På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Bredbandstekniker

Bredbandstekniker

Iftac

Bredbandstekniker

Utbildningen förbereder för yrkesverksamhet i en av världens snabbast växande branscher. Som bredbandstekniker kommer du att arbeta med projektering, byggnad och underhåll av IT-infrastruktur i en bransch med stor brist på yrkeskunnig personal. Utbildningen har utvecklats i samverkan med branschen och har det innehåll och den bredd som krävs i ett framtidsperspektiv.

Du får lära dig
Du får lära dig allt om bredbandsbyggnad i landets mest exklusiva miljö, om fiberkabel och dess egenskaper funktioner och användningsområden inklusive skarvning och förläggning. Du får praktiskt genomföra installationsarbete både inom- och utomhus. Du projekterar och dokumenterar ett fibernät från grunden, där du arbetar med lagkrav och kundkrav.

Landets mest erfarna utbildare finns på plats under utbildningen. En LIA-period, totalt 17 veckor, ger god beredskap för direkt övergång från utbildning till arbete. Här bygger du på dina kunskaper i autentisk miljö och skapar kontakter inför din kommande karriär. Som studerande bör du utgå från att LIA måste genomföras på annan ort än Hudiksvall.

Studieform
Heltid i Hudiksvall under de teoretiska momenten. LIA-perioden görs på branschrelaterade företag / organisationer, normalt på annan ort än Hudiksvall.

Arbetsmarknad
Utbildningen kommer att utgöra en ny viktig rekryteringsbas för telekombranschen som ropar efter yrkesutbildad personal.. Just nu ser vi en mycket påtaglig obalans mellan tillgång och efterfrågan på yrkesutbildad personal i Sverige. Vi ser samma mönster även utanför Sverige varför en världs arbetsmarknad står öppen för den som är lite äventyrlig och vill se sig om.

Karriärvägar

  • fibertekniker
  • optotekniker
  • bredbandstekniker
  • bredbandsinstallatör
  • nätplanerare
  • fiberprojektör

Information:
Anette Johansson
070-233 83 87

255 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-26

2020-08-24

Slut

2019-12-20

2020-12-18

2021-12-17

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Iftac

Laddar...