IT-projektledare

IT-projektledare ansvarar för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. De arbetar med resurs- och tidsplaneringen, kostnadsuppföljningar och ansvarar också för rapportering och för leveranser. Läs mer på framtid.se

Framtid.se websida

Tips på andra utbildningar som kanske passar

Produktionsutveckling

Campus Värnamo

Vill du vara med och utveckla framtidens tillverkningsindustri?
Företagen står mitt i en spännande utvecklingsprocess där nya tekniska lösningar, automation, robot och digitalisering är avgörande för att effektivisera produktionen och på ett hållbart sätt öka företagens konkurrenskraft.

Efterfrågad kompetens
Det här är en mycket intressant utbildning för dig som vill vidareutbilda dig och/eller har erfarenhet av att jobba inom branschen och som vill ha en ny inriktning i din karriär. Det finns ett stort behov av kompetens och du kommer i din nya yrkesroll att bidra till att förbättra och utveckla produktionsprocesser i små eller större företag.

Effektiv produktion
Under utbildningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom effektiv produktion. Fokus ligger på ökad kompetens inom kontinuerligt kvalitetsarbete, LEAN produktion och produktionsutveckling kopplat till faser, flöden och processer, både teoretiskt och praktiskt.

Dessutom lär du dig att behärska berednings-, planerings- och kalkyleringsarbete inom produktionsekonomi och modern automatiserad tillverkning.

Efter utbildningen kan du självständigt leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet.

Teori i praktiken
25% av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) eller examensarbete ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar.

Utbildningens upplägg
Utbildningen är kostnadsfri och bedrivs i Värnamo, Jönköping, Växjö och Ljungby.

Du är i skolan en dag per vecka, lärande i arbete (LIA) på arbetsplatsen med successivt mer kvalificerade uppgifter två dagar per vecka samt självstudier. Undervisande lärare har specifik yrkeserfarenhet från branschen.

Jönköping University, Tekniska Högskolan, som är utbildningens huvudman, har tagit fram utbildningen i nära samarbete med några av norra Europas ledande teknikföretag så att den väl svarar mot företagens kunskapsbehov.

Kontakt
Hanna Hartikainen
Programansvarig Produktionsutveckling
0370-37 79 78

Utbildningsstart
2024-08-26
2025-08-25
2026-08-24
Utbildningsslut
2025-12-19
2026-12-18
2027-12-17
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning
Ekonomi, admin, sälj
Data & IT
Satellitort
Jönköping, Växjö, Ljungby

Webbutvecklare .NET

Campus Värnamo

Gillar du kreativt arbete och problemlösning? En webbutvecklare skapar funktionella system genom programmering för att möta användarens behov. I utbildningen får du lära dig branschens verktyg och tekniker samt att arbeta projektinriktat i självorganiserande team med fokus på kundens nytta och produktens kvalitet.

Branschen har ett stort rekryteringsbehov
Under utbildningen lär du dig att arbeta med moderna webbsystem, deras utveckling och säkerhet. Du designar och bygger webbapplikationer med en testdriven utvecklingsmetodik. Du får också lära dig att använda moderna JavaScript-ramverk och att utveckla avancerade webbsystem med till exempel ASP NET och MVC.

Du kommer att arbeta projektinriktat med fokus på ett kundorienterat affärstänkande där nytta, kvalitet och säkerhet står i centrum. Det här är en utbildning där du kan jobba med olika idéer samtidigt som du lär dig tekniken.

Att skapa webbapplikationer med C# och .NET samt att skapa användarvänliga, moderna användargränssnitt med hjälp av HTML5, CSS3 och JavaScript kan bli dina kommande arbetsuppgifter.

LIA - Praktik
Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och en fjärdedel av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Utbildningens upplägg
Utbildningen bedrivs på heltid på distans med 6-7 obligatoriska träffar i Värnamo under utbildningens gång. Medverkan på de fysiska träffarna i Värnamo är också en viktig del av den pedagogiska modell som utbildningens upplägg bygger på. Undervisningen sker enligt ett distanskoncept som du följer via en digital lärplattform. Du förväntas lägga cirka 40 timmar i veckan på dina studier.

Jönköping University, Tekniska Högskolan, som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med företagen i branschen tagit fram utbildningens innehåll så att den direkt svarar mot marknadens kompetensbehov.

Kontakt
Veronica Sandkvist
0370-37 74 83
Utbildningsledare Fastighetsingenjör
och Webbutvecklare .NET

Utbildningsstart
2024-08-26
Utbildningsslut
2026-06-19
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT
Kultur, media, design
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Värnamo kommun)

Automationsingenjör robotik

Teknikhögskolan

Vill du vara med och automatisera industrin? Studera till Automationsingenjör robotik och var med och påverka framtidens tillverkningsprocesser. Jobba med installation, programmering och driftsättning av automatiska anläggningar.

✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat

Behörighetskrav

• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »

Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Studietakt
100%
YH poäng
420 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-15
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT

3D-printtekniker

Campus Värnamo

Vill du bli en del av en kraftigt växande bransch? Som 3D-printtekniker kommer du att delta i branschens snabba utvecklingsarbete och arbeta med nya experimentella metoder inom både prototyp- och serietillverkning.

Efterfrågad kompetens i snabbväxande bransch
Som utbildad kvalificerad 3D-printtekniker får du kompetens att arbeta med hela 3D-printprocessen och att välja teknik och material ur ett hållbarhetsperspektiv. Du kommer att använda modern teknik och bygga upp kunskap för att förbereda, bereda och utföra 3D-printing samt efterbearbetning. Du får också kunskaper inom affärsmannaskap, produktionsoptimering, 3D-scanning, underhåll och omvärldsbevakning.

Modern teknik och hållbar produktion
Som 3D-printtekniker arbetar du ofta i team och under utbildningen uppmuntras du att utveckla din förmåga att samarbeta, jobba lösningsfokuserat och ta eget ansvar. Du får förståelse för gruppdynamikens betydelse för projektets resultat.

Dina kunskaper om teknik- och materialval ur ett hållbarhetsperspektiv kommer att vara strategiskt viktig för din framtida arbetsgivares konkurrenskraft och lönsamhet.

Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar.

Utbildningens upplägg
Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med företagen i regionen tagit fram utbildningens innehåll så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Utbildningen bedrivs enligt ett distanskoncept där du kombinerar egna studier via en digital lärplattform med praktiska moment vid fysiska träffar på skolan och ute på företag i form av LIA.
Träffar sker vid 16 tillfällen, 2-3 dagar per tillfälle.

Att studera på distans ger dig mer flexibilitet. Men det innebär också stort eget ansvar att lägga den tid som krävs på studierna.

Förutom LIA ingår mycket andra praktiska moment, till exempel 3D-printing, scanning, efterbearbetning och underhåll.

Kontaktperson
Jonas Järpestad
0370-37 81 38

Utbildningsstart
2024-08-26
2025-08-25
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT
Studieort
DISTANS (Värnamo kommun)

Javautvecklare

Campus Värnamo

Välkommen att utbilda dig till Javautvecklare, en utbildning som leder till arbete med utveckling och digitalisering av produkter och tjänster både inom näringsliv och offentlig sektor.

Java används i allt från mobiltelefoner, bärbara datorer till spelkonsoler och säkerhetskritiska system inom bank och offentlig sektor. Bristen på javautvecklare är stor.

Du kommer att vara efterfrågad efter utbildningen och kan räkna med en ljus framtid inom IT-branschen i roller som javautvecklare, applikationsutvecklare, systemutvecklare och webbutvecklare.

Utbildningen bedrivs på heltid på distans med 6-7 obligatoriska träffar i Värnamo.
Undervisningen sker enligt ett väl beprövat distanskoncept som du följer via en digital lärplattform.

Att studera på distans ger dig mer flexibilitet. Det innebär också stort eget ansvar att lägga den tid som krävs på studierna. Medverkan på de fysiska träffarna i Värnamo är en viktig del av den pedagogiska modell som utbildningens upplägg bygger på.

Kontaktperson
malin.stillman@varnamo.se
0370-37 71 92
Utbildningsledare

Utbildningsstart
2024-08-26
2025-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Värnamo kommun)