På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Frontend-utvecklare

Frontend-utvecklare

Nackademin

Frontend-utvecklare

Som Frontend-utvecklare arbetar du med presentationslagret – det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa logisk och effektiv Frontend-kod för att göra sidorna så enkla, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga som möjligt. Men de ska också fungera lika bra oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. Och det kräver specialistkompetens som det är brist på idag. Om du är duktig på problemlösning, har en väl utvecklad social kompetens och god samarbetsförmåga – då kan det här vara utbildningen för dig!

Webbplatserna har gått från att bara informera, till att idag vara dynamiska och interagerande. Sidornas gränssnitt ska anpassas efter alla de sätt man vill komma åt dem på. Det handlar förstås om programmering; framförallt HTML för innehållet, CSS för stilmallar som styr utseendet och JavaScript för användarsidesfunktionalitet inbäddat i HTML.

En Front-end-utvecklare är bra på webb, med spetskompetens mot mobila gränssnitt. Frontend kräver därför särskild kompetens när det gäller till exempel prestanda och responsiv design, som det är brist på idag. Här får du lära dig att självständigt och i arbetsgrupp, inhouse eller på konsultbasis, ansvara för och samarbeta kring planering och genomförande av ett projekts Frontend-utveckling.

Du ska kunna välja rätt utvecklingsverktyg för att uppnå mål enligt en kravspecifikation. Och med hänsyn till vad kundens verksamhet kräver ska du fungera tillsammans med användare, andra arbetsgrupper och företagsledning, samt medverka till att på bästa sätt lösa förekommande uppgifter.

Snabb utveckling för Front-end och stor efterfrågan på på marknaden
Webbutvecklare efterfrågas allt mer när allt fler företag säljer och marknadsför sina varor och tjänster på webben. Det är mycket stor efterfrågan på mjukvaru- och systemutvecklare på kort sikt, och det behövs minst 4 000–5 000 de närmaste åren. På lång sikt är bedömningen att det är mycket liten konkurrens om jobben också på både 5 och 10 års sikt.

Efterfrågan på Frontend-utvecklare är koncentrerad till Stockholm, där Informations- och kommunikationsteknologin har stor betydelse – och även utvecklas i snabb takt

Utbildningen
Här får du lära dig att självständigt – i arbetsgrupp eller på egen hand, inhouse eller på konsultbasis –ansvara för och samarbeta kring planering och genomförande av ett projekts Frontend-utveckling. Du ska kunna välja rätt utvecklingsverktyg för att uppnå mål enligt en kravspecifikation. Och med hänsyn till vad kundens verksamhet kräver ska du fungera tillsammans med användare, andra arbetsgrupper och företagsledning, samt medverka till att
på bästa sätt lösa förekommande uppgifter.

LIA
En stor del av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (Lärande i Arbete = praktik på arbetsplats) så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter har gott rykte i branschen.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

 • Frontend-utvecklare
 • Webbutvecklare
 • JavaScript-utvecklare

De flesta Frontend-utvecklarna söks av kommunikations-/webbyråer, men även andra företag som söker intern kompetens, samt av IT-konsulter. I framför allt Stockholm är den svenska spelindustrin beroende av Frontend-utvecklare.

Utbildningens innehåll

 • CMS-verktyg, backend och interaktion med databaser 35 YH-poäng 
 • Examensarbete 30 YH-poäng
 • Frontend-projekt 40 YH-poäng
 • Frontend-utveckling, introduktion och projektmetodik 20 YH-poäng
 • Grafikverktyg 15 YH-poäng
 • HTML och CSS 35 YH-poäng
 • Javascript 1 35 YH-poäng
 • Javascript 2 20 YH-poäng
 • JavaScript 3 30 YH-poäng
 • JavaScript 4 25 YH-poäng
 • LIA 1 50 YH-poäng
 • LIA 2 60 YH-poäng

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2021-06-11

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Frontend-utvecklare på Nackademin .