Har du koll på ny teknik i din bransch? Fastighetsautomation är en av de viktigaste kompetenserna som yrkesverksamma behöver kunna nu och i framtiden. Här får du spetskompetens i att överse och reglera automatiserade fastighetssystem på bara 12 veckor!
Stort kompetensbehov av fastighetsautomation
Kunskap i fastighetsautomation är en viktig förutsättning för ett mer hållbart och kostnadseffektivt arbete. Nya digitala verktyg i fastighetsbranschen underlättar nämligen arbetet att identifiera framtida problem och testa nya idéer i syfte att minska klimat- och miljöpåverkan. På så sätt kan vi skapa bättre och mer attraktiva livs- och arbetsmiljöer som möter framtidens krav på energieffektivitet, hållbarhet, säkerhet och komfort.
Fördjupningskurs i automation för fastigheter
Under YH-kursen får du omfattande kunskaper i fastighets- och IT-system som är relevanta för fastighetsautomation. Du kommer att överse och reglera automatiserade fastighetssystem och lär dig om styr-och reglerteknik, fjärrstyrning samt sensorer för att hantera, felsöka och optimera fastighetens tekniska system.
Kursupplägg
Kursen ingår i studieformen ”KYH Skills”. Du läser kursen på distans och halvfart under 12 veckor, vilket möjliggör att kombinera dina studier med jobb samtidigt. All undervisning sker digitalt.
Behörighetskrav
*Alternativt har du tidigare arbetat inom ROT-projekt eller nybyggnation med fastighetsautomation.
✓ Kostnadsfri YH-kurs för yrkesverksamma
✓ Möjlighet till extra studiestöd
✓ Utformad tillsammans med arbetsgivare & branschexperter
Antalet incidenter med dataattacker ökar. Skydda livsviktiga & samhällskritiska verksamheter med spetskompetens inom cyber- & informationssäkerhet!
Stort kompetensbehov av Cybersäkerhet inom kritisk infrastruktur
Antalet incidenter med dataattacker ökar och IT-attacken 2021 som drabbade bland annat Coop visade hur stora konsekvenserna kan bli när tekniken inte fungerar. Att handeln drabbas av IT-problem är allvarligt, men eventuella attacker mot fordon, vattenverk, sjukhus eller andra samhällskritiska verksamheter kan leda till förödande konsekvenser i samhället.
Cybersäkerhet är därför avgörande för verksamheters IT-säkerhet, och för vår vilja att fortsätta använda digitala tjänster. Enligt TechSverige behövs det idag ytterligare 100-300 personer med spetskompetens inom informations- och IT-säkerhet.
Fördjupningskurs i Cybersäkerhet inom kritisk infrastruktur
Under kursen får du fördjupad kunskap om kritisk infrastruktur och ICS-miljöer. Du lär dig att stärka OT-system (Operational Technology) och upprätta en säker IT-infrastruktur. Dessutom får du koll på nätverk, NDR och IT-infrastruktur mellan IT- och OT-system.
Kursupplägg
Kursen ingår i studieformen ”KYH Skills”. Du läser kursen på distans och halvfart under 12 veckor, vilket möjliggör att kombinera dina studier med jobb samtidigt. All undervisning sker digitalt.
Behörighetskrav
✓ Kostnadsfri YH-kurs för yrkesverksamma
✓ Möjlighet till extra studiestöd
✓ Utformad tillsammans med arbetsgivare & branschexperter
Arbetar du idag som mjukvaruutvecklare och vill lära dig mer om molnutveckling?
Cloud Development ger dig specialiserade kunskaper, färdigheter och verktyg för att skapa, hantera och utveckla molnlösningar. Ubildningen omfattar även migrering, optimering och problemhantering, och du lär dig tillämpa och hantera olika utvecklingsprocesser och verktyg.
Kursen är designad för att ge dig praktiska färdigheter, kunskap och verktyg för att lyckas som molnutvecklare. En av fördelarna med molnmiljöer är att de tillåter att många olika språk används. Kursen är därför inte fokuserad på ett enskilt programmeringsspråk.
Molnutveckling erbjuder otroliga fördelar som säkerhet, skalbarhet och smidighet. Digitaliseringsprocessen går att varken bromsa eller backa, och molnutveckling är idag en integrerad del av moderna IT-strategier och är därför central för digitaliseringen. Därför har molnkompetens blivit en nödvändighet inom mjukvaruutveckling.
Vi fokuserar på de stora molnplattformarna och deras lösningar för molnutveckling, du kommer att lära dig att migrera projekt till molnet och använda tekniker som containerization med Docker. Du får även en grundläggande förståelse för IAM och dess centrala roll inom molnutveckling. Du kommer att lära dig hantera åtkomst i molnet, vilket leder till ökad säkerhet och tydligare rollfördelning. Dessutom introduceras du till serverless teknik och dess fördelar, såsom automatisk skalning och kostnadseffektiv utveckling. Kursen täcker även verktyg som API Gateway och molndatabaser för att hantera komplexa API-anrop och datahantering i molnet.
Behörighet
Gymnasieexamen samt minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarade inom mjukvaruutveckling/programmering. Som kursdeltagare behöver du ha yrkesmässig erfarenhet inom mjukvaruutveckling/programmering. Kursmaterialet är i huvudsak på engelska.
Utbildningen är på distans och halvfart under 28 veckor, du kan kombinera kursen med arbete och du kan delta var du än bor eller befinner dig.
Campus Nynäshamn introducerar en helt ny utbildning - Marinelektriker
Utbildningen är beviljad genom yh-myndigheten och startar till hösten 2024. Utbildningen är en del av utbildningsformen Nationell Yrkesutbildning (NY) som är en helt ny form av yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna.
Som marinelektriker arbetar du med felsökning, service av el, styr och regler-utrustning, generatorer och motorer. Du arbetar även med installation av navigationsutrustning. Du behöver vara en problemlösare och kunna ta mycket eget ansvar. Du kommer att arbeta med både el och mekanik, med hänsyn till säkerhet och miljö.
Mer information om utbildningen, ansökan och utbildningsperiod kommer inom kort, se gärna vår hemsida >>
Kursen Sustainable Procurement ger dig nödvändiga verktyg och kunskaper samt metoder för att forma, planera och genomföra förändringsarbete i inköpsprocessen i strävan att minska klimatpåverkan i processens alla delar.
Du ökar din förmåga att ställa om/utveckla inköpsarbete utifrån hållbarhetsmål, analysera och dokumentera hållbarhetsrisker hos leverantörer samt driva projekt inom omställningsarbete och hållbarhet.
Du lär dig viktiga aspekter av att säkerställa hållbara inköpsprocesser. Du kommer att utveckla din förmåga att analysera och bedöma hållbarhetsrisker både i inköpsprocessen och hos leverantörer. Genom att genomföra väsentlighets- och riskanalyser kommer du att kunna identifiera och fokusera på de viktigaste hållbarhetsfrågorna. Detta ger dig möjlighet att fatta informerade beslut och vidta åtgärder som främjar hållbarhet och bidrar till en mer hållbar framtid.
Kursen är på distans, halvfart för att kunna kombinera med arbete och du kan delta var du än bor eller befinner dig.
Behörighet
Som kursdeltagare behöver du ha minst två års yrkeserfarenhet inom operativt, taktiskt eller strategiskt inköpsarbete.