YH-utbildningar som erbjuds i Upplands-Bro. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Är du teknikintresserad och vill göra skillnad för samhället?
Som drifttekniker spelar du en viktig roll i att säkerställa att våra hem och industrier har tillgång till värme, el, vatten och kyla. Det är ett spännande och omväxlande arbete där du är med och driver framtidens energisystem och infrastruktur. Beroende på var du gör din LIA (praktik) och examensarbete kan du nischa dig mot ditt intresseområde.
Utbildningen ges på distans med enstaka träffar i Stockholm och sökande från hela landet är välkomna! Du kan ofta göra LIA på din hemort.
Vad gör en drifttekniker?
Varför välja vår utbildning?
Var kan du jobba som drifttekniker?
Vad krävs för att bli drifttekniker?
Grundläggande behörighet
Saknar du formell grundläggande behörighet kan du bli antagen reell kompetens. Bifoga då de intyg, betyg och ditt CV. Det lönar sig alltid att söka!
Vid många sökande kallas du till digitalt urvalsprov.
Sista ansökningsdag 4 Maj 2025.
Utbildningsstart 25 augusti 2025.
Vill du vara med och arbeta med framtidens viktiga system för att samhället ska fungera? Då är vår utbildning till Drifttekniker det perfekta valet för dig!
Ansök idag och ta steget mot en spännande karriär!
Utbildningsform: Yrkeshögskola
Utbildningsort: Distans
Utbildningstid: ca 2 år
Omfattning/YH-poäng: 400 YH-poäng
Studietakt: 100 %
CSN: CSN-berättigade studier
Maila oss om du har frågor: vux@upplands-bro.se
Effektivisera bemanningen – för vårdens kvalitet och hållbarhet
Vill du ta nästa steg i din yrkesroll inom vård och omsorg? Har du erfarenhet av schemaläggning och ett intresse för organisation och resursplanering? Nu kan du vidareutbilda dig till bemanningsassistent och stärka ditt bidrag till en mer hållbar och effektiv verksamhet.
Efterfrågan på bemanningsassistenter växer i takt med att verksamheter söker lösningar på bemanningsutmaningar, ekonomisk press och behovet av hög kvalitet i vården. Kommuner, regioner och privata aktörer ser behovet av medarbetare med specialistkompetens i schemaläggning, resursoptimering och arbetsmiljöfrågor. Som bemanningsassistent är du en nyckelperson i att skapa balans mellan verksamhetens behov, personalens arbetsmiljö och ekonomiska ramar.
Utbildningens innehåll:
Resursplanering
Du får kunskap om bemanningsekonomi och schemaläggning, med fokus på att anpassa resurser utifrån verksamhetens behov och kvalitet.
Ekonomisk medvetenhet
Du lär dig förstå personalbudgetens uppbyggnad och får insikt i lagar och avtal kopplade till schemaläggning och bemanning.
Yrkesroll och inflytande
Du får färdigheter i att analysera behov, argumentera för resursfördelningar och ta en aktiv roll i beslutsprocesser.
Ledarskap och strategi
Du utvecklar förmåga att stödja chefer i operativ och strategisk planering kopplad till bemanning och ekonomi.
Arbetsmiljö och stresshantering
Du lär dig identifiera bemanningsrelaterade arbetsmiljöproblem och ta fram lösningar för bättre arbetsvillkor och minskad stress.
Patientsäkerhet och vårdkvalitet
Du får förståelse för kopplingen mellan bemanning, vårdkvalitet och patientsäkerhet samt kunskap om riskhantering och strategisk planering.
Efter avslutad utbildning:
Kursupplägg:
Utbildningsform: Yrkeshögskola
Utbildningsort: Distans
Utbildningstid: 20 veckor
Omfattning/YH-poäng: 50 YH-poäng
Studietakt: 50 %
CSN: Ansökan om studiemedel möjlig
Litteratur: Köpes av den studerande
Kursstart: Inväntar besked från MYH
Information och anmälan:
Om klartecken ges för kursstart öppnar ansökan i maj 2025.
Stärk din roll i krisberedskapen – för framtidens trygghet
Vill du bidra aktivt vid samhällsstörningar, kriser och katastrofer och arbetar inom samhällsviktig verksamhet? Nu kan du ta steget och utbilda dig till beredskapsombud och få nödvändiga kunskaper och färdigheter inom området. Efterfrågan på beredskapsombud är stor inom kommuner, regioner och privata verksamheter. MSB och SKR har identifierat att kompetensbrist inom beredskap och krishantering utgör en risk för samhällets krisberedskap och många arbetsgivare efterfrågar kompetens inom försörjning, krishantering och kommunikation.
"En utbildning som denna kan spela en avgörande roll för att stärka kommunernas beredskapsförmåga."
— Patrik Thomé, beredskapsstrateg, Upplands-Bro kommun
Utbildningens innehåll:
Försörjning
Kunskap om lagerhållning och hantering av livsmedel, hantering av vattenförsörjning samt tillgång till hygien och sanitet. Personalplanering och prioritering och anpassa tillgängliga lokaler efter rådande situation samt förmåga att bedriva verksamhet utan direkt tillgång till el och värme.
Sjukvård
Kompetens att genomföra omhändertaganden av skadade i akuta situationer samt förmåga att fortbilda kollegor på arbetsplatsen i HLR och förstahjälpen. Den studerande får även kunskap om smitta, smittspridning och smittskydd.
Kommunikation & bemötande
Den studerande får kunskap om psykologiska krisreaktioner och bemötande av människor i kris samt färdigheter i kommunikation, dokumentation och informationsöverföring under krävande förhållanden. Vidare får den studerande kunskap om hur ryktesspridning och propaganda kan påverka verksamheten samt färdighet att samverka med andra aktörer inom området.
Efter avslutad utbildning:
Kursupplägg:
Utbildningsform: Yrkeshögskola
Utbildningsort: Distans med platsförlagda tillfällen för praktiska moment
Utbildningstid: 20 veckor med planerad kursstart i oktober
Omfattning/YH-poäng: 50 YH-poäng
Studietakt: 50%
Litteratur: Köpes av den studerande
Kursstart: Inväntar besked från MYH
Om klartecken för kursstart ges öppna ansökan i maj 2025.
Stärk din förmåga att bygga meningsfulla relationer i en mångfaldig miljö
Arbetar du inom social omsorg och vill utveckla din förmåga att skapa hållbara och meningsfulla relationer? Denna utbildning ger dig färdigheter och kunskaper som behövs för att skapa inkluderande relationer inom social omsorg, med fokus på mångfald. Efterfrågan på de kompetenser som utbildningen leder till är mycket stor. Sociala omsorgssektorn står inför betydande utmaningar, såsom arbetsrelaterad stress och ökande sjukskrivningstal. I utbildningen får du fördjupade kunskaper om hur du bygger relationer, främjar välbefinnande och samarbetar för ett positivt arbetsklimat.
Utbildningens innehåll:
Mångfald och relationer:
Fördjupad förståelse för hur man bygger och upprätthåller hållbara relationer, med fokus på mångfald och inkludering samt förmåga att bemöta klienter, brukare och kollegor med olika bakgrund, kultur och behov på ett respektfullt och inkluderande sätt.
Stresshantering och välbefinnande
Kunskap om hur stress påverkar individer och team, samt förmåga att tillämpa strategier för stresshantering och främjande av friskfaktorer och välbefinnande i arbetsmiljön.
Kommunikation, konflikthantering och krisbemötande
Förbättrade kunskaper i kommunikation och konflikthantering och förmåga att kommunicera och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Kunskap om kriser som kan uppstå i vård- och omsorgsmiljöer och förmåga att möta och hantera dessa samt ge krisstöd.
Gruppsykologi och kamratstöd
Förståelse för gruppdynamik och hur man kan bidra till ett positivt arbetsklimat och kunskap om hur man ger och tar emot kamratstöd.
Efter avslutad utbildning:
Kursupplägg:
Utbildningsform: Yrkeshögskola
Utbildningsort: Distans
Utbildningstid: 20 veckor
Omfattning/YH-poäng: 50 YH-poäng
Studietakt: 50 %
CSN: Ansökan om studiemedel möjlig
Litteratur: Köpes av den studerande
Kursstart: Inväntar besked från MYH
Om klartecken för kursstart ges öppnar ansökan i maj 2025.
Trafiklärare 300 yhp = 3 terminer.
Ett yrke som är lärorikt och utvecklande pedagogiskt. Ett körkort öppnar dörrar till samhället och jobb och att få vara med och utbilda framtidens förare är väldigt händelserikt. Du blir en del av en bransch som står inför en spännande framtid vad det gäller hållbarhet inom pedagogik och teknik med stora möjligheter till jobb efter utbildningen.
En aktuell och arbetslivsanpassad utbildning som gör att du kan arbeta som trafiklärare på en trafikskola. Praktik på våra samarbetsföretag ingår i utbildningen, något som ger dig erfarenhet och värdefulla kontakter när du börjar söka jobb.
Behörighet
Du måste uppfylla följande grundkrav för att kunna söka utbildningen:
*För att bli behörig till trafiklärarutbildningen ska du i din webbansökan bifoga ett godkänt körtest. Tid för att genomföra ditt körtest bokar du hos någon av de godkända trafikskolorna som vi listat. Observera att vi inte godtar körtester från några andra trafikskolor än dessa. Listan hittar du på vår hemsida.
Inför körtestet bör du läsa igenom "Information om poängsättning vid körtest" samt "Viktigt att veta om Transportstyrelsens godkännande av trafiklärare" på Transportstyrelsens hemsida.