På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Båtbyggarlärling i radio

Båtbyggarlärling i radio

Skrivet av: Hantverksakademin

Publicerat: 2020-02-14

Tatuerare, krukmakare och båtrenoverare är tre nya yrken Hantverksakademin erbjuder utbildning inom. Med anledning av det besökte P4 Radio Stockholm båtbyggarlärlingen Alexander Skoogs lärlingsplats Stockholms Båtsnickeri.

På Stockholms Båtsnickeri i Saltsjöbaden har många duktiga båtbyggare och båtrenoverare fått sin skolning inom ett hantverk som inte bara känns som två hantverk, utan flera - kryddat med bryggdoft. För att bli duktig på att bygga och renovera båtar behöver du kunna såväl trä som metall. Det kan ägaren Andreas Millde - och det är också något han lär sina lärlingar.

Här finns många möjligheter att träna på alla olika moment eftersom det är ständiga projekt på gång i den stora verkstaden. Just idag fick det bli en liten paus i aktiviteterna eftersom reportern Farzad Nouri från P4 Radio Stockholm besökte båtbyggeriet och fick en pratstund, inte bara med Andreas utan även Alexander Skoog som går sista året på Hantverksakademin och Adam Solberg, som tidigare gick på Hantverksakademin och var lärling på Stockholms Båtsnickeri. Nu är han anställd på sin gamla lärlingsplats - och fortsätter att lära sig nya saker varje dag. För en sak är säker: som hantverkare blir du aldrig fullärd.

På bilden: Adam Solberg, fd. lärling på Hantverksakademin, Farzad Nouri, reporter på P4 Radio Stockholm, Alexander Skoog, lärling på Hantverksakademin och Andreas Millde, båtbyggare och ägare till Stockholms Båtsnickeri.

Fler reportage från Hantverksakademin

Tapetserarlärling i tv

I kulturprogrammet Sverige! gjordes ett inslag om tapetserarmästare Bengt Pettersson. Hans lärling Jonas Grass ...

"En jättebra utbildning"

Keramikern Sofia Tufvasson tog farväl till den grafiska branschen och gick den tvååriga lärlingsutbildningen på...

Segelmakarlärling på Atlantenresa

Maria Mannerstråle, segelmakarlärling på Hantverksakademin ht 2016 – vt 2018 gav sig iväg på en två månader lång ...

Elev på Hantverksakademin första gesällen inom perukmakeri på 20 år

11 september 2015. Det var första gången jag hade kontakt med Frisörföretagen om gesällprov, säger Alexandra Södergren,...

Hantverksakademin: Traditionellt hantverk i modern tappning

Hantverksakademin, med stöd av Stockholms Hantverksförening, har utbildat hantverkare i lärlingsform i mer en 20 år. Id...