Fyll i det som är viktigt för dig

Utökat sök

Studietakt

Studieform

Utbildningsstart

Utbildningslängd

Övrigt

Din sökning på gav 1248 träffar

Schaktfritt ledningsbyggande

KYH

Schaktfri teknik kan göra enorma resurs- & klimatbesparingar! Här får du chans att specialisera dig i schaktfria metoder för mark-& anläggningsarbeten på bara 8 veckor! 

 

Stort kompetensbehov av Schaktfritt ledningsbyggande 

Schaktfria metoder är ekonomiska och kan skapa stora miljövinster. Metoderna är snabba, resurseffektiva och störningsfria. Faktum är att schaktfri ledningsrenovering är så effektiv att den likställs kvalitetsmässigt med nyläggning eller omläggning. Branschen signalerar redan nu för 18 000–25 000 nya jobb över hela landet för att komma ikapp underhållet av Sveriges VA-nät!

Fördjupningskurs i Schaktfritt ledningsbyggande 

I den här YH-kursen får du fördjupad kunskap i schaktfria metoder för byggande och renovering av ledningsnät för VA, fjärrvärme, fjärrkyla, el, gas och bredband. Du lär dig att planera och utföra kostnadsanalyser över materialval, logistik och miljöavtryck. Du kommer kunna tillämpa schaktfri teknik för effektivisering av mark-och ledningsbyggande enligt uppsatta ekonomiska, hållbara och energibesparande mål.

Kursupplägg

Kursen ingår i studieformen ”KYH Skills”. Du läser kursen på distans och halvfart under 8 veckor, vilket möjliggör att kombinera dina studier med jobb samtidigt. All undervisning sker digitalt. 

Behörighetskrav

  • Yrkeserfarenhet som arbetsledare, beställare och projektör inom anläggning eller motsvarande yrkesroll (1 år, heltid)

✓ Kostnadsfri YH-kurs för yrkesverksamma

✓ Möjlighet till extra studiestöd

✓ Utformad tillsammans med arbetsgivare & branschexperter

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-11-18)
2025-02-24
Utbildningsslut
2025-01-24
2025-04-18
Studietakt
50%
YH poäng
20 YH-poäng (ca. 0.2 år)
Branscher
Bygg & fastighet
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS
Kort YH-kurs
Restplats finns

Digitalisering och systemkunskap inom lön - Specialisering

Affärshögskolan

Fördjupa dig i digitalisering och robotisering inom lön. Kurs för dig som vill lära dig effektivisera och kvalitetssäkra lönehantering.

Den här kursen ger dig specialiserad kunskap om effektivisering av lönehantering genom digitala processer. Du kommer att få färdigheter i att behandla och redovisa lönekostnader samt dokumentera en löneprocess på ett korrekt och överskådligt sätt. Kursen ger dig bland annat kunskap om:

  • Uppbyggnad av lönearter kopplade mot konton, sociala avgifter, rapporter, organisationsträd och behörigheter
  • Digitalisering och automatisering för ett optimalt fungerande lönearbete
  • Koppling av skript och RPA (Robotic Process Automation) mot system
  • Sömlösa integrationer för ökad kvalitetssäkerhet i utbyte av data mellan system

Flexibelt distansupplägg
Detta är en distanskurs som omfattar 30 YH-poäng. All undervisning sker digitalt, vilket gör att du kan studera oberoende av tid och rum och även i kombination med arbete.

Behörighet

  • Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
  • Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • 1 års erfarenhet motsvarande heltid från arbete med lönehantering alternativt en yrkeshögskoleexamen från en lönekonsultutbildning inklusive 6 månaders arbetslivserfarenhet på heltid. Kom ihåg att bifoga ett arbetsgivarintyg som påvisar din yrkeserfarenhet i din ansökan.
Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Vårterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2025
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
30 YH-poäng (ca. 0.3 år)
Ansökan öppnar
Restplats finns
Ansökan stänger
2025-02-03
Branscher
Data & IT
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS
Kort YH-kurs
Restplats finns

Marinelektriker - Nationell Yrkesutbildning (NY)

Campus Nynäshamn

Campus Nynäshamn introducerar en helt ny utbildning - Marinelektriker

Utbildningen är beviljad genom yh-myndigheten och startar till hösten 2024. Utbildningen är en del av utbildningsformen Nationell Yrkesutbildning (NY) som är en helt ny form av yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna.

Som marinelektriker arbetar du med felsökning, service av el, styr och regler-utrustning, generatorer och motorer. Du arbetar även med installation av navigationsutrustning. Du behöver vara en problemlösare och kunna ta mycket eget ansvar. Du kommer att arbeta med både el och mekanik, med hänsyn till säkerhet och miljö.

Mer information om utbildningen, ansökan och utbildningsperiod kommer inom kort, se gärna vår hemsida >>

Utbildningsstart
Påbörjad (Höstterminen 2024)
Utbildningsslut
Höstterminen 2025
Studietakt
100%
Branscher
Teknik & tillverkning
Restplats finns

Bergingenjör

Hermods Yrkeshögskola

Berg- mineral- och anläggningsindustrin, en viktig bransch för Sveriges ekonomi, söker kompetens inom området. Ledande företag erbjuder spännande möjligheter till den som har den bredd som utbildningen till bergsingenjör innebär. Vill du vara med och forma framtiden inom en av landets nyckelindustrier? Då är Hermods utbildning till Bergsingenjör något för dig!

Utbildningen till bergsingenjör är inte bara en väg till kunskap, den förbereder dig för en mångsidig karriär. Efter avslutad utbildning är dörrarna öppna för en rad inriktningar inom branschen. Du kan utforska gruvdrift, tunnelanläggning, bli betongtekniker eller ta steget in i en ledarroll med fokus på hållbarhet.

Vi samarbetar med branschorganisationer som Svemin och SBMI för att säkerställa att vår utbildning är i linje med industrins behov. De tillsammans representerar över 200 företag inom produktion, prospektering och teknik samt leverantörer till berg-, mineral och anläggningsindustrin.

Våra utbildare är experter inom sina områden och leder dig i rätt riktning beroende på intresse. Efter examen har du kompetens och möjlighet att välja mellan flera olika karriärvägar. Är du redo att ta steget mot en spännande framtid inom en av Sveriges nyckelindustrier?

För att bli antagen till utbildningen Bergsingenjör krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:

  • Lägst betyget E/3/G i Fysik 2
  • Lägst betyget E/3/G i Matematik 2
Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Höstterminen 2026
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)
Satellitort
Umeå, Östersund

Produktionstekniker inriktning livsmedel

Hermods Yrkeshögskola

Som produktionstekniker inom livsmedel är din främsta uppgift att se till att produktionen genomförs så effektivt som möjligt. Det innebär att du ofta är involverad i att planera och schemalägga produktionsflöden, övervaka maskiner och utrustning samt lösa eventuella produktionshinder. Det kan även innebära att du får ansvar för att införa och upprätthålla säkerhets- och hygienstandarder så att livsmedlen uppfyller regler och kvalitetskrav.

Utbildningen innehåller även hållbarhetsaspekter. I ljuset av globala kriser blir kunskap för att skapa produktionssystem som inte bara är effektiva utan också miljövänliga avgörande för framtiden. Genom att utbilda dig till produktionstekniker på Hermods kommer du att spela en aktiv roll i att säkra framtidens livsmedelsförsörjning på ett hållbart sätt.

Med ökad medvetenhet om vikten av inhemsk livsmedelsproduktion är behovet av kompetenta produktionstekniker högre än någonsin. Utbildningen rustar dig med den kompetens som arbetsgivare söker, vilket öppnar dörrar för spännande karriärmöjligheter.

För att bli antagen till utbildningen Produktionstekniker inriktning livsmedel krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:

  • Lägst betyget E/3/G i Teknik 1
Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Höstterminen 2026
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Göteborgs kommun)