På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Digital Affärsutvecklare

Digital Affärsutvecklare

Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Digital Affärsutvecklare

Är du redo att bli digital affärsutvecklare med förmåga att initiera, driva och utveckla olika typer av digitala förändrings- och transformationsprojekt? Då har du kommit rätt! Det råder idag ett enormt behov av denna typ av kompetens.

En omfattande digital transformationsvåg sveper just nu över såväl företag, myndigheter och samhällen i stort. Alla påverkas, oavsett om du är privatperson eller företag. Nya teknologier såsom Artificiell Intelligens (AI), Big Data, Internet of Things (IoT), Marketing Automation osv. driver den snabba digitaliseringen.

Många tror dock att digital transformation främst handlar om teknik och nya spännande digitala lösningar. Vi tar istället utgångspunkten i HUR:et istället för VAD:et. Långsiktigt och framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete handlar om HUR man arbetar hellre än VAD man utvecklar. Denna förståelse kommer att vara avgörande för företag och organisationer om de skall kunna utveckla framtida affärsnytta med ett starkt användarvärde i fokus.

På YHIM:s utbildning Digital Affärsutvecklare 400 poäng tränas deltagarnas förmåga och kunskap att initiera, driva och utveckla digital transformation. Detta innebär att vi ger våra studerande en god förståelse kring nya intressanta digitala teknologier men främst med fokus på att förstå de värden och nyttor som den nya tekniken kan skapa.

Vi tränar ditt affärsmannaskap att utveckla affärer mellan företag men även direkt med användare/kunder. För att lyckas med detta krävs att du även behärskar förmågan att sälja in dina idéer och förslag på lösningar genom att få med dig andra på resan.

Under utbildningens gång får du som studerande ta del av spetskompetens inom området samtidigt som du utvecklar din kompetens till att bli en av de vassaste digitala affärsutvecklarna i landet. Du erhåller en gedigen uppsättning av de senaste metoderna, modellerna och verktygen för att bli en slipad digital förändringsledare så att du professionellt kan navigera i gränslandet mellan teknik, människa och affär.

Utbildningen är upplagd med ett starkt fokus på praktiskt arbete och konkreta övningar/träning i nära relation med näringslivet.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att:

  • utifrån ett holistiskt synsätt ta ansvar för en verksamhets digitala agenda och frågeställningar
  • göra affärsmässiga bedömningar kopplat till digitaliseringens möjligheter i en verksamhet
  • samarbeta effektivt som ledare och/eller medarbetare i en förändrings- eller transformationsprocess
  • hantera de gruppdynamiska processer som kan uppstå i en verksamhet i förändring och vid transformation
  • ta ansvar för att utveckla en konkret digital förändringsstrategi kopplat till en verksamhets övergripande mål
  • självständigt kunna analysera var en verksamhet står i sitt förändringsarbete och ta ansvar för att genomföra nödvändiga åtgärder
  • bygga långsiktiga och hållbara relationer såväl internt som externt i en verksamhet
  • tillämpa ett ledarskap baserat på ett coachande förhållningssätt
  • ansvara för projekt vad gäller tidsplanering, budget/resurser och kravställande

400 YH-poäng

Start *

2019-09-02

Slut

2021-06-12

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

Sen ansökan

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Reportage om utbildningen

Bli attraktiv i många branscher

Vill du gå en utbildning som ger dig goda jobbmöjligheter? På Yrkeshögskolan i Mölnlycke får du spetsk...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Digital Affärsutvecklare på Yrkeshögskolan i Mölnlycke.