Yrkesutbildningar i Solna

YH-utbildningar som erbjuds i Solna. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Solna gav 42 träffar

Account manager hållbar försäljning

Hermods Yrkeshögskola

Detta är en unik säljutbildning, med fokus på hållbarhet, som ger dig en grundläggande kompetens inom miljö och klimatfrågor i kombination med grunderna i sälj och marknadsföring.

Efter utbildningen får du färdigheter/kunskaper/kompentenser inom b.la:

  • Självständigt hantera lämpliga marknadsföringsmodeller/metoder samt genomföra marknadsanalyser
  • Hantera säljcykelns olika steg, självständigt hantera olika säljverktyg samt hantera klassificering av kund och behovsanalys
  • Kunna göra riskanalyser av företagets marknadsföringstaktik för hållbarhet för att kvalitetssäkra att företaget är trovärdigt i sin leverans till konsument
  • Självständigt skapa, tolka och analysera budgetar, investerings-, lönsamhets-, kostnadskalkyler och årsredovisningar, obehindrat hantera branschenliga ekonomiska begrepp

Efter utbildningen kan du arbeta som:

  • Green account manager
  • Sustainability account manager
  • Produkt – och kvalitetsansvarig
  • Specialiserad säljare för hållbara produkter (Eco Sale)
  • Säljare B2B inriktning eko (hållbarhet)

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

  • Engelska 6 
  • Matematik 2 
  • Samhällskunskap 2 
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Minst 6 månaders erfarenhet av arbete inom försäljning eller motsvarande
Utbildningsstart
Påbörjad (2023-08-28)
2024-08-01
Utbildningsslut
2024-06-30
2025-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
210 YH-poäng (ca. 1.1 år)
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Övrigt
Studieort
DISTANS (Solna kommun)
Restplats finns

Arbetsledare bygg och anläggning

Nackademin

Är du spindeln i nätet som älskar att driva projekt framåt? Är du organiserad och tycker om att arbeta med människor? En arbetsledare inom bygg och anläggning är länken mellan platschef och yrkesarbetare, och samordnar arbetet under ett projekt! Utbildningen är en satellitutbildning som kan läsas i Solna eller Visby.

En arbetsledare ansvarar för att planera, leda, samordna och fördela arbetet för arbetslaget och att bevaka maskiner och material. Det kan innebära uppsikt över maskiner och material, kontroll över att arbetet utförs enligt gällande ritningar och anvisningar/beskrivningar, samt att säkerhetsföreskrifter följs och att samordning av arbeten sker med de underentreprenörer som är engagerade i projektet. Arbetsledaren ska också samordna egna och underentreprenörers arbeten och hålla i planeringen för inköp av förbrukningsmaterial på arbetsplatsen.

Yrkesroller efter utbildningen
Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetens för att övervaka arbetsverksamhet, att leda ett arbetslag mot det uppsatta målet, och att arbeta utifrån de tidsramar och ekonomiska förutsättningar som finns. Tillsammans med platschefen planerar, leder, samordnar och fördelar du arbetet inom ett projekt.

Efter utbildningen kan du jobba som:

  • Arbetsledare, bygg och anläggning

Särskild behörighet::

  • Matematik 2/B (Du behöver ha godkända betyg i antingen matematik 2a, 2b eller 2c. Motsvarar även matematik B)

Utbildningen

Det här är en Satellitutbildning. Det innebär att utbildningen går på flera orter samtidigt, via videokonferens. Rent praktiskt sitter du i ett klassrum medan läraren undervisar via videokonferens från ett klassrum i Stockholm. Ni kommunicerar med lärare och övriga kurskamrater via moderna medieanläggningar. Utbildningen läses på heltid med undervisning flera dagar i veckan och har, precis som våra andra Yh-utbildningar, minst en fjärdedels praktik under studietiden.

Läs mer om utbildningen här!

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-22)
Påbörjad (2023-08-01)
2024-08-01
2025-08-01
Utbildningsslut
2024-01-07
2025-02-28
2026-02-28
2027-02-28
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Bygg & fastighet
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
Solna kommun
Satellitort
Gotland

Tandsköterska

Arena Yrkeshögskola

Startar i januari

I stora delar av landet råder det stor brist på tandsköterskor, så om du letar efter ett jobb i en attraktiv bransch är detta utbildningen för dig!

Efterfrågan på kvalificerade tandsköterskor är stor och väntas öka ytterligare de närmaste åren. Stora pensionsavgångar väntar och även framtidens krav på välutbildad personal gör att rekryteringsbehovet är stort. Detta ger dig som tandsköterska extra goda möjligheter att komma in på arbetsmarknaden.

Som tandsköterska arbetar du i tandvårdsteamet tillsammans med tandläkare, tandhygienister och tandtekniker. Arbetet är omväxlande och innebär ständiga möten med människor med olika behov och förutsättningar.

I yrket ingår allt från att ha egna patienter och ta röntgenbilder till mer traditionella uppgifter som att förbereda behandling, blanda material och sterilisera instrument. Det är ett serviceyrke med mycket patientkontakt och ditt bemötandet är viktigt, du ska inge trygghet och tillit.

Du måste kunna arbeta självständigt med munhygien och tandhälsoinformation, puts, tandhälsokontroller, avtryckstagning samt fluorbehandling. Tandläkare kan även delegera uppgifter till tandsköterskan, som till exempel att ge lokalbedövning, ta röntgenbilder och göra enklare fyllningar.

LIA – Lärande i arbete
Under sammanlagt 16 veckor är dina studier förlagda till en arbetsplats på så kallat ”Lärande i arbete”. På din LIA-arbetsplats får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och utbildas i skarpt läge.

Utbildningsstart
Påbörjad (2023-01-16)
2024-01-15
Utbildningsslut
2024-06-21
2025-06-20
Studietakt
100%
YH poäng
325 YH-poäng (ca. 1.6 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-11-05
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Studieort
Solna kommun

Tandsköterska - Distans

Nackademin

Pris: 88 000 kr ink. moms
CSN-berättigad: Ja
Ansökan: Öppen
Ansökan stänger: 8 nov 2023
Sista kompletteringsdag: 8 nov 2023
Utbildningsstart: 22 januari 2024
Utbildningen slutar: 6 juni 2025
Utbildningslängd: 1,5 år
YH-poäng: 325
Plats: Distans
Antagningskrav: Grundläggande behörighet och svenska 2/B

 

Anmälningsavgiften är 88 000 kr ink. moms. Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning. Studiemedel består av två delar - ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Studiemedel är till för dig som studerar på till exempel högskola, universitet, komvux eller yrkeshögskola.

Att jobba som tandsköterska är ett omväxlande och utvecklade arbete med en rad varierande uppgifter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att assistera tandläkare och tandhygienister i olika behandlingssituationer, utföra smittskyddsarbete och tillämpa hygienrutiner i det dagliga arbetet samt bemöta patienter och instruera i sjukdomsförebyggande åtgärder. På Nackademins utbildning kommer du bland annat att lära dig att avlägsna tandsten, utföra profylax, munhygienkontroll samt polering, självständigt assistera vid tandvårdsbehandlingar och föreslå lösningar på problem och mycket mer.

Du som väljer att studera till tandsköterska behöver förståelse och färdigheter i det engelska språket då du kommer att behöva informera och kommunicera inom arbetsområdet på engelska.

I utbildningen ingår följande kurser:

  • Anatomi, anestesi och farmakologi
  • Etik, bemötande och kommunikation
  • Lärande i arbete 1
  • Lärande i arbete 2
  • Lärande i arbete 3
  • Material, miljö och hantering av farligt avfall Odontologi 1
  • Odontologi 2
  • Oral hälsa 1
  • Oral hälsa 2
  • Tandvårdens verksamhet och organisation Vårdhygien och smittskydd

Eftersom utbildningen till tandsköterska bedrivs på distans krävs det att du som deltagare har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Kurslitteratur och utbildningsmaterial i form av videoinspelade föreläsningar, övningar, seminarier och Power Point-presentationer distribueras via Nackademins studentportal och respektive kurswebb. 
Det ingår sex fysiska, obligatoriska träffar totalt under utbildningens gång (2 st per termin).

Möjlighet till individuell studieplan finns. Kontakta utbildningsledare Anastasia Halas för mer information (anastasia.halas@nackademin.se, 070-494 67 94).

Kostnader
Anmälningsavgiften är 88 000 kr ink. moms
 och betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut efter att vi har bekräftat din anmälan och din behörighet. I avgiften ingår kurslitteratur.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.

Du som får studiemedel kan ansöka om merkostnadslån från CSN för extra kostnader i samband med studierna, exempelvis för undervisningsavgift. Läs mer om merkostnadslån här.

Om du betalar via merkostnadslån från CSN då behöver du i god tid ansöka om merkostnadslån så att du redan vet innan antagningsbeskedet skickas ut om du kommer att kunna få det beviljat eller inte.

Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning.

Särskilda förkunskaper krävs i följande kurser:
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

  • Svenska 2/B
Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-22)
Påbörjad (2023-01-23)
2024-01-22
Utbildningsslut
2023-12-17
2024-05-24
2025-06-06
Studietakt
100%
YH poäng
325 YH-poäng (ca. 1.6 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-11-08
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Frisk- & kroppsvård
Studieort
DISTANS (Solna kommun)

Byggnadsingenjör - produktion

Hermods Yrkeshögskola

Som byggnadsingenjör arbetar du med byggnation och renovering av bostadshus och fastigheter. Du är med i hela processen från planering till färdigställande och har en nyckelroll i projektet. Utbildningen ger dig en bred grund i byggprocessens olika delar vilket möjliggör för dig att rikta in dig på ett område som intresserar.

Vanliga ansvarsområden för en byggnadsingenjör är projektering, ekonomi samt ledning och koordinering av arbetslag och underentreprenörer. Yrket passar dig som vill arbeta projektinriktat med varierande arbetsdagar och med mycket ansvar.

Idag råder det stor kompetensbrist inom byggbranschen. 8 av 10 företag anger att de saknar utbildad personal för att kunna genomföra de stora byggsatsningar som planeras. Inom de närmsta fem åren ska det byggas och renoveras närmre en och en halv miljon bostäder i Sverige. Befolkningen växer och vi behöver fler bostäder, skolor och industrier. Samtidigt behöver många äldre fastigheter renoveras för att hålla god kvalitet och möta uppsatta miljömål.

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-22)
Påbörjad (2023-08-21)
2024-08-01
Utbildningsslut
2024-06-21
2025-06-20
2026-06-19
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Bygg & fastighet
Teknik & tillverkning
Studieort
Solna kommun