På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Tandsköterska

Tandsköterska

Vårdyrkeshögskolan

Tandsköterska

God framtid inom tandvård

Det är stor efterfrågan på tandsköterskor i Stockholm med omnejd. Grunden till detta ligger mycket i den höga medelåldern inom yrket, där hela 31 % av de yrkesverksamma inom kåren är i åldern 55-64 år. Vårdyrkeshögskolan erbjuder en utbildning som ger dig kompetens att arbeta som tandsköterska i vårdteam på tandvårdsklinik, i nära samarbete med tandläkare. Utbildningen genomförs i samarbete med Folktandvården Uppsala & Stockholms län AB, Praktikertjänst AB och Privattandläkarförbundet.

LIA gör dig klar för jobb
Utbildningen bedrivs på heltid och är skolförlagd under tre terminer med lärarledda föreläsningar ca tre dagar i veckan. Under studietiden varvas teorin med praktiska övningar på klinik eller i våra utbildningslokaler. Lärande i arbete (LIA) ingår i utbildningen under 16 veckor fördelade på tre perioder om 2-9 veckor. Som tandsköterska kommer du att arbeta med tandvård, förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Förutom att assistera tandläkaren har du också självständiga arbetsuppgifter av olika slag.

Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning kommer du att ha de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som tandsköterska i vårdteam på tandvårdsklinik. Du kommer att lära dig om tandvårdsklinikens administration, hygien-, miljö- och kvalitetsarbete. Utbildningen ska också ge kunskaper om förebyggande och behandlande tandvård samt stimulera till fortsatt lärande.

Kontakt
Eva Holst
08-549 013 15

325 YH-poäng

Start

Påbörjad

2018-08-01

2019-01-01

Slut

2018-12-21

2019-12-20

2020-06-12

Studietakt

100%

ANSÖKAN ÄR STÄNGD