YH-utbildningar som erbjuds i Eskilstuna. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Vill du utveckla elektronikprodukter och system? Studera till Elektronikingenjör och få en projektledande roll där du konstruerar, testar och underhåller elektrotekniska system. Du kan arbeta med både hårdvara och mjukvara – i de allra flesta tekniska branscherna. Välj att jobba inom IT, fordon, kommunikation, elkraft, rymd- eller medicinsk teknik.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
• Ellära 1
• Matematik 2
• Mekatronik 1 eller motsvarande
Saknar du behörighet? Så blir du behörig »
VÅRSTART
Det är idag ett mycket stort behov av projekterings- och anläggningsingenjörer, särskilt med kompetens inom det framtida digitala byggandet, BIM. Behovet kommer främst av kravet bygga fler och mer innovativa bostäder samt omfattande infrastrukturella satsningar. Dessutom antas kompetensbehovet öka specifikt inom digitalt byggande. Flera till varandra kopplade aktörer kan på så sätt samverka smidigare, effektivare och helt oberoende kring förändringar och materialval.
Utbildningen syftar till att utveckla färdigheter i beräkningar och anpassningar inom anläggningsteknik, hela den obrutna digitala byggkedjan samt samverkan med andra involverade yrkesroller.
Utbildningen innehåller två längre LIA-perioder. De studerande har möjlighet att själva söka LIA-placering, men vi ifrån anordnaren har ansvaret för att ordna LIA-placering för samtliga studerande som uppfyller kraven på godkända kurser.
Utbildningen har ett schemaupplägg på minst 14 timmar föreläsning/vecka. Därutöver gästföreläsningar och studiebesök.
Platsunden på orterna Eskilstuna, Malmö, Norrtälje, Stockholm
Under utbildningen får du lära dig om Arbetsledarens roll, dess funktion i organisationen och på byggplatsen och hur samarbetet med övriga aktörer, entreprenörer och arbetslag fungerar.
Som Arbetsledare har du en ansvarfull och omväxlande roll i det dagliga driftarbetet. Du biträder platschefen på anläggningsprojekt och ansvarar för att sysselsätta projektet, planera, instruera och följa upp arbetet ute i produktionen.
Som Arbetsledare befinner du dig ute på anläggningsprojekten och är den som säkerställer att arbetet fungerar enligt plan.
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
Som CNC- och robottekniker arbetar man med att sköta datorstyrda maskiner, genom till exempel svarvning, borrning eller fräsning tillverkas detaljer av metall, trä eller plast. I arbetsuppgifterna ingår även att självständigt programmera, läsa ritningar och att rigga maskiner – ett kul, intressant och tillfredställande arbete för den som är teknikintresserad.
Under utbildningen CNC- och robottekniker kommer du att lära dig arbeta självständigt med att programmera och styra svarvar och fräsar med CNC. Du får även kompetens i robotteknik och kan arbeta med driftsättning av robotsystem i automatiserade processer, där även service och felsökning ingår.
Näringslivet i regionen kommer att spela en viktig roll i utbildningen; genom att ta emot LIA-praktikanter (lärande i arbete) samt genom att medverka i utbildningens ledningsgrupp och bidra med föreläsningar. Ungefär en tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagt LIA-utbildning.
Utbildningen genomförs i föreläsningsform, genom praktiska övningar och projektarbeten. De teoretiska avsnitten är starkt knutna till praktiska moment och innehållet i LIA-perioderna. Praktiska utbildningsmoment genomförs med modern utrustning i våra lokaler i Eskilstuna.
Efter din utbildning kan du arbeta som bland annat CNC-operatör eller industrirobotoperatör.
Behörighet
Utbildning kräver ,utöver grundläggande behörighet, minst betyget E (godkänt) eller motsvarande kunskaper i gymnasiekurserna:
Denna kunskap kan också valideras om yrkeserfarenhet finns.
Kontakt
Pernilla Jacobsson, Verksamhetschef
076-724 97 94
Lars Jacobsen
072-382 42 02
Vill du arbeta med datacenter, serverhallar och virtuella lagringssystem? Studera till Data Center Technician och få en projektledande roll med ansvar för arbetsteam, brandskydd, elförsörjning, server- och nätverksdrift, molnsäkerhet samt kyl- och kontrollsystem. Gör karriär som datacentertekniker eller drifttekniker inom datacenter och energi.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
Saknar du behörighet? Så blir du behörig »