På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Offentlig upphandlare

Offentlig upphandlare

Yrgo

Offentlig upphandlare

Vill du arbeta med förhandling och inköp inom offentlig sektor? Är du nyfiken, noggrann, driven och gillar att leda projekt? Då är utbildningen Offentlig upphandlare rätt för dig.

Om du vill arbeta med inköp inom offentlig sektor då är utbildningen Offentlig upphandlare något för dig. Alla inköp av varor och tjänster som staten, kommunerna och landstingen gör ska upphandlas enligt de lagar som gäller för offentlig upphandling. Lagarna syftar i första hand till att ge alla leverantörer möjligheten att på lika villkor erbjuda sina varor och tjänster till den offentliga sektorn. Som offentlig upphandlare är det din uppgift att genomföra upphandlingar inom ramen för gällande lagstiftning med ”den goda affären” i fokus. Det är viktigt att man som offentlig upphandlare kan se nya affärsmöjligheter både inom organisationen och på leverantörsmarknaden. Arbetet sker ofta i projektform där upphandlaren kan fungera som projektledare.

ARBETSMARKNAD
Efter genomförd utbildning kan du arbeta som upphandlare, inköpare inom offentlig verksamhet, upphandlingsassistent, upphandlingssamordnare, upphandlingsstrateg, avtalscontroller och anbudsansvarig/Bid manager där du arbetar med upphandlingsprocesser, utformar strategier, förhandlar om pris och leverantörsvillkor etc.

Arbetsmarknaden för en offentlig upphandlare är god. Arbetsmarknaden består av Sveriges 290 kommuner och cirka 500 myndigheter, där de flesta har någon slags upphandlingsfunktion. Upphandlingen i Sverige uppgår till mycket stora belopp, cirka 550–600 miljarder kronor årligen. Många arbetsgivare ser möjligheter till minskade kostnader med hjälp av upphandlare. Under ett år annonseras upphandlingar av ca 1 300 olika myndigheter.

Frågor om utbildningen
Mikaela Virkkunen Eliasson
Tel. 031-367 31 94

Emma Nilsson
Tel. 031-367 31 80

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-09-02

2020-09-07

Slut

2019-07-01

2020-06-12

2021-05-28

2022-05-27

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Yrgo

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Offentlig upphandlare på Yrgo.