På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Hvilan Utbildning

Hvilan Utbildning

En gedigen, trygg skola med anor

Hvilan Utbildning är en anrik skola som legat i befintliga lokaler utanför Åkarp sedan 1950-talet och hörde dessförinnan samman med Sveriges äldsta folkhögskola från 1868. Idag är Hvilan Utbildning en av få skolor som är branschägda och ägs av GRO – Gröna näringens riksorganisation - som är en ideell förening som ligger under LRF Trädgård. Det som utmärker oss är att vi äger våra lokaler i Skåne och därtill 65 hektar mark.

Välkommen till en skola med varm och öppen stämning! Här studerar både gymnasieelever och vuxna sida vid sida.

Vår utbildningsenhet i Åkarp ligger omgiven av trädgårdar, växthus och parker på landet mitt emellan Malmö och Lund och erbjuder en trivsam och lugn studiemiljö. Vill du gå på en grön skola men ändå ha möjligheten att kunna ta dig till Malmö eller Lund på 15 minuter är Hvilan Utbildning det självklara valet! 

Dagligen serveras fantastisk lunch i vår restaurang med råvaror som till stor del kommer från våra egna odlingar. 

Omkring 50 personer arbetar på Hvilan Utbildning. Bland dessa finns ca 35 lärare. En driftschef ansvarar för frilandsodlingen, park- och utemiljöerna samt växthusen. Kompetensnivån är hög bland personalen, både vad gäller teoretiska kunskaper och yrkeserfarenhet inom de olika områdena.

Välkommen till oss!

www.hvilanutbildning.se

Utbildningar

Arbetsledare för kyrkogårdsförvaltning

Hvilan Utbildning

Stor efterfrågan vad gäller utbildade Arbetsledare för kyrkogårdsförvaltning

Efterfrågan på arbetsledare med grön utbildning och en förmåga att leda och planera arbetet på kyrkogårdar är mycket stor. 95 % av Sveriges kyrkogårdschefer menar att det är svårt att få tag i personal för arbetsledande befattningar. Det är därför både ett viktigt och roligt uppdrag att Hvilan Utbildning kan erbjuda YH-utbildningen Arbetsledare kyrkogårdsförvaltning för denna yrkeskår.

Utbildningen har…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-11-01)

2019-11-01

Utbildningsslut:

2020-03-31

2021-03-31

Antal poäng:

300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Studietakt:

100%

Branscher:

Djur & natur

Arborist

Hvilan Utbildning

Bli professionell trädklättrare – Utbilda dig till arborist!

En arborist är en trädvårdsspecialist och har mycket goda kunskaper om trädets funktion, anatomi, biologi och livsmiljö. Arborister arbetar för att träden ska vara säkra, vackra, problemfria och får ett långt liv. Arborister bedömer behov av, planerar och genomför trädvårdsinsatser. De är också sakkunniga vid trädval samt alla arbeten som rör hantering av träd från plantskola till planteringsplats, plantering, uppbindning, skötsel…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2017-09-04)

Påbörjad (2018-09-03)

Utbildningsslut:

2019-05-10

2020-05-08

Antal poäng:

400 YH-poäng (ca 2 år)

Studietakt:

100%

Arborist

Hvilan Utbildning

Arboristbranschen behöver anställa minst 1000 nya personer omgående, säger Ewa Kinnunen, rektor på Hvilan Utbildning Stockholm.

En arborist är en trädvårdsspecialist som arbetar för att våra träd ska vara säkra, vackra, problemfria och få ett så långt liv som möjligt. Om man väljer att utbilda sig till arborist kan man efter examen arbeta inom offentliga förvaltningar så som kommuner, på kyrkogårdar, i parker och som skogsvaktare eller starta eget inom branschen.

I Sverige finns det idag…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-09-03)

2019-09-02

Utbildningsslut:

2020-05-08

2021-05-07

Antal poäng:

400 YH-poäng (ca 2 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Stockholms kommun