Försäljning av hållbara energilösningar – 95 YH-poäng
Utbildningen Försäljning av hållbara energilösningar vänder sig till dig med teknisk yrkeserfarenhet som vill höja din kompetens inom försäljning till privatpersoner eller större köpare. Du kanske jobbar som installatör eller med projektering inom solenergi- eller elbranschen och vill få verktyg för att i din nuvarande eller blivande yrkesroll hjälpa kunder till köpbeslut som skapar nytta för kunderna, företaget och miljön. För att du ska kunna kombinera studier med arbete så bedrivs utbildningen på halvfart och till övervägande del på distans.
Innehåll
Att investera i solenergi och andra gröna energilösningar innebär stora kostnader för både privatpersoner och köpare av kommersiella anläggningar. Potentiella kunder behöver därför hjälp och stöd för att kunna fatta kloka beslut. Vi har därför tagit fram denna utbildning tillsammans med företag inom branschen som har insett att en aktiv och seriös bearbetning av marknaden både höjer lönsamheten och ger en tryggare köpprocess med nöjdare kunder.
Vill du bidra till en hållbar framtid genom att hjälpa kunder att investera i solenergi och andra gröna teknologier? Utbildningen bidrar till att yrkesverksamma personer får kunskaper inom teknisk konsultativ försäljning från start till mål, från prospektering av nya kunder till avslut och eftermarknad. Du får också andra kunskaper och kompetenser som bidrar till lönsamma, trygga och gröna affärer, till exempel inom affärsekonomi, affärsjuridik, cirkulär ekonomi och kundrelationer.
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Kostnader för kurslitteratur kan tillkomma samt för resor och uppehälle vid platsträffar.
Kurser som ingår i utbildningen
- Affärsekonomi och kalkylering för tekniska säljare (15 yh poäng)
- Hållbara energilösningar och cirkulär ekonomi (10 yh poäng)
- Konsultativ teknisk försäljning (30 yh poäng)
- Kundrelationer och affärsmannaskap (15 yh poäng)
- Omvärldsbevakning och marknad (10 yh poäng)
- Praktisk affärsjuridik (15 yh poäng)
Undervisning och platsträffar
Föreläsningar och seminarier sker på distans via vår lärplattform Mitt Nercia. Schema med datum och tider får du i god tid innan respektive kurs. Under utbildningen förekommer även ett mindre antal platsträffar i Västerås som kan innehålla obligatoriska moment.
Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan samt att du som har annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska har de kunskaper i svenska som behövs.
Särskilda förkunskaper
Ett års sammanlagd dokumenterad yrkeserfarenhet från arbete med installation eller projektering inom solenergi, annat energiområde eller elbranschen.
Reell kompetens
Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt, till exempel genom yrkeserfarenhet. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter och fylla i ett formulär för kompetenskartläggning. (Fås vid begäran.)
Urval och antagning
Vid fler behöriga sökande än antalet platser på utbildningen görs ett urval baserat på yrkeserfarenhet.