlare
  • Processoperatör
  • Produktionsansvarig
  • Produktionsledare

Utbildningsform och upplägg
Processoperatör livsmedel är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på distans och heltid under 1 år. Under studietiden kommer det att vara fyra träffar på Teknikhögskolan i Stockholm, där varje träff sträcker sig över cirka 2-3 dagar.

Kunskap efter utbildningen
Efter genomförd utbildning har du kunskap om olika kvalitetssystem som exempelvis BRC, ISO 22000, LEAN och Green LEAN samt hur dessa används för att skapa en miljövänlig och hållbar produktion. Du kommer även att ha en bred förståelse för hur mikrobiologi, kemi samt transport och logistik kan påverka produktens väg till konsument och hur man kan bibehålla både kvalitet och hållbarhet.

Praktiska frågor om utbildningen
Nilla Karlsson
08-549 013 16

200 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-26

2020-08-03

Slut

2019-06-07

2020-06-05

2021-06-04

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Teknikhögskolan

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Processoperatör livsmedel på Teknikhögskolan.