GTV Gamleby bild

GTV Gamleby

Välkommen till GTV i Gamleby - En pigg 30-åring!

GTV är en Yrkeshögskoleutbildning med en lång historia, vi har funnits i mer än 30 år! Branschen kallar oss kort och gott för GTV eller Gamleby.

Många av våra fd. studerande är verksamma i arbetslivet, det märks genom representationen i svenska TV-produktioner, där ingår det nästan alltid minst en medarbetare som studerat hos oss. De är våra ambassadörer där ute i arbetslivet. Därtill har många av våra föreläsare börjat sin utbildningen hos oss. 

På GTV kommer du att stå i centrum och möta nya utmaningar och vänner för livet. Hos oss får du möjlighet att utveckla dina starka sidor, skaffa dig de kunskaper och erfarenheter som behövs för att få ett arbete inom TV-produktionsbranschen.

GTV har mycket goda relationer med branschen och har mer än dubbelt med LiA praktikplatser än studerande. 

GTV - en spännande och stimulerande mötesplats

Till GTV kommer studerande från hela Sverige, alla med olika bakgrund och förutsättningar. Det som alla har gemensamt är att man vill börja arbeta med TV.  

TV-arbetet är kreativt på alla sätt
Kanske hamnar du efter examen på en tv-kanal eller ett produktionsbolag. Kanske är du anställd eller så är du egenföretagare. Kanske kommer du arbeta med nyheter eller med tv-serier. Kanske livesänder du sport eller nöjesprogram. Kanske sitter du med i en produktionsledning för en TV-produktion. Hos oss får du prova alla de olika rollerna innan du bestämmer dig för i vilken riktning just du ska ta.
Möjligheterna är många efter en avslutad examen.

Vår vision - ett arbete åt dig!
GTVs vision är att ge varje individ möjlighet att, i gemenskap med andra, växa och utvecklas som människa och efter ett par års studier vill vi få ut dig i arbete. I uppdraget som en yrkeshögskola skall vi se till att våra studerande matchar de arbetstillfällen som produktionsbolagen erbjuder efter examen. Statistiken visar att det stämmer. 

VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL OSS PÅ GTV!

TV-produktionsspecialist

GTV Gamleby

Utbildningen för dig som vill jobba med TV- och filmproduktion

Vill du jobba med TV-produktion? På GTV Gamleby kan du läsa YH-utbildningen TV-produktionsspecialist. Det är en bred utbildning på 2 år där du får prova alla de olika yrken som finns i en TV-produktion. Du får grundkunskaperna som krävs för att arbeta i TV-branschen. Utbildningen bedrivs i Gamleby, Västerviks kommun.

LiA ute i branschen
Första året läser du kurser i Gamleby. Andra året har du Lärande i Arbete (LiA), det vill säga praktik, och den genomförs på ett TV- och produktionsbolag. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ditt intresseområde och knyta kontakter. Praktiken utgör en tredjedel av TV-utbildningen. Andra året genomför du även ett examensarbete.

En utbildning med hög kvalité
Föreläsningar och praktiska övningar varvas om vartannat och sker under realistiska förhållanden. Vår teknik och våra arbetssätt liknar det som är ute i branschen. Detta betyder att skolans studios är utrustade med samma teknik som de stora produktionsbolagen använder sig av. 

Alltid öppet
Som student har du tillgång till skolans utrustning och lokaler dygnet runt. Undervisningen sker med gruppövningar och föreläsningar. Redovisning och analys av övningar och arbetsuppgifter sker både i grupp och individuellt. Kursernas svårighetsgrad ökar under utbildningens gång och det är du som student som har ansvar för studierna. Det är därför viktigt att du är beredd att ta egna initiativ och har en förmåga att samarbeta.

Behörighet
Grundläggande behörighet till yrkeshögskolestudier, inga särskilda förkunskaper krävs. Gymnasieskolans Estetiska program och/eller erfarenhet av TV- och videoproduktion är meriterande.

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-22)
Påbörjad (2023-08-21)
2024-08-19
2025-08-18
Utbildningsslut
2024-06-30
2025-06-20
2026-06-30
2027-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Kultur, media, design
Journalistik & information
Pedagogik