På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Distributionselektriker

Distributionselektriker

Teknikhögskolan

Distributionselektriker

Distributionselektriker – utbildningen för dig som är organiserad, initiativtagande, har ett tekniskt intresse och inte är känslig för arbete på höga höjder. Var med och se till så att samhället fungerar!

Vad gör en distributionselektriker?
Som distributionselektriker arbetar du med att bygga upp nya ledningsnät, byta ledningar och åtgärda akuta fel. Du har ett fritt och självständigt arbete präglat av kundkontakt och samarbete, exempelvis med driftledningscentralen som övervakar elnätet.

I arbetsuppgifterna ingår mycket planeringsarbete även om arbetet till största del innebär ett praktiskt jobb som sker utomhus vid ledningarna, där du analyserar och löser tekniska problem. Vid ett strömavbrott är det du som distributionselektriker som är snabbt på plats för att lösa problemet så att kunderna får tillbaka strömmen.

Jobba som distributionselektriker
Efter examen kan du arbeta inom energibranschen, som bland annat:

  • Distributionselektriker
  • Industrielektriker
  • Linjemontör

Utbildningsform och upplägg
Distributionselektriker är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Teknikhögskolan i Lund under 1 år. Uppskattningsvis är det föreläsning cirka två dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt självstudier.

Kunskap efter utbildningen
Efter genomförd utbildning kommer du att ha kunskap och förståelse om hur elnätet är uppbyggt, kunna läsa ritningar och använda information som datasystem ger för att se vad som är fel.

Du har kompetens att genomföra kontroller före och efter drifttagning, felbortkoppling i distributionsnät, kabelsökning och mätmetoder, utföra spänningsprovning och arbetsjordning samt hantering av detta enligt lagar, regler och säkerhet.

Praktiska frågor om utbildningen
0774-100 500
info@teknikhogskolan.se

220 YH-poäng

Start *

2019-08-01

2020-08-01

Slut

2020-06-30

2021-06-30

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Teknikhögskolan

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Distributionselektriker på Teknikhögskolan.