Edugrade bild

Edugrade

UTBILDNING OCH CERTIFIERING FÖR ÖKAD KONKURRENSKRAFT

Edugrade erbjuder utbildning och certifiering inom IT och telekom sedan 1997. Vi tillhör pionjärerna inom kompetensutveckling för fiberutbyggnad och har stor erfarenhet från både Sverige och internationellt. Vi förser idag även IT-branschen med kvalificerad arbetskraft inom programmering, nätverk och IT-säkerhet.

Alla våra utbildningar är utvecklade i nära samarbete med branschaktörer som jobbar med digitaliseringen av vårt sam­hälle. Våra utbildningar möter arbetsgivarnas behov av kompetensutveckling och rekrytering samtidigt som de ger människor möjlighet att komma ut i arbete i tillväxtbranscher.

Vi bedriver yrkeshögskola, arbetsmarknadsutbildning och uppdragsutbildning. Som anordnare av yrkeshögskoleutbildningar finns vi för närvarande i Hudiksvall, Gävle, Sandviken, Stockholm, Sundsvall och Örnsköldsvik.

Våra utbildningar är en investering i ökad konkurrenskraft.

Välkommen till Edugrade!

Fibertekniker med inriktning mastteknik/mobilnät

Edugrade

Fibertekniker – en hett eftertraktad yrkesgrupp på arbetsmarknaden.

Utbildningen är framtagen i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen. Utbildningen har ett väldigt gott rykte i hela branschen och efterfrågan på utexaminerade studenter är alltid hög.

Under utbildningen får du mycket gedigna kunskaper som gör att du snabbt kommer in i din yrkesroll som fibertekniker efter examen. Fokus ligger på installation, förläggning och mätteknik, men du får även värdefulla kunskaper i projektledning, dokumentation och entreprenörskap.

Upplägget för utbildningen baseras på 5 dagar/vecka i skolmiljö samt självstudier. I skolmiljö varieras utbildningen mellan föreläsningar, laborationer och projektuppgifter som utförs enskilt eller i grupp. Utbildningen utförs med stöd av en e-learning plattform.

Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade.

Efter utbildningen
I din vardag kommer du att ha mycket kontakt med andra människor och arbetet sker både ute och inomhus. Arbetet innebär att vara metodisk och noggrann för att säkerställa kvalitet och robusta fibernät som ska fungera under många år framöver. Fler och fler tjejer söker sig till yrket, något som hela branschen välkomnar.

Utbildningen ger dig mycket goda karriärmöjligheter i takt med att du skaffar dig erfarenhet av yrket och branschen. Efterfrågan på utbildade fibertekniker är hög och i över 20 års tid har studenterna från vår utbildning gått rakt ut i arbete. Företagen står i kö och vill anställa de som är klara med utbildningen.

Behörighet
Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Ett godkänt färgseendetest (Ishihara-testet) är ett behörighetskrav, det kan du göra hos optiker eller skolhälsan.

Kontakt
Anette Johansson
Utbildningsledare
070-233 83 87

Utbildningsstart
2024-08-26
2025-08-01
Utbildningsslut
2025-06-19
2026-06-18
Studietakt
100%
YH poäng
215 YH-poäng (ca. 1.1 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-13
Branscher
Teknik & tillverkning

Agil Javautvecklare

Edugrade

Distans med fysiska träffar i Gävle

Agil Javautvecklare är en mycket eftertraktad utbildning och företagen i branschen har ett stort rekryteringsbehov av systemutvecklare med just den kompetens som utbildningen ger. Du får lära dig agila utvecklingsmetoder, jobba med moderna ramverk och plattformar samt nya populära javascriptbibliotek.

En systemutvecklare inom Java arbetar med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Kärnkompetensen för systemutvecklaren är programmering. Man förväntas behärska agila utvecklingsmetoder, moderna ramverk och plattformar samt nya populära javascriptbibliotek. Java finns idag på ett stort antal företag och myndigheter, och dessa behöver löpande underhåll och utveckling.

Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får den studerande möjlighet att applicera sina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Behörighet
Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Engelska 6, Programmering 1 samt Matematik 2, Svenska/Svenska som andraspråk 1, alternativt äldre kurs i Svenska/Svenska som andraspråk A.

Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Kontakt
Utbildningsledare
jessica.niord@edu.edugrade.se
0700-58 71 23

Utbildningsstart
2024-09-02
2025-09-01
2026-09-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-13
Branscher
Data & IT
Studieort
DISTANS (Gävle kommun)

IT-säkerhetstekniker - Etisk Hackare

Edugrade

Om utbildningen
Utbildningen IT-säkerhetstekniker - etisk hackare erbjuder en kursmix som sammantaget täcker upp hela det kunskapsområde du behöver behärska för direkt övergång från studier till arbete i en spännande och motiverande arbetsmiljö inom IT-säkerhet. Du kommer vidare, som säkerhetsspecialist, att ha god kompetens för arbete inom närliggande teknikområden som nätdrift, administration av nät, virtualisering m fl.

Innehåll
Utbildningen omfattar en bred genomlysning av vanliga säkerhetsproblem och risker i moderna nätverk, hur man förebygger och åtgärdar dessa. Du får lära Dig hur man minimerar intrångsrisker i datasystem, trådlösa samt trådburna nätverk och molnbaserade lösningar. Utbildningen förbereder för certifieringar såsom EC Councils ”Certified Ethical Hacker”, CompTIA Security+ samt Ciscos certifieringar CCNA och CCNA Security

Du får lära dig att agera som angripare - d.v.s. bryta dig in på ett nätverk och vilka strategier du kan använda dig av för att skydda det aktuella nätverket mot angrepp. Studier i skolmiljö, 2-3 dagar/vecka, övrig tid, självstudier. Struktur - växelvis genomgångar, laborationer, projektuppgifter, enskilt eller i grupp. Delvis via e-Learning. Iftac erbjuder möjlighet till skarp certifiering i eget testcenter.

Vi använder oss bl a av Ciscos officiella e-learningmaterial där Dina studieresultat dokumenteras via kapiteltester och andra prov. Utbildningsplattformen ger läraren möjlighet att följa Din utveckling och kontinuerligt ge återkoppling på studieresultat. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där du under 4 veckor får fördjupa dig i valfritt ämne med koppling till IT-säkerhet.

Utbildningen består av 2 LIA-perioder på totalt 22 veckor där du får praktisk erfarenhet av att applicera dina kunskaper på riktiga företags nätverk och får arbeta med praktiskt säkerhetsarbete. Detta ger dig ett utmärkta tillfällen att knyta kontakter inför framtida arbetsliv

Arbetsmarknad
IT-relaterade hot är idag ett av de största hoten mot företagen där datorintrång, virus och trojaner kan innebära enorma kostnader för företag. Både stora och små företag anlitar idag säkerhetsexperter för att kontrollera och härda sina interna IT-system.

Branschorganisationen IT & Telekomföretagen larmar om en enorm brist på personal inom IT- och telekombranscherna med ett bedömt rekryteringsbehov på uppemot 70 000 personer år 2022 i Sverige. Företag i IT-branschen får ofta tacka nej till uppdrag vilket påverkar Sveriges tillväxt och möjligheter till välstånd. På EU-nivå förväntas behovet av säkerhetstekniker öka med ca 100 % fram till år 2020. Vanliga yrkesroller: säkerhetstekniker, säkerhetsspecialist, säkerhetskonsult.

Behörighet
Utbildningen kräver särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Datorteknik 1A, Svenska/Svenska som andraspråk 1, alternativt äldre kurs i Svenska/Svenska som andraspråk A.

För mer information vänligen kontakta:
Anette Johansson,
Utbildningsledare
070-233 83 87

Utbildningsstart
2024-09-02
Utbildningsslut
2026-06-05
Studietakt
100%
YH poäng
440 YH-poäng (ca. 2.2 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-13
Branscher
Data & IT
Ekonomi, admin, sälj
Satellitort
Gävle, Örnsköldsvik

Network Engineer - Nätverksspecialist

Edugrade

Studieorter: Hudiksvall, Gävle och Örnsköldsvik

Vår unika utbildning till stadsnätsingenjör ger dig eftertraktad kompetens för arbete i det aktiva nätet likväl som i det passiva med fokus på avancerad nätverksteknik.

Bredbandsnäten i Sverige har byggts ut i hög takt de senaste åren och efterfrågan på personal med kompetens inom drift och administration av nätverk hos nätägare och tjänsteleverantörer är mycket stor. Digitaliseringen och övergången till molnbaserade tjänster driver också på behovet av kompetens inom data- och nätverkskommunikation. Det gör att efterfrågan på yrkesroller inom nätverk och nätverkssäkerhet ökar. Efter examen kan du exempelvis jobba med nätverkssäkerhet, driftsättning och administration av nätverk och servrar.

Vår unika utbildning till nätverksspecialist ger dig eftertraktad kompetens inom framförallt avancerad nätverksteknik. Som studerande på utbildningen får du en fördjupad kompetens inom konfigurering och felsökning av avancerade nätverksprotokoll och enheter med fokus på driftstabilitet och säkerhet.

Kurserna i avancerad nätverksteknik utgår från Cisco Academy upp till nivå CCNP och förbereder för certifieringar inom Cisco; CCNA, CCNP-Routing & Switching och CCNA-Security.

Upplägget för utbildningen baseras på 2-3 dagar/vecka i skolmiljö samt självstudier. I skolmiljö varieras utbildningen mellan föreläsningar, laborationer och projektuppgifter som utförs enskilt eller i grupp. Utbildningen utförs med stöd av en e-learning plattform. Som väletablerad Cisco Academy erbjuder Edugrade möjlighet till skarp certifiering inom Cisco i eget testcenter.

Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade.

Behörighet
Utbildningen kräver särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Dator- och nätverksteknik, 100p, Svenska/svenska som andraspråk 1, alternativt äldre kurs i svenska/svenska som andraspråk A.

Kontakt
Utbildningsledare
lillemor.larsson@edugrade.se
+46 73 092 38 14

Utbildningsstart
2024-09-02
2025-09-01
Utbildningsslut
2026-05-15
2027-05-14
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-13
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT
Studieort
Gävle kommun
Satellitort
Hudiksvall, Örnsköldsvik

Systemutvecklare .Net med AI-kompetens

Edugrade

Utbildningen bedrivs på orterna Hudiksvall, Sundsvall, Örnsköldsvik

Systemutvecklare .Net med AI-kompetens är en mycket eftertraktad utbildning och företagen i branschen har ett stort rekryteringsbehov av just den kompetens som utbildningen ger. Du får kompetens inom det snabbväxande teknikområdet AI (Artificiell Intelligens) som tillämpas inom allt fler områden idag.

Att vara Systemutvecklare .Net betyder inte bara att behärska programspråket C#, utan att man även behärskar andra komponenter som ingår i en applikation och kan sammanfoga detta till en användbar lösning. Arbetsmarknaden efterfrågar personer med specifik teknisk kompetens inom Microsofts utvecklingsplattformar och molntjänster, samt kunskaper inom mer generella tekniker och metoder.

Ett område som idag växer snabbt är Artificiell intelligens (AI) med områden som Maskininlärning (ML) och Deep Learning (DL).

Arbetsmarknaden efterfrågar alltmer kompetens inom detta område i takt med att tekniken blir mer lättillgänglig och applicerbar i fler tillämpningsområden.

Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får den studerande möjlighet att applicera sina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Utbildningen Systemutvecklare .NET med AI-kompetens ger dig kunskaper, färdigheter och kompetenser för att ta en yrkesroll som exempelvis Fullstackutvecklare, Systemutvecklare eller Webbutvecklare.

Behörighet
Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Engelska 6, Programmering 1 samt Matematik 2, Svenska/Svenska som andraspråk 1, alternativt äldre kurs i Svenska/Svenska som andraspråk A.

Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Kontakt
Utbildningsledare
lillemor.larsson@edugrade.se
+46 73 092 38 14

Utbildningsstart
2024-09-02
2025-09-01
2026-09-01
Utbildningsslut
2026-04-17
2027-04-16
2028-04-14
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-13
Branscher
Data & IT
Satellitort
Sundsvall, Örnsköldsvik