Fördjupa dig i digitalisering och robotisering inom lön. Kurs för dig som vill lära dig effektivisera och kvalitetssäkra lönehantering.
Den här kursen ger dig specialiserad kunskap om effektivisering av lönehantering genom digitala processer. Du kommer att få färdigheter i att behandla och redovisa lönekostnader samt dokumentera en löneprocess på ett korrekt och överskådligt sätt. Kursen ger dig bland annat kunskap om:
Flexibelt distansupplägg
Detta är en distanskurs som omfattar 30 YH-poäng. All undervisning sker digitalt, vilket gör att du kan studera oberoende av tid och rum och även i kombination med arbete.
Behörighet
Berg- mineral- och anläggningsindustrin, en viktig bransch för Sveriges ekonomi, söker kompetens inom området. Ledande företag erbjuder spännande möjligheter till den som har den bredd som utbildningen till bergsingenjör innebär. Vill du vara med och forma framtiden inom en av landets nyckelindustrier? Då är Hermods utbildning till Bergsingenjör något för dig!
Utbildningen till bergsingenjör är inte bara en väg till kunskap, den förbereder dig för en mångsidig karriär. Efter avslutad utbildning är dörrarna öppna för en rad inriktningar inom branschen. Du kan utforska gruvdrift, tunnelanläggning, bli betongtekniker eller ta steget in i en ledarroll med fokus på hållbarhet.
Vi samarbetar med branschorganisationer som Svemin och SBMI för att säkerställa att vår utbildning är i linje med industrins behov. De tillsammans representerar över 200 företag inom produktion, prospektering och teknik samt leverantörer till berg-, mineral och anläggningsindustrin.
Våra utbildare är experter inom sina områden och leder dig i rätt riktning beroende på intresse. Efter examen har du kompetens och möjlighet att välja mellan flera olika karriärvägar. Är du redo att ta steget mot en spännande framtid inom en av Sveriges nyckelindustrier?
För att bli antagen till utbildningen Bergsingenjör krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:
Som produktionstekniker inom livsmedel är din främsta uppgift att se till att produktionen genomförs så effektivt som möjligt. Det innebär att du ofta är involverad i att planera och schemalägga produktionsflöden, övervaka maskiner och utrustning samt lösa eventuella produktionshinder. Det kan även innebära att du får ansvar för att införa och upprätthålla säkerhets- och hygienstandarder så att livsmedlen uppfyller regler och kvalitetskrav.
Utbildningen innehåller även hållbarhetsaspekter. I ljuset av globala kriser blir kunskap för att skapa produktionssystem som inte bara är effektiva utan också miljövänliga avgörande för framtiden. Genom att utbilda dig till produktionstekniker på Hermods kommer du att spela en aktiv roll i att säkra framtidens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.
Med ökad medvetenhet om vikten av inhemsk livsmedelsproduktion är behovet av kompetenta produktionstekniker högre än någonsin. Utbildningen rustar dig med den kompetens som arbetsgivare söker, vilket öppnar dörrar för spännande karriärmöjligheter.
För att bli antagen till utbildningen Produktionstekniker inriktning livsmedel krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:
Vill du vara med och automatisera industrin? Studera till Automationsingenjör robotik och var med och påverka framtidens tillverkningsprocesser. Jobba med installation, programmering och driftsättning av automatiska anläggningar.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära eller Fysik 1
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Vill du vara med och skapa hållbar energi? Studera till Elkraftsingenjör och få kompetens för att driftsätta, effektivisera, optimera och underhålla elkraftssystem och elanläggningar. Gör karriär som elkraftsingenjör, elkrafttekniker eller drifttekniker inom elkraft.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära eller Fysik 1
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »