Projektledare Elkraft distans bild

Projektledare Elkraft distans

Ta din karriär inom elkraft till nästa nivå!

Elområdet står inför gigantiska utmaningar de kommande åren. Energiomställningen och fortsatt elektrifiering ställer stora krav på kompetens – både inom elproduktionen och elnätssidan. Du som vill utbilda dig till Projektledare Elkraft får en stimulerande och strategiskt viktig framtida roll. 

Åsbro Kursgård erbjuder distansutbildning. Du med erfarenhet inom elkraft kan därmed utveckla din karriär och ta den till nästa nivå. Missa inte den här chansen!

Vad gör en projektledare inom elkraft?
Som projektledare elkraft har du en av energibranschens viktigaste arbetsuppgifter. Det är ditt uppdrag att leda och driva projekt från uppstart till avslut.  Med kunskap och professionalism genomför du projekt med teknisk kvalitet, i rätt tid, till ställda krav för att skapa nöjd kund. Du ansvarar för att ekonomiska rutiner följs, fakturering samt prognoser. Du kommer att arbeta med att säkra kvalité, arbetsmiljö och miljö i projektet. Du ha en samordnande roll och kommer ha kontakter med både myndigheter, kunder och andra berörda parter inom projektet. Du kan komma att delta i anbudsarbeten och inköp. Som projektledare utgår du från ditt kontor, men viss del av ditt arbeta kan komma att vara ute på fält.

Projektledare Elkraft behövs tillexempelvis inom nätbolag, entreprenadsbolag, servicebolag, produktionsbolag, inom infrastruktur- och industriverksamheter samt inom landsting.

Utbildningen till Projektledare Elkraft
Via Åsbro Kursgårds tvååriga distansutbildning kommer du att få den kompetens du behöver för att bli en eftertraktad projektledare på arbetsmarknaden. Utbildningen bygger på de erfarenheter och kunskaper från din yrkesroll inom energibranschen och leds av kompetenta och erfarna mentorer från energibranschen. Utbildning omfattar 50% av studietiden vilket innebär att du kan jobba medan du studerar.

Genom utbildningen får du kunskap om branschens lagar och föreskrifter, affärsmannaskap och projekt som arbetsform. Du utvecklas i ditt ledarskap och förmågor för att kunna driva ett framgångsrikt team från start till mål. Kompetensen du skaffar dig är mycket eftertraktad bland arbetsgivarna och det kan vara din chans att kliva fram och hitta din nya yrkesroll.

Utbildningen är till stor del teoretisk och kommer bedrivas på distans, främst via en digital studieplattform. I utbildningen ingår även totalt 13 nätverksträffar på plats i Åsbro Kursgård. Dessa kommer bland annat omfatta realistiska övningar på kursgårdens anläggning, längre LIA-perioder (Lärande i Arbete) och ett examensarbete. Största delen av utbildningen är självstudier. 

Vilka jobb kan jag söka som Projektledare Elkraft?

 • Projektledare Elkraft
 • Produktionstekniker
 • Produktionsplanerare
 • Beredare

Vad innehåller utbildningen till Projektledare Elkraft?
Utbildningen utvecklar dina kunskaper inom följande områden:

 • Energibranschen
 • Anläggningsteknik för projektledare elkraft
 • Affärsmannaskap för projektledare elkraft
 • Projektgenomförande elkraft
 • Projektledarrollen
 • Examensarbete

LIA ingår som en naturlig del av utbildningen. LIA, Lärande i Arbete, kan med fördel utföras på din befintliga arbetsplats eller vid önskemål hos annan arbetsgivare.

Så söker du
Tryck på "Ansök direkt" för att ansöka utbildningen.Mer info och ansökningslänk finns på Åsbro Kursgårds hemsida. 

Behörighet
Teknisk utbildning gärna med erfarenhet från aktuellt verksamhetsområde. Du har fördel av att ha allmän behörighet (ej krav).

 • ha examen från gymnasiets elprogram, teknikprogram, naturvetenskapliga program eller ha motsvarande kunskaper.
 • vara godkänd i Matematik 1C (alternativt Matematik B) och Praktisk ellära (alternativt Ellära B), samt trefas eller motsvarande kunskaper.
 • ha minst 5 års yrkeserfarenhet som distributionselektriker eller distributionstekniker inom energibranschen.

För mer information, kontakta:
Anne Kataja, Utbildningschef Tel: 0582-838 56
Mikael Carlsén, VD Tel: 0582-838 50