På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

VVS-ingenjör

VVS-ingenjör

Teknikhögskolan

VVS-ingenjör

VVS-ingenjör – utbildningen för dig som har ett intresse för projektledning, design och planering. Bli framtidens VVS-ingenjör och arbeta med att energieffektivisera bostäder och andra fastigheter.

Vad gör en VVS-ingenjör?
Som VVS-ingenjör projektleder, designar och förvaltar du installationsarbete i fastigheter på ett så energisparande och effektivt sätt som möjligt. Du skapar trivsamma, energieffektiva och välfungerande inomhusmiljöer för människor att bo i. Om du ansvarar för ett helt projekt, från början till slut, planerar du produktionen av ekonomi, tid och personal.

Jobba som VVS-ingenjör
Som VVS-ingenjör kan du arbeta inom både fastighetsbranschen och bygg- och anläggningssektorn. Några exempel på yrkesroller:

  • Projektledare
  • VVS-ingenjör
  • VVS-konstruktör
  • VVS-konsult
  • VVS-projektör
  • VVS-ritare

Utbildningsform och upplägg
VVS-ingenjör är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Teknikhögskolan i Linköping under 2 år. Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

Kunskap efter utbildningen
Efter utbildning har du specialiserad kunskap inom kyl- och värmesystem, branschregler, standarder inom byggprocessen, konstruktion, arbetsprocesser, projektmetodik samt olika aggregat och fläkttyper. Dessutom kan du dimensionera, utforma och komplettera kylsystem och dess driftsättning.

Praktiska frågor om utbildningen
Marcus Laneby
013-23 37 50

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-01

2020-08-03

Slut

2020-06-05

2021-06-04

2022-06-03

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Teknikhögskolan

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om VVS-ingenjör på Teknikhögskolan.