YH-utbildningar som erbjuds i Skellefteå. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Vill du vara med och skapa hållbar energi? Studera till Elkraftsingenjör och få kompetens för att driftsätta, effektivisera, optimera och underhålla elkraftssystem och elanläggningar. Gör karriär som elkraftsingenjör, elkrafttekniker eller drifttekniker inom elkraft.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära eller Fysik 1
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
✓ Kostnadsfri & CSN-berättigad YH-utbildning.
För dig som är yrkesverksam inom bygg- och anläggningsbranschen.
Som Platschef ansvarar du för byggprojektets administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Du upprättar arbetsmiljöplaner, bedömer arbetsmiljörisker och tillämpar lämpliga lösningar med hjälp av digitala verktyg och modern teknik. Du har även fullt personalansvar.
Behörighetskrav
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande samt tidigare yrkeserfanhet:
Platsbunden via Gällivare, Norrtälje, Piteå, Skellefteå & Örnsköldsvik.
Gillar du teknik och att jobba med ständiga förbättringar? Vill du utveckla och effektivisera produktionslinjer? Då är det här en utbildning för dig. I den här yrkesrollen identifierar du felkällor, mäter produktionsflöden och minimerar slöseri i produktionen.
Som produktionstekniker inom automatiserad tillverkning arbetar du med att digitalisera, effektivisera och automatisera industrins nya och smarta produktionssystem.
Med hjälp av kvalitetstekniska metoder och verktyg analyserar du nya eller befintliga produktionssystem. Du har specialiserade kompetenser inom TQM, automatisering, MPS och Lean production. Du arbetar med ständiga förbättringar och kvalitetsutveckling för att skapa effektiva och hållbara produktionssystem.
Ditt mål är att minimera störningar, flaskhalsar och fel i flöden och automatiserade tillverkningssystem. Du driver utvecklingen av industrins digitalisering, effektivisering och flexibilitet framåt. Du föreslår förbättringar och investeringar utifrån fakta, statistik, analyser och ekonomiska förutsättningar. Du arbetar strukturerat och självständigt men kommunicerar hela tiden, skriftligt såväl som muntligt, med operatörer, tekniker, leverantörer eller kunder.
Utbildningen är på distans, med obligatoriska samlingsträffar i Skellefteå.
En betydande del av utbildningen består av LIA, där du under totalt 20 veckor får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag. Det ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.
Efter examen kan du arbeta som
Utbildningsledare
Marie Staaf
Vill du utveckla tillverkningsmetoder, robotteknik eller nya smarta produkter och driva den industriella digitaliseringen framåt? Sök den här utbildningen!
Som produktionstekniker inom digitalisering och datorstödd tillverkning arbetar du med att utveckla och effektivisera industrins tillverkningsmetoder. Du har specialiserade kompetenser inom 3D-CAD/CAM, VR/AR, automation, robotisering, additiv tillverkning etc. Du kan även arbeta med att utveckla nya smarta produkter och digitala tjänster.
Ditt mål är att driva utvecklingen och industrins digitalisering framåt och att minimera led- och omställningstider, fel, störningar, flaskhalsar, verktygsslitage mm. Du övervakar och utvecklar underhållet av maskiner och verktyg för att maximera produktivitet, nyttig produktionstid och planerar för att snabbt och flexibelt kunna ställa om tillverkningen till andra produkter och kundernas behov.
Med hjälp av kvalitetstekniska metoder och verktyg analyserar du tillverkning, maskinnyttjande, slitage, resultat och störningar. Du föreslår förbättringar och fattar beslut om förändring utifrån fakta och statistik. Du arbetar strukturerat och självständigt men kommunicerar hela tiden, skriftligt såväl som muntligt, med operatörer, tekniker, leverantörer eller kunder.
En betydande del av utbildningen består av LIA, där du under totalt 14 veckor får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag. Det ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.
Efter examen kan du arbeta som
Utbildningsledare
Marie Staaf
Det här är utbildningen för dig som vill vara med och utveckla den växande batteriindustrin!
Utbildningen sträcker sig under två terminer (200 YH-poäng) och sker heltid (100%) på distans med tre obligatoriska samlingsträffar i Skellefteå.
Som tekniker inom batteritillverkning arbetar du med att kvalitetssäkra produktionen, optimera produktionsflöden samt jobba med ständiga förbättringar. Du föreslår förbättringar utifrån fakta och statistik. Du arbetar strukturerat och självständigt men kommunicerar hela tiden, skriftligt såväl som muntligt, med operatörer, tekniker, leverantörer eller kunder.
I arbetet ska du kunna identifiera risker och möjligheter. Du behöver ha kunskaper om råvaror, sammansättning och egenskaper vid batteriproduktion, samt färdigheter i batteritillverkningsprocessen.
LIA (Lärande i arbete)
Under totalt 6 veckor får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag. Du får unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.
Efter examen kan du arbeta som
Utbildningsledare
Marie Staaf