Fyll i det som är viktigt för dig

Utökat sök

Studietakt

Studieform

Utbildningsstart

Utbildningslängd

Övrigt

Din sökning på gav 1375 träffar

Anslutning av produktionsanläggningar och lagring - förnybar energi

Teknikhögskolan

Den här kursen riktar sig till dig som exempelvis har arbetat som projekt- eller affärsutvecklare inom förnybar energi, solcellstekniker, processtekniker inom vätgas eller biogas, vindkraftstekniker, drifttekniker inom vattenrening, produktion eller elnät.

För en pålitlig elförsörjning krävs en mix av olika energikällor. För att lyckas utöka produktionen av förnybar energi behöver personer i el- och energibranschen fördjupa sin kompetens inom området.

Kompetenshöjning är en viktig pusselbit för att nå en hållbar framtid. Denna kurs ger kompetens för att etablera produktionsanläggningar för fossilfria energikällor.

Kunskap efter kursen

  • Reglering av monopol för elnät
  • Uppstart, föranmälan, anslutning och drift av förnybar produktionsanläggningar och energilager av olika slag, till exempel vätgaslagring
  • Elnätstariffer och hur dessa utvecklas
  • Stödtjänster – användningsområde och utveckling
  • RfG och EIFS2018:2

Kursen går på distans som omfattar 50 YH-poäng. All undervisning sker digitalt via vår lärplattform. Det anpassade digitala upplägget gör att du kan studera oberoende av tid och rum, i kombination med arbete.

Behörighet

  • Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
  • Yrkeserfarenhet från el- och energibranschen (1 år, heltid)
    Kom ihåg att bifoga ett tjänstgöringsintyg i ansökan för att påvisa din yrkeserfarenhet.
Utbildningsstart
Påbörjad (Vårterminen 2025)
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Höstterminen 2025
Höstterminen 2025
Studietakt
100%
YH poäng
50 YH-poäng (ca. 0.3 år)
Branscher
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Örebro kommun)
Kort YH-kurs
Restplats finns

Sustainable Supply Chain Transformation

NBI/Handelsakademin

Önskar du bli en nyckelfigur för att driva hållbar utveckling och forma framtidens Supply Chain? Denna kurs är designad för att utrusta dig med de färdigheter som krävs för att inta ledarrollen inom hållbar Supply Chain och därigenom bidra till en mer hållbar värld. Kursen erbjuds på distans och är halvfart, vilket gör det möjligt för dig att balansera studier med arbete och andra åtaganden. Oavsett var du befinner dig geografiskt har du möjlighet att delta och dra nytta av kursens innehåll och resurser.

Om kursen

Denna kurs rustar dig med de verktyg som behövs för att bedöma och analysera information och därigenom skapa beslutsunderlag för förändringsledning inom inköp och Supply Chain. Efter avslutad kurs kommer du att vara redo att axla rollen som förändringsledare inom Supply Chain och göra verklig skillnad genom att driva förändringsinitiativ och påverka organisationskulturen.

Under kursens gång kommer du att förvärva både kunskaper och kritiska färdigheter för att kunna analysera och implementera strategier inom inköps- och leverantörskedjan. Du kommer lära dig att identifiera och värdera information för att skapa solida beslutsunderlag inför en förändringsresa.

Dessutom kommer du att behärska metoder för riskanalys för att säkerställa stabilitet och kontinuitet i leveranskedjan samtidigt som du skapar möjligheter till innovation och framsteg. Vi kommer att utforska hur du kan sätta upp SMARTA mål och KPI:er som är kopplade till hållbarhet och omställningsarbete. Du kommer även få insikter om organisationspsykologi och kulturens betydelse för att driva omställningsarbete och förbättra inköpsprocesserna.

För att dra nytta av kursen bör du ha minst 2 års yrkeserfarenhet inom Supply Chain eller någon av dess ingående processer, såsom inköp och/eller logistik.

Upplägg

Distans, halvfart, 20 veckor. Livelektioner tisdagar 13:00-16:00. Därutöver sker handledning och frågestunder.

Behörighet

Gymnasieexamen samt lägst betyg E/3/G i engelska 5 och matematik 2/B samt svenska 2 och/eller svenska 2 som andraspråk. Minst 2 års yrkeserfarenhet inom Supply Chain eller någon av de ingående processerna i kedjan, såsom inköp och/eller logistik

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildningsstart
Påbörjad (Vårterminen 2025)
Utbildningsslut
Höstterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
50 YH-poäng (ca. 0.5 år)
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS
Kort YH-kurs
Restplats finns

Byggnadsingenjör - Digitalt Byggande

Newton Kompetensutveckling

Som examinerad byggnadsingenjör går du en ljus framtid till mötes. Utbildningens inriktning mot digitalt byggande lägger ett stort fokus på just de digitala delarna i ett byggprojekt. Byggnadsingenjör är en utbildning med stora chanser till jobb.

Vår utbildning till byggingenjör leder till ett yrke där du utformar byggnader med hjälp av digitala verktyg och du kommer därför att lära dig hantera programvaror såsom CAD, BIM och Revit. Matematiska beräkningar som ligger till grund för byggkonstruktioner ingår också i vår byggingenjörsutbildning.

Efter avslutad utbildning till byggnadsingenjör är det konkreta målet att du ska besitta förmågan att planera, samordna och slutföra byggrelaterade projekt. För de flesta är utbildningen också vägen till arbete.

LIA
Utbildningen har två praktikperioder (12 veckor vardera) där du får omsätta dina kunskaper i praktiken, vilket ger dig betydelsefull erfarenhet som du kommer att kunna dra nytta av och använda som språngbräda när det är dags att starta din karriär som byggnadsingenjör.

Särskilda förkunskaper Byggnadsingenjör – Digitalt byggande

  • Lägst betyget E i Matematik 2 (A, B eller C) eller betyget godkänd i Matematik B, eller motsvarande
  • Lägst betyget E i Bygg och anläggning 1 eller motsvarande


Saknar du behörighet i Bygg och anläggning 1?
Vi erbjuder en preparandkurs som motsvarar de särskilda förkunskapskraven inom bygg och anläggning 1. Endast de som söker till Newtons utbildning kan få tillgång till kursen.

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Höstterminen 2027
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Vårterminen 2029
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2025-06-26
Branscher
Data & IT
Bygg & fastighet
Studieort
Malmö kommun

Byggnadsingenjör Glas och Fasad

Campus Vimmerby

✓ Kostnadsfri & CSN-berättigad YH-utbildning. 

Som Byggnadsingenjör inom glas och fasad ansvarar du för utformning och planering av byggnadens glas- och fasadsystem. Det innefattar bland annat att välja lämpliga material, integrera energieffektiva lösningar och lösa eventuella problem som kan uppstå under projektets gång. Det är en nischad specialistroll! 

I utbildningen ingår 18 veckor LIA (praktik).

Behörighetskrav
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i någon av följande kurser:

  • Bygg och anläggning 2
    Eller
  • Matematik 2

Saknar du något behörighetskrav? Det finns flera olika sätt att bli behörig på! Läs om hur du kan bli behörig till KYH här!

Studieort
Byggnadsingenjör – glas och fasad
är en heltidsutbildning som du läser på distans. Du kommer att ha digital undervisning 2-3 dagar i veckan, och resten av tiden ägnar du åt självstudier. 3 platsträffar i Stockholm och Vimmerby ingår i utbildningen.

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)
Satellitort
Vimmerby, Göteborg, Malmö

Fastighetsförvaltare

Newton Kompetensutveckling

Vår YH-utbildning till fastighetsförvaltare förbereder dig på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare. Det råder en stor efterfrågan på modern och nytänkande kompetens.

Arbetsuppgifterna som fastighetsförvaltare kan variera från ekonomiansvar till planering av fastighetens underhåll samt kommande reparationer. Det krävs god kunskap inom flera kompetensområden och med vår utbildning till fastighetsförvaltare förbereds du på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare.

Newtons YH-utbildning inom fastighetsförvaltning är utformad efter de kompetenskrav som företag idag efterfrågar och ger dig de teoretiska kunskaper som krävs samt möjligheten att omsätta dina kunskaper under tre praktikperioder.

Du får kombinera de teoretiska delarna med praktik, vilket ger dig ökad förståelse för de teoretiska delarna samt en gyllene chans att testa dina kunskaper i arbetslivet.

Att studera på yrkeshögskola ger både erfarenhet och kompetens – en ovärderlig kombination när du ska inleda din karriär inom fastighetsförvaltning.

Särskilda förkunskaper som krävs:

  • Har lägsta betyg Godkänt/E i Matematik B/2 (A, B eller C) eller motsvarande
  • Har lägsta betyget Godkänt/E i Svenska B/2 eller motsvarande
Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Höstterminen 2027
Utbildningsslut
Höstterminen 2027
Höstterminen 2028
Höstterminen 2029
Studietakt
100%
YH poäng
500 YH-poäng (ca. 2.5 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2025-06-26
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Juridik
Bygg & fastighet