YH-utbildningar som erbjuds i Örebro. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Utbildningen Technical Account Manager ger dig kompetens inom framtidens försäljning – där digitalisering och automatisering står i fokus. Din kunskap efter utbildningen är eftertraktad och du kommer att vara attraktiv inom en rad olika områden, exempelvis Försäljning B2B, Marknadsföring, Projektledning och Tekniska system. Genom utbildningens två gedigna praktikperioder kan du välja att inrikta din utbildning och kompetens inom ett visst område. Du kommer att behärska såväl försäljning av digitala tjänster/produkter som försäljning inom digitala miljöer.
Som Technical Account Manager är den digitala kompetensen lika viktigt som säljkompetensen. Detta yrke passar dig som är kommunikativ, nätverkande och strukturerad. Har du drivet och intresset, utbildar vi dig till framtidens tekniska säljare!
Byggbranschen står inför en enorm kompetensbrist och kommer behöva anställa 50 000 ingenjörer inom de kommande fem åren. Samtidigt är många stora infrastrukturprojekt inplanerade där vägar, järnvägar, broar och tunnlar ska anläggas för att förbättra möjligheterna för människor att leva i hela landet och pendla till sina jobb samt skapa miljövänliga transportvägar.
Som anläggningsingenjör är du en nyckelperson i satsningen på Sveriges infrastruktur och arbetar med att planera och driva infrastrukturprojekt. Du har ett övergripande ansvar och en koordinerande roll. Yrket passar dig som vill ha ett varierande, socialt och ansvarsfullt arbete där du kombinerar problemlösning och projektledning samtidigt som du bidrar till samhällets utveckling.
Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis anläggningsingenjör, arbetsledare, KMA-samordnare eller entreprenadingenjör inom bygg- och anläggningsbranschen.
VÅRSTART
Det är idag ett mycket stort behov av projekterings- och anläggningsingenjörer, särskilt med kompetens inom det framtida digitala byggandet, BIM. Behovet kommer främst av kravet bygga fler och mer innovativa bostäder samt omfattande infrastrukturella satsningar. Dessutom antas kompetensbehovet öka specifikt inom digitalt byggande. Flera till varandra kopplade aktörer kan på så sätt samverka smidigare, effektivare och helt oberoende kring förändringar och materialval.
Utbildningen syftar till att utveckla färdigheter i beräkningar och anpassningar inom anläggningsteknik, hela den obrutna digitala byggkedjan samt samverkan med andra involverade yrkesroller.
Utbildningen innehåller två längre LIA-perioder. De studerande har möjlighet att själva söka LIA-placering, men vi ifrån anordnaren har ansvaret för att ordna LIA-placering för samtliga studerande som uppfyller kraven på godkända kurser.
Utbildningen har ett schemaupplägg på minst 14 timmar föreläsning/vecka. Därutöver gästföreläsningar och studiebesök.
Är du intresserad 3D-konstuktion med fokus mot industrin? Läs då Computer-Aided Design.
CAD-konstruktion är en kompetens som blivit allt mer efterfrågad på den svenska arbetsmarknaden. CAD står för Computer-Aided Design och efterfrågan bottnar i allt mer komplexa produkter, material och tillverkningsprocesser inom industrin. Vilket i sin tur drivit fram ett behov av personer med specialistkompetens inom produktutveckling i specialutformade 3D-progam.
Inom CAD-konstruktion använder man sig av olika verktyg för att modellera, utveckla och tillverka produkter inom ett stort antal områden, från hushållsprodukter till fordon. CAD-modeller används bland annat för att visualisera produkter innan fysisk tillverkning.
Utbildningen lär dig alla de avancerade CAD-system som krävs och ger dig kompetens inom bland annat; konstruktionsteknik, design, mekanik, tillverknings- och produktionsteknik. Vidare kommer du kunna analysera detaljkonstruktion och få förståelse för hur ritningsstandarder används. Du kommer även lära dig arbeta i ett produktionsutvecklingsprojekt utifrån kravspecifikation.
Vad blir du efter examen?
Du kan arbeta som:
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.
En CNC-tekniker sköter datorstyrda maskiner för tillverkning av olika detaljer inom industrin. Det kan till exempel vara att ta fram fordonsdelar i metall eller hårdvara i plast genom att svarva, fräsa eller borra. Det är ett precisionsarbete där maskinerna ställs in på millimetern tack vara programmering och 3D-modelering.
Som CNC-tekniker är maskinen ditt ansvar att ställa in, hantera och i vissa fall reparera. Industrigolvet är din arbetsplats men datorn ditt främsta arbetsverktyg. Via den ställer du in och styr maskinerna. Yrket passar dig som är noggrann, tekniskt lagd och som vill ha en karriär inom den svenska industrin.