YH-utbildningar som erbjuds i Örebro. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Injustering ventilation är en kort yh-kurs på 16 veckor. Kursen är på halvtid och på distans.
Kursen vänder sig till dig som arbetar du med ventilation och vill ta ditt kunnande till nästa nivå och vill ha en fördjupad förståelse för projektering och underhåll av ventilationssystem. Genom teoretiska studier och praktiska övningar kommer du att lära dig att beräkna och justera effekt- och energibehov i olika ventilationssystem. Kursen lägger grunden för framtida certifieringar och ger dig de kompetenser som efterfrågas i branschen.
Behovet av dessa kompetenser är omfattande i branschen då yrkesrollen dagligen jobbar med luftströmmar och energiflöden i fastigheter vilket är viktigt i en hållbar energiförsörjning av bostäder och industrier.
Efter avslutad utbildning kommer du att kunna utföra kvalificerade tekniska uppgifter inom ventilation, vilket förbättrar både inomhusmiljön och energieffektiviteten i byggnader, samtidigt som du bidrar till bättre hälsa för fastighetsanvändare och lägre energikostnader.
Den här kursen riktar sig till dig som exempelvis har arbetat som projekt- eller affärsutvecklare inom förnybar energi, solcellstekniker, processtekniker inom vätgas eller biogas, vindkraftstekniker, drifttekniker inom vattenrening, produktion eller elnät.
För en pålitlig elförsörjning krävs en mix av olika energikällor. För att lyckas utöka produktionen av förnybar energi behöver personer i el- och energibranschen fördjupa sin kompetens inom området.
Kompetenshöjning är en viktig pusselbit för att nå en hållbar framtid. Denna kurs ger kompetens för att etablera produktionsanläggningar för fossilfria energikällor.
Kunskap efter kursen
Kursen går på distans som omfattar 50 YH-poäng. All undervisning sker digitalt via vår lärplattform. Det anpassade digitala upplägget gör att du kan studera oberoende av tid och rum, i kombination med arbete.
Behörighet
Byggbranschen står inför en enorm kompetensbrist och kommer behöva anställa 50 000 ingenjörer inom de kommande fem åren. Samtidigt är många stora infrastrukturprojekt inplanerade där vägar, järnvägar, broar och tunnlar ska anläggas för att förbättra möjligheterna för människor att leva i hela landet och pendla till sina jobb samt skapa miljövänliga transportvägar.
Som anläggningsingenjör är du en nyckelperson i satsningen på Sveriges infrastruktur och arbetar med att planera och driva infrastrukturprojekt. Du har ett övergripande ansvar och en koordinerande roll. Yrket passar dig som vill ha ett varierande, socialt och ansvarsfullt arbete där du kombinerar problemlösning och projektledning samtidigt som du bidrar till samhällets utveckling.
Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis anläggningsingenjör, arbetsledare, KMA-samordnare eller entreprenadingenjör inom bygg- och anläggningsbranschen.
Pythonprogrammering är en kortare yh-kurs på 26 veckor, kursen går på halvtid och på distans.
Kursen Pythonprogrammering är perfekt för dig som vill arbeta med programmering. Python är ett växande programspråk och används idag inom datavetenskapliga områden, såsom maskininlärning, datavetenskap och artificiell intelligens (AI). Den här utbildningen ger dig viktig kunskap som stärker din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.
Vill du få en nyckelroll i arbetet med Sveriges infrastruktur? Studera till Anläggningsingenjör och planera, led och övervaka projekt för olika järnvägsarbeten.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »