På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Teater-, Event- & Scentekniker

Teater-, Event- & Scentekniker

Yrgo

Teater-, Event- & Scentekniker

Den här utbildningen har inga fler planerade starter och går inte att ansöka till.

Drömmer du om ett tekniskt avancerat arbete och en ledande roll, bakom scenen?

Teater-, Event- & Scentekniker är en tvåårig grundläggande event- och teaterteknisk utbildning på heltid för dig som vill jobba som scentekniker, ljustekniker, projektions- och mediatekniker, eventtekniker, Stage Manager eller liknade på landets alla scener och arenor.

Efter avslutade studier ska du självständigt kunna ansvara för arbetet med en hel scen- och/eller en eventproduktion på turné. En event-, scen- eller teatertekniker har specialiserad tekniskt kunnande inom ljus-, scen- och bildproduktion. Att förstå teknikens roll och kunna samverka i en kreativ och skapande process är nödvändigt, liksom att kunna agera som projektledare i en komplex produktion med ekonomiskt ansvar. Du arbetar entreprenöriellt med goda kunskaper om branschens omvärld och villkor. I din roll ingår även att riskbedöma och självständigt ansvara för säkerheten inom scen, teater och event. Dessutom ska du ansvara för en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetssätt, utöver att kunna kommunicera väl och skapa, samt etablera goda relationer.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

ARBETSMARKNAD
Teater-, event- och scenbranschen efterfrågar välutbildade medarbetare som kan hantera den senaste tekniken, som kan sitt hantverk inom yrket och som törs gå främst med nyskapande lösningar. Branschen söker dig som kan hantera en scen där ena dagen inte är den andra lik, du som vet att du är både först och sist på plats.

Flera nya multiarenor och kulturhus har renoverats och byggts i Sverige de senaste åren och event som kommunikationsmedel ökar och medför nya ökade krav på teknik och sceniska upplevelser. Dessutom väntas stora pensionsavgångar inom teater- och scenbranschen, vilket styrks av flera betydande aktörer i landet. Yrgo, högre yrkesutbildning har blivit uppvaktade och uppmanade av ett stort antal scener och arenor att starta den här utbildningen.

Ditt arbetsfält är nationellt vilket ger dig en ljus framtid i branschen.

Frågor om utbildningen
Maria Säwström
Tel: 031-367 31 24

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2021-05-28

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Teater-, Event- & Scentekniker på Yrgo.