Yrkesutbildningar i Varberg

YH-utbildningar som erbjuds i Varberg. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Varberg gav 16 träffar

Projektledare inriktning vindkraft

Campus Varberg

Dagens energisystem är i förändring och för att uppnå uppsatta energi- och klimatmål och säkra elförsörjningen är det nödvändigt med förnyelse och ombyggnad av Sveriges befintliga elnät. 

Sveriges elanvändning har varit relativt konstant under lång tid. Men nu har vi gått in i en extremt expansiv fas där vi väntas behöva dubbelt så mycket el redan inom 20 år. 

I Sverige och Europa sker dagens utbyggnad av vindkraft genom tillstånd från tidigare år, men att få tillstånd blir allt svårare och det tar lång tid. De fortsatta satsningarna på sol- och vindkraft kräver dock att tillståndsprocesserna snabbas på.

Då många företag i vindbranschen får jobba hårt med att få igenom tillstånd för att få bygga vindkraftverk, finns det ett mycket stort behov av projektledare inom vindkraft. Projektledare spelar en mycket viktig roll i samhällets utbyggnad av vindenergi. Utan projektledare - ingen ny vindenergi.



I rollen som projektledare kommer du att driva och utveckla vindprojekt i olika faser hela vägen från idé fram till investeringsbeslut. Detta innebär ett övergripande ansvar för projekten och ledning av projektteamet. 

Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning har du kunskaper om el-anslutning och energilagring, om miljörätt och tillståndsprocesser samt miljökonsekvensbedömning (MKB). Du kan planera och projektleda ett vindkraftsprojekt på land eller till havs och har kompetens att kommunicera med alla parter i tillståndsprocessen såsom myndigheter, företag och privatpersoner/markägare.

Du har färdigheter i att beräkna vindmätning och läsa kartverktyg samt att skriva och analysera tillståndshandlingar. Du har även färdigheter i att tillämpa adekvata regler och lagar inom området samt att bearbeta och föreslå̊ lösningar på̊ juridiska problem som kan uppstå̊ vid vindkraftsprojektering.

Utbildningens innehåll i korthet

  • Anslutning av vindkraftverk till elnätet och energilagring
  • Examensarbete
  • Kommunikation, presentation och acceptans LIA
  • Miljökonsekvensanalys
  • Miljörätt
  • Projektledning och projektkunskap
  • Vindkraft till havs
  • Vindkraftsprojektering
  • Vindkraftssystem

Kontakt
elin.rehn@campus.varberg.se

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Studietakt
100%
YH poäng
220 YH-poäng (ca. 1.1 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2025-06-19
Branscher
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Varbergs kommun)

Systemutvecklare .NET

Campus Varberg

Digitalisering i samhället fortsätter att öka kraftigt, inte minst genom vår nya mobilitet med alla de tjänster som numera levereras över smarta mobiler och plattor via molntjänster, handelsplatser och finansiella applikationer. Behovet av systemutvecklare är mycket stort och många företag kan inte växa på grund av brist på kompetens. För dig som har eget driv, vill arbeta i team och är tekniskt intresserad finns goda möjligheter till jobb efter utbildningen.

Att jobba som systemutvecklare idag handlar framförallt om att förstå och tillmötesgå användarens allt högre krav samtidigt som man ska bygga stabila och säkra systemlösningar.

Smarta mobiler och plattor är nu en naturlig del i människors vardag. Idag förväntar sig användarna att hitta i stort sett all information man behöver, sköta sina bankaffärer, handla, boka, navigera och kommunicera via appar och avancerade webbtjänster. Kraven på enkelhet och effektivitet har ökat markant.

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper i backendutveckling, med inslag av frontend. Backend handlar om tekniken och programmeringen som gör att en webbplats eller mjukvara fungerar. I backend sker kommunikationen mellan servrar och databaser som gör så att allt fungerar smidigt och korrekt. Resultaten som backend genererar bearbetas sedan för slutanvändaren på ett tydligt och visuellt tilltalande sätt med hjälp av frontend.

Utbildningens mål
Efter genomförd utbildning har du kunskaper, färdigheter och kompetenser som gör att du kan ta ansvar i rollen som systemutvecklare, webbutvecklare, systemarkitekt, applikationsutvecklare, mjukvaruutvecklare mm. Utbildningen kommer att ge dig en mycket bred baskunskap kring de nya digitala verktygen och teknikerna. Du kommer att ha färdigheter att hantera och utveckla program och applikationer samt integrera dessa med servermiljöer, databaser och mobila system. Du lär dig om objektorienterad programmering i C#, agil systemutveckling, att designa och utveckla databaser, utveckling av webbplatser, API:er och ramverk. Javascript, HTML och många andra spännande områden.

Utbildningens innehåll i korthet

  • Agil systemutveckling i team
  • Avancerad .NET
  • Avancerad systemutveckling med ASP, .NET
  • Databasutveckling och databasadministration
  • Examensarbete
  • LIA 1 Grundläggande systemutveckling
  • LIA 2 Avancerad systemutveckling
  • Objektorienterad programmering
  • Systemtestning för frontendutvecklare
  • Utveckling med C#
  • Webbutveckling

Kontakt
Pär Wiik
0702-51 32 44

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2025-06-19
Branscher
Data & IT
Teknik & tillverkning

VVS-ingenjör - energi och teknik

Campus Varberg

Är du teknikintresserad och vill bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle? Ventilation, värme och sanitet (VVS) är ett av de mest efterfrågade kompetensområdena inom bygg- och konsultbranschen. Med stora renoveringsbehov, tekniska innovationer och en ökande efterfrågan på hållbara lösningar är behovet av VVS-ingenjörer större än någonsin. Dessutom driver pensionsavgångar och förändrade lagkrav på energieffektivitet och inomhusmiljö ytterligare på behovet av kvalificerad arbetskraft.

 

Som VVS-ingenjör har du en bred och mångsidig kompetens som gör det möjligt att arbeta både som konstruktör och konsult samt som uppdrags- eller projektledare för genomförande av olika projekt. Du arbetar med att utveckla och implementera energieffektiva,hållbara och moderna lösningar inom allt från offentliga lokaler och industribyggnader till kontor och bostäder.

Utvecklingen inom byggbranschen ställer höga krav på användning av digitala verktyg och anpassning till nya tekniska lösningar. Därför är behovet av VVS-ingenjörer med aktuell och uppdaterad kompetens stort. Detta är ett yrke som passar både killar och tjejer och branschen ser gärna fler tjejer i sina team.

Utbildningens mål

Efter genomförd utbildning har du kunskaper, färdigheter och kompetens som gör att du kan ta ansvar i rollen som projektör, konstruktör, uppdragsledare och projektledare inom konsultföretag, fastighetsbolag, byggentreprenör eller offentlig verksamhet.

Utbildningen kommer att ge dig de verktyg och den kompetens som krävs för att arbeta med och ta ett självständigt, professionellt ansvar för utredningar, beräkningar, projektering, konstruktion, projektledning, ekonomi och uppföljning av olika VVS-projekt.

Ett urval av utbildningens kurser:

  • Brandskydd 
  • Branschanpassad CAD 
  • Branschanpassad Matematik 
  • Distributionssystem 
  • Entreprenadjuridik och branschregler 
  • Examensarbete 
  • Klimatsystem med effekt och energiberäkning 
  • Kontroll och provning
  • LIA 1 
  • LIA 2 
  • Produktionssystem 
  • Projektekonomi 
  • Projektering och byggnadsteknik 
  • Projektledning för VVS-ingenjörer
  • Strömningslära
  • Styr- och reglerteknik 
  • Termodynamiska kretsprocesser 
  • Verksamhetsstyrningssystem 

Mer information om utbildningsorter
Du söker plats på utbildingen i Varberg eller till någon av våra satelitorter Lidköping eller Ljungby. Utbildningen sänds i realtid från klassrummet i Varberg till satelitorterna . Där följer du undervisningen i klassrum tillsammans med dina studiekamrater. Vissa delkurser sänds även digitalt till Varberg om utbildaren för delkursen befinner sig på annan ort. Då undervisningen sänds digitalt kan det öppna upp för möjligheten att delvis ta del av utbildningen på distans. Kontakta ansvarig utbildningsledare för att mer information om utbildningens upplägg och dina möjligheter.er.

Kontakt
Magnus Svanström

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Höstterminen 2027
Studietakt
100%
YH poäng
415 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2025-06-19
Branscher
Bygg & fastighet
Teknik & tillverkning
Satellitort
Ljungby, Lidköping

Stödpedagog - Växjö / Varberg

KompetensUtvecklingsInstitutet, KUI

Yh-utbildningen Stödpedagog vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet.

Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksamheten. Allt fler kommuner inför titeln stödpedagog i sina verksamheter.

Utbildningen bedrivs på halvfart på distans med inplanerade närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.

Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen. Du ska även få kunskaper om kommunikationsmetoder, pedagogik och individanpassat stöd. Utbildningen ger dig även kunskaper om etik och professionellt förhållningssätt, hälsans betydelse, social dokumentation och praktisk juridik.

LIA, Lärande i arbete, ger en god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.

Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som Stödpedagog inom daglig verksamhet, särskilt boende, socialpsykiatrin eller korttidsvistelse utanför det egna hemmet.

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
50%
YH poäng
200 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2025-05-26
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Pedagogik
Studieort
DISTANS (Växjö kommun)
Satellitort
Varberg

Stödpedagog inom funktionshinderområdet - Stockholm / Visby

KompetensUtvecklingsInstitutet, KUI

Yh-utbildningen Stödpedagog vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet.

Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksamheten. Allt fler kommuner inför titeln stödpedagog i sina verksamheter.

Utbildningen bedrivs på halvfart på distans med inplanerade närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.

Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen. Du ska även få kunskaper om kommunikationsmetoder, pedagogik och individanpassat stöd. Utbildningen ger dig även kunskaper om etik och professionellt förhållningssätt, hälsans betydelse, social dokumentation och praktisk juridik.

LIA, Lärande i arbete, ger en god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.

Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som Stödpedagog inom daglig verksamhet, särskilt boende, socialpsykiatrin eller korttidsvistelse utanför det egna hemmet.

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
50%
YH poäng
200 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2025-05-26
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Pedagogik
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)
Satellitort
Gotland, Borlänge, Karlstad, Varberg, Växjö, Västerås, Luleå