Psykisk hälsa och suicidprevention för barn, unga och vuxna
I vårt samhälle ökar den psykiska ohälsan och suicidprevention är ett viktigt område. Det är tydligt både i Socialstyrelsens och Folkhälsomyndighetens nya nationella strategi inom området psykisk hälsa och suicidprevention.
Utbildningen är en vidareutbildning för yrkesverksamma. Yrkeserfarenhet är en förutsättning för att kunna tillgodogöra sig utbildningens innehåll eftersom kopplingen mellan teori och praktik är en röd tråd i utbildningen både vid erfarenhetsutbytet mellan de studerande och vid tillämpning i egen praktik.
Utbildningen är på distans och på kvartsfart och omfattar 40 YHP. Utbildningen omfattar fyra möjliga fysiska träffar på utbildningsorten, alternativt deltagande i hybridform. Upplägget innebär i regel en föreläsning i veckan med tillkommande självstudier.
Behörighet
Arbetslivserfarenhet måste finnas från minst ett års halvtids arbete inom hälso- och sjukvård, socialt arbete inklusive elevhälsa som t ex socialsekreterare, handläggare inom LSS, kurator, sjuksköterska, undersköterska, socialpedagog, behandlingspedagog, stödpedagog eller arbete inom polisen. I samband med din ansökan behöver du styrka dina förkunskapskrav.