På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Stödpedagog inriktning funktionsnedsättning

Stödpedagog inriktning funktionsnedsättning

Uddevalla Vuxenutbildning

Stödpedagog inriktning funktionsnedsättning

Välkommen att söka en utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter för att arbeta kvalificerat med personer som har funktionsnedsättningar. Du kommer att få verktyg för analys och kartläggning för att kunna ge individuellt vardagsstöd. Du kommer också att medverka till att implementera metoder och arbetssätt kring brukarna samt handleda, stödja och fortbilda stödassistenter och studerande.

Arbetssätt
Utbildningen innebär heltidsstudier på dagtid, varav tre dagar schemalagda i skolan och två dagar ägnas åt självstudier. 

LIA
En del av utbildningen är LIA, Lärande I Arbete. Fördelarna med LIA är många. Du skapar kontakter inom verksamhetsområdet innan du är klar med utbildningen vilket underlättar när det senare är dags att söka arbete. Möjligheten att få pröva dina förvärvade kunskaper i arbetslivet är en av LIAs stora vinster. Som studerande är du aktiv i planeringen av din LIA utifrån dina ambitioner och kursplaner. Du kontaktar själv tänkbara LIA-platser.

För dig som söker LIA plats inom socialtjänst och skola såväl kommunalt som privat) kan det vara bra att veta att de flesta verksamheter kräver utdrag ur belastningsregistret innan din praktik startar.

Efter fullgjord utbildning skall du kunna arbeta som stödpedagog inom funktionsnedsättningsområdet i såväl kommunal som privat regi.

Välkommen att söka en utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter för att arbeta kvalificerat med personer som har funktionsnedsättningar.

Kontaktpersoner

Katharina Frisk, 0522-69 78 18

Kerstin Melin, 0522-69 78 59

Christina Andersson, 0522‑69 75 32

Studietakt

100%

Poäng

200 YH-poäng

Start *

2020-08-31

Slut

2021-06-11

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Stödpedagog inriktning funktionsnedsättning på Uddevalla Vuxenutbildning.