På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Mjukvarutestare

Mjukvarutestare

EC Utbildning

Mjukvarutestare

IT-branschen behöver vassa mjukvarutestare!

Den ständigt expanderande IT-miljön präglas idag av integrerade system; datorer, surfplattor, internet, programvaror och inbyggda system. Företag arbetar hårt för att skapa buggfria produkter och modeller. Det är dock stor brist på kunniga mjukvarutestare i Sverige och företagen slår larm om svårigheter att utfylla kompetensgapet. Som utbildad mjukvarutestare går du med andra ord en ljus framtid till mötes!

Rätt kompetens till en växande arbetsmarknad
Denna yrkeshögskoleutbildning gör dig till professionell mjukvarutestare med god praktisk kompetens. Under utbildningen får du utföra tester, buggsökning och felsökning, förstå kravspecifikationer och arbeta med buggrapportering. Du kommer att använda moderna verktyg och den senaste tekniken för att utföra tester.

Som mjukvarutestare blir du mycket eftertraktad och får en avgörande kompetens för företagens marknadsposition. Idag söker företag febrilt efter mjukvarutestare med praktisk erfarenhet. Denna IT-utbildning ger dig den sakkunnighet som efterfrågas och du blir både trygg i rollen som mjukvarutestare och efterlängtad av arbetsgivare.

Vad lär du dig under utbildningen till mjukvarutestare? 
Utbildningen är skapad tillsammans med IT-företag som använder testning i deras dagliga verksamhet, vilket gör utbildningen mycket aktuell och korrelerar med behoven på arbetsmarknaden. Som utbildad mjukvarutestare med god praktisk kompetens och teoretisk grund, kommer du vara efterfrågad hos företagen. Du får öva på olika testning, med tyngdpunkt på agila processer och livscykler (SCRUM, XP, Lean). Du kommer även att få pröva traditionella utvecklingscykler som vattenfallsmodellen.

Under LIA-praktik (Lärande-I-Arbete) får du naturligtvis öva praktiskt på alla delar av testprocessen och bekanta dig med rollen som mjukvarutestare ute hos företagen.

Vem är du som söker utbildningen till mjukvarutestare?
Utbildningen passar dig som har läst programmering och vill få mer utmaning. Du arbetar uppsökande och hittar gärna lösningar på tekniska problem. Du är noggrann, analytisk, strukturerad och ordningssam.  Arbetet som testare kräver intresse att ta på rollen som kontrollant av mjukvara. Du måste samtidigt använda din kreativitet och viljestyrka för att lösa problem.

Vad blir du efter YH-utbildningen?
Arbetsmarknaden är gigantiskt för mjukvarutestare. Valen av arbetsgivare är många efter utbildningen, där du kan välja att arbeta direkt hos utvecklingsföretag eller som konsult. Exempel på yrkesroller kan vara testare, testledare eller testdesigner, testspecialist, kvalitetssäkrare.

Samarbetspartners i Malmö

  • Axis Communications AB
  • Knowit Quality ServicesAB
  • Inceptive AB
  • Verisure Innovation AB
  • Human Results AB
  • Cap Gemini
  • Get A Qlue AB
  • Relax Gaming
  • IKEA IT AB

Kontakt
Sofia Lindh, Utbildningsledare
040-631 67 65

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-09-02

Slut

2020-02-28

2021-02-28

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

EC Utbildning

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Mjukvarutestare på EC Utbildning.