På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Tandsköterska

Tandsköterska

Vårdyrkeshögskolan

Tandsköterska

Välj en framtid inom tandvård! Med kunskapen som utbildningen ger är du efterfrågad på arbetsmarknaden - fler tandsköterskor behövs.

Utbilda dig till tandsköterska!

Det här är utbildningen för dig som vill bli tandsköterska. Det råder stor efterfrågan på tandsköterskor runt om i landet. Det beror på den höga medelåldern inom yrket. Hela 31 % av de yrkesverksamma inom kåren är i åldern 55-64 år och därför behöver tandteamen ersätta de stora pensionsavgångarna. 

Vårdyrkeshögskolan erbjuder en utbildning som ger dig kompetens att arbeta som tandsköterska i vårdteam på tandvårdsklinik, i nära samarbete med tandläkare.

LIA gör dig klar för jobb
Utbildningen bedrivs på heltid och är skolförlagd under tre terminer med lärarledda föreläsningar ca tre dagar i veckan. Under studietiden varvas teorin med praktiska övningar på klinik eller i våra utbildningslokaler. Lärande i arbete (LIA) ingår i utbildningen under 16 veckor fördelade på tre perioder om 2-9 veckor.

Som tandsköterska kommer du att arbeta med tandvård, förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Förutom att assistera tandläkaren har du också självständiga arbetsuppgifter av olika slag.

Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning kommer du att ha de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som tandsköterska i vårdteam på tandvårdsklinik. Du kommer att lära dig om tandvårdsklinikens administration, hygien-, miljö- och kvalitetsarbete. Utbildningen ska också ge kunskaper om förebyggande och behandlande tandvård samt stimulera till fortsatt lärande.

325 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2018-08-20

2019-01-01

Slut

2018-12-21

2020-02-28

2020-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD