YH-utbildningar som erbjuds i Örnsköldsvik. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Detta är en Yh-kurs som passar dig som vill förnya din kompetens och utvecklas i en befintlig roll. Kurser har flexibla upplägg för att det ska gå att kombinera arbete och studier.
Eko-hydraulik, smarta strategier för hållbarhet.
Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom hydraulik och hur du kan arbeta strategiskt för hållbarhet inom hydrauliska system. Du får kunskaper om energieffektivitet, renhet, säkerhet och oljor.
Kursen är på deltid och på distans, du studerar i ditt eget tempo, du kan kombinera dina studier med ditt arbete. Total studietid är 20 veckor.
Kursinnehållet:
Hydrauliska system med hög verkningsgrad 30 p
Smart hantering av av hydraulik 10 p
Tillståndsbaserad och miljöanpassat underhåll i hydraulik 10 p
Behörighet
Betyg eller motsvarande kunskaper från områden inom Teknik, El och energi, Industri, Fordon, VVS samt Yrkeserfarenhet 1 år inom något av dessa hydraulikrelaterade arbeten: Montering, Underhåll, Försäljning, Kvalitetsarbete, Ledning, Utveckling
Alla med Nordiskt medborgarskap har rätt att söka.
Utbildningen är kostnadsfri och ger rätt till studiemedel via CSN.
✓ Kostnadsfri & CSN-berättigad YH-utbildning.
För dig som är yrkesverksam inom bygg- och anläggningsbranschen.
Som Platschef ansvarar du för byggprojektets administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Du upprättar arbetsmiljöplaner, bedömer arbetsmiljörisker och tillämpar lämpliga lösningar med hjälp av digitala verktyg och modern teknik. Du har även fullt personalansvar.
Behörighetskrav
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande samt tidigare yrkeserfanhet:
Platsbunden via Gällivare, Norrtälje, Piteå, Skellefteå & Örnsköldsvik.
Läs Hydraulik! En teknik som med vätska får maskiner att röra sig
ITH har världens mest omfattande webbaserade lär-plattform i hydraulik. Möjlighet att läsa på hemorten och kombinera med arbete.
Certifiering
Utbildningen ger teori till certifiering av Montör, Underhållstekniker och Operatör. Efter två års yrkeserfarenhet kan du ansöka om certifikat för certifierad Underhållstekniker.
Nytt jobb eller vidareutveckla dig
Oavsett anledning så ger utbildningen dig möjligheten att ta nästa steg i karriären. Hela 9 av 10 av våra elever får jobb direkt.
Nu erbjuder vi Dig en unik möjlighet att på 7,5 månader utbilda Dig till certifierad Montör, Underhållstekniker eller Konstruktör.
Utbildningen gör det även möjligt att praktisera (LIA) på ett företag. Du söker själv LIA- plats på ett företag på din hemort, men om du har behov kan ITH hjälpa till att ordna en plats.
Utbildningen sker i huvudsak på distans med inspelade lektioner på webben. Utbildningen har tre fysiska träffar i Örnsköldsvik och då ligger fokus på praktiska moment. Lektionerna är inspelade så att du kan ta del av föreläsningarna när du vill. Lärarna finns tillgängliga för stöd och hjälp. Tentamen görs på din hemort. Utbildningen ger dig teorin för certifiering.
Mellan träffarna består kurserna av webbaserade lektioner och övningar. Varje kurs avslutas med en certifieringstenta på din hemort. Under hela utbildningen har du tillgång till våra lärare via telefon och webben. De hjälper dig med frågor och problemlösningar.
Att arbeta och studera samtidigt
Oerfarna bedöms behöva läsa på heltid under teoriblocken. Studievana och personer med erfarenhet av hydraulik har visat sig kunna studera på deltid under teoridelarna.
Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och CSN berättigad.
Boende
Örnsköldsvik har bostadsgaranti för elever som studerar i Örnsköldsvik, mer info klicka här >>
Behörighet
Betyg eller kunskap genom arbetslivet från områden inom Teknik, El och Energi, Industri, Fordon, VVS eller Fysik 1a samt Naturvetenskap ger behörighet. Vi ser att alla med intresse för Teknik kan söka på andra grunder och vi har 20% som vi kan göra individuell bedömning på.
Kontakt
Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar om våra utbildningar.
Jenny Svensson
0660-798 50, 073-802 40 29
Är du tekniskt intresserad och vill arbeta med hållbara och energieffektiva lösningar inom industrin?
Som underhållsingenjör arbetar du med planering, genomförande, uppföljning och analys av underhållsinsatser. Du samordnar och leder maskinunderhållet i verksamhetens anläggningar. Du arbetar både strategiskt och operativt och tillhör ofta en arbetsgrupp av tekniker och projektörer.
Yrket passar dig som vill arbeta med att underhålla och effektivisera maskiner och teknik inom industri och tillverkning. Denna utbildning fokuserar på energieffektivitet och hållbar teknik för att möta arbetsmarknadens kompetensbehov inom smart maintenance.
Ansökningsperioden öppnar efter besked om tilldelning i januari 2025
Studieorter: Hudiksvall, Gävle och Örnsköldsvik
Vår unika utbildning till stadsnätsingenjör ger dig eftertraktad kompetens för arbete i det aktiva nätet likväl som i det passiva med fokus på avancerad nätverksteknik.
Bredbandsnäten i Sverige har byggts ut i hög takt de senaste åren och efterfrågan på personal med kompetens inom drift och administration av nätverk hos nätägare och tjänsteleverantörer är mycket stor. Digitaliseringen och övergången till molnbaserade tjänster driver också på behovet av kompetens inom data- och nätverkskommunikation. Det gör att efterfrågan på yrkesroller inom nätverk och nätverkssäkerhet ökar. Efter examen kan du exempelvis jobba med nätverkssäkerhet, driftsättning och administration av nätverk och servrar.
Vår unika utbildning till nätverksspecialist ger dig eftertraktad kompetens inom framförallt avancerad nätverksteknik. Som studerande på utbildningen får du en fördjupad kompetens inom konfigurering och felsökning av avancerade nätverksprotokoll och enheter med fokus på driftstabilitet och säkerhet.
Kurserna i avancerad nätverksteknik utgår från Cisco Academy upp till nivå CCNP och förbereder för certifieringar inom Cisco; CCNA, CCNP-Routing & Switching och CCNA-Security.
Upplägget för utbildningen baseras på 2-3 dagar/vecka i skolmiljö samt självstudier. I skolmiljö varieras utbildningen mellan föreläsningar, laborationer och projektuppgifter som utförs enskilt eller i grupp. Utbildningen utförs med stöd av en e-learning plattform. Som väletablerad Cisco Academy erbjuder Edugrade möjlighet till skarp certifiering inom Cisco i eget testcenter.
Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade.
Behörighet
Utbildningen kräver särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Dator- och nätverksteknik, 100p, Svenska/svenska som andraspråk 1, alternativt äldre kurs i svenska/svenska som andraspråk A.
Kontakt
Utbildningsledare
lillemor.larsson@edugrade.se
+46 73 092 38 14