På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Anläggningsingenjör - Produktionsledning

Anläggningsingenjör - Produktionsledning

Yrkeshögskolan Syd

Anläggningsingenjör - Produktionsledning

Vill du vara med och skapa grunden för framtida bostads- och infrastruktursatsningar? Tycker du om ett omväxlande och utmanande arbete? Bygg då Sverige tillsammans med oss!

Utbilda dig till anläggningsingenjör - produktionsledning på Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm. Med vår 20-åriga erfarenhet och kompetens inom bygg- och anläggningsutbildningar ger vi dig branschanpassad kunskap och en stabil grund för att axla rollen som produktionsledare inom anläggningsbranschen.

Genom vår utbildning får du bland annat kunskaper i praktiskt ledarskap och organisationsutveckling knuten till branschen, entreprenadjuridik och regelverk inom bygg- och anläggningsbranschen, kalkyl- och produktionsplanering. Du får färdigheter i använda digitala verktyg i anläggningsprocessen, upprätta kvalitets-, kontroll- och arbetsmiljöplaner, analysera klimatets och trafikens påverkan på vägar/mark och formulera olika lösningar.

Efter avklarad, avgiftsfri och studiemedelsberättigad utbildning skulle du kunna ta dig an olika arbetsuppgifter och utmaningar såväl inne på kontoret som ute på byggarbetsplatsen och arbeta som bland annat anläggningsingenjör, arbetsledare eller projektledare inom bygg och anläggning,

Framtiden ser ljus ut inom bygg- och anläggningsbranschen. Din börjar hos oss på Yrkeshögskolan Syd!

Framtidsutsikter
Anläggningsbranschen är en vid bransch som omfattar allt från vägar och järnvägar till vatten och avlopp i såväl stad som på landsbygden. Många stora infrastrukturprojekt är planerade för framtiden, både statliga och kommunala. Stora infrastruktursatsningar är redan igångsatta samtidigt som betydande infrastrukturer inom väg och järnväg kommer att sjösättas den närmsta tiden som Skånebanan, busslinjer, Malmöpendeln etc. som kommer att hålla branschen sysselsatt under en lång tid framöver.

Arbetsmarknaden lider brist på ingenjörer med rätt kompetens. Personer som arbetar inom samhällsbyggnadssektorn hjälper till i utvecklingen och byggandet av våra framtida och hållbara samhällen. Efterfrågan finns hos entreprenörer, kommuner, konsulter mf. Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen dess innehåll är skräddarsytt efter det aktuella behovet.

LIA
Lärande i arbete förläggs till branschföretag och omfattar 26 veckor under två perioder. Du väljer själv företag och ort. Exempel på företag är: PEAB, NCC, SKANSKA, SVEVIA, Byggmästar´n i Skåne, NIMAB, Thages, Göinge Bygg, JSB AB, Erlandssons Bygg, JM AB, EBAB, Sveriges Byggindustrier, Sveriges kommuner med flera.

Kontaktperson
Tony Helm
0709-81 80 54

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-09-01

2020-09-01

Slut

2020-08-31

2021-08-31

2022-08-31

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD