På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Film

Tandsköterska

Tandsköterska

Vill du ha ett omväxlande arbete där du träffar många olika människor? Utbilda dig till tandsköterska!

Som tandsköterska assisterar du vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du rengör och steriliserar instrument och ser till att utrustning och arbetsmaterial finns framme och är i ordning. En tandsköterska kan också arbeta självständigt med förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Administrativa uppgifter och receptionsarbete ingår också i arbetet.

Behovet av tandsköterskor väntas öka i Sverige, mycket beroende på många pensionsavgångar. Svenska Tandsköterskeförbundet räknar med att i genomsnitt 600 tandsköterskor per år kommer att behöva rekryteras fram till 2019.

Yrkesliv
Efter utbildningen arbetar du som tandsköterska inom privattandvården eller folktandvård,  i ett team med tandläkare och tandhygienist. Med tiden kan man specialisera sig och utbilda sig till exempelvis ortodontisköterska och arbeta med tandreglering, eller till operationstandsköterska och assistera vid tandkirurgiska operationer. En tandsköterska kan också vara kliniksamordnare med mera inriktning mot personaladministration och organisationsfrågor.

Informationsblad för nedladdning>>

Fakta
Poäng: 325 YH-poäng
Studieform: Helfart på distans med 25 träffar
Antal platser: 28

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN men du måste själv ta reda på vilka regler som gäller i just ditt fall. Om du behöver övernatta vid de schemalagda träffarna kan du läsa mer här om vilka alternativ som finns.

325 YH-poäng

Start

Påbörjad

2018-03-12

Slut

2018-06-10

2019-09-01

Studietakt

100%

ANSÖKAN ÄR STÄNGD