YH-utbildningar som erbjuds i Nynäshamn. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
I vårt samhälle ökar den psykiska ohälsan och suicidprevention är ett viktigt område. Det är tydligt både i Socialstyrelsens och Folkhälsomyndighetens nya nationella strategi inom området psykisk hälsa och suicidprevention.
Utbildningen är en vidareutbildning för yrkesverksamma. Yrkeserfarenhet är en förutsättning för att kunna tillgodogöra sig utbildningens innehåll eftersom kopplingen mellan teori och praktik är en röd tråd i utbildningen både vid erfarenhetsutbytet mellan de studerande och vid tillämpning i egen praktik.
Utbildningen är på distans och på kvartsfart och omfattar 40 YHP. Utbildningen omfattar fyra möjliga fysiska träffar på utbildningsorten, alternativt deltagande i hybridform. Upplägget innebär i regel en föreläsning i veckan med tillkommande självstudier.
Behörighet
Arbetslivserfarenhet måste finnas från minst ett års halvtids arbete inom hälso- och sjukvård, socialt arbete inklusive elevhälsa som t ex socialsekreterare, handläggare inom LSS, kurator, sjuksköterska, undersköterska, socialpedagog, behandlingspedagog, stödpedagog eller arbete inom polisen. I samband med din ansökan behöver du styrka dina förkunskapskrav.
En automationstekniker har specialiserade kunskaper inom automation, kvalitetssystem, arbetsmiljö, styrning, materiallära, ekonomi, arbetsledning, men också förståelse för underhållsorganisation och kommunikationens roll.
Heltidsutbildningen sker på distans under två år och omfattar ett antal fysiska träffar per termin.
Utbildningen är avgiftsfri och studiestödsberättigande. Viss kurslitteratur och vissa föreläsningar på engelska kan förekomma.
Efter din utbildning kan du arbeta inom bland annat:
Behörighetskrav
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
Alla betyg eller intyg som du skickar in till oss ska vara skannade från originalhandlingar. För dig som saknar avslutad gymnasieutbildning, beskriv din reella kompetens i ett CV och bifoga det istället för betyg.
Digitaliseringsledare inom bygg och anläggning: En nyckelroll för hållbar utveckling
Bygg- och anläggningsbranschen står inför stora utmaningar med tanke på Sveriges ambitiösa mål för hållbarhet och klimatomställning. Digitalisering spelar en avgörande roll för att effektivisera arbetsflöden och processer, samt för att säkerställa efterlevnad av de nya lagar och direktiv som uppstår som en följd av klimatmålen. Detta perspektiv delas av både stora och små företag: Digitalisering är inte längre en valmöjlighet utan en nödvändighet för att branschen inte ska hamna på efterkälken.
En digitaliseringsledare inom bygg och anläggning fungerar som en central länk genom hela byggprocessen, från förstudie till förvaltning. Genom att sammanlänka olika datakällor och system via öppna API:er bidrar digitaliseringsledaren till att effektivisera hela processen. Rollen innefattar även att ta fram underlag, analyser, trender och rapporter baserade på statistik och annan relevant data, med ett särskilt fokus på klimatomställning. Denna information ligger till grund för viktiga beslut, uppföljning och kommunikation under både projektering och förvaltning.
Denna utbildning ställer krav på särskild behörighet och därmed lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
Alla betyg eller intyg som du skickar in till oss ska vara skannade från originalhandlingar. För dig som saknar avslutad gymnasieutbildning, beskriv din reella kompetens i ett CV och bifoga det istället för betyg.
Kemiindustrin i Sverige består av över tusen svenska och utlandsägda företag. Kemiföretagen är avgörande för Sveriges gröna omställning. I Sverige finns över tusen innovations- och kemiföretag som står redo att göra stora investeringar i industrins gröna omställning.
Processoperatörer har en central roll i kemisk processindustri där de övervakar produktionslinan, styr tillverkningsprocesser och felsöker. Arbetsplatsen kan vara allt från industrier inriktade mot polymerer och plast, bioteknik, läkemedel, raffinaderier, kemikalier och papper- och massaindustri och även livsmedel.
Utbildningen
Heltidsutbildningen sker på distans och omfattar ett antal fysiska träffar per termin. Utbildningen varar i ca 1,5 år och leder till en yrkeshögskoleexamen, motsvarande SeQF-nivå 5.
Denna utbildning ställer krav på grundläggande behörighet.
Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis:
Produktionstekniker: En av de mest efterfrågade yrkesrollerna inom industrin
Produktionstekniker är en av de mest eftertraktade rollerna inom industrisektorn, och behovet av denna kompetens förväntas öka markant under de kommande åren. Flera prognoser pekar på en allvarlig brist på produktionstekniker, med ett stort kompetensbehov de närmaste fem åren. Enligt Teknikföretagens kompetensundersökning (2022) är produktionstekniker en av de tre yrkesroller där efterfrågan förväntas öka mest under de kommande tre åren.
Rollen som produktionstekniker är avgörande för tillverkande företag, där man ansvarar för att planera, förbättra och effektivisera produktionsprocesser. Produktionsteknikern arbetar även med metodutveckling och optimering av teknisk utrustning för att säkerställa att produktionen blir så effektiv som möjligt, med fokus på kvalitet, kostnadseffektivitet och hållbarhet.
Yrkesrollen är efterfrågad inom alla industrisektorer och vid varje steg i tillverkningsprocessen. Produktionstekniker kan arbeta på företag inom exempelvis batteriteknik, fordonsindustri, förnybar energi, papper- och massaindustri, bioteknik, läkemedel och livsmedelsproduktion.
Efter din utbildning kan du arbeta inom yrkesroller som:
Behörighet
Denna utbildning ställer krav på grundläggande behörighet. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Alla betyg eller intyg som du skickar in till oss ska vara skannade från originalhandlingar. För dig som saknar avslutad gymnasieutbildning, beskriv din reella kompetens i ett CV och bifoga det istället för betyg.