Psykisk ohälsa hos äldre
Få specialiserad kunskap om psykisk ohälsa hos äldre! Det här är en fördjupningskurs för dig med yrkeserfarenhet från äldreomsorg och sjukvård.
Psykisk ohälsa hos äldre är ett vanligt förekommande problem. Både män och kvinnor över 77 år uppger besvär med ångest, och depression är så vanligt bland äldre att det kan beskrivas som ett folkhälsoproblem. Genom att höja kunskapen hos personalen kan risken för ohälsa och/eller suicid minskas.
Kursen ger dig kompetens för att identifiera och på olika sätt förebygga psykisk ohälsa hos äldre. Genom att sätta in rätt stödinsatser och aktiviteter som främjar den psykiska hälsan minskar risken för allvarlig sjukdom. En kompetenshöjning ökar därmed förutsättningarna för en jämlik och patientsäker vård med förbättrade levnadsvillkor.
Efter avslutad kurs kommer du ha specialiserad kunskap om psykisk ohälsa hos äldre, inklusive demens, affektiva sjukdomar och ångestsyndrom. Du kommer att kunna arbeta med förebyggande insatser och aktiviteter mot psykisk ohälsa.
Flexibelt kursupplägg
Kursen ges på distans och omfattar 60 YH-poäng. All undervisning sker digitalt, vilket gör att du kan studera oberoende av tid och rum, i kombination med arbete. Kursen bedrivs delvis på engelska.
Behörighet
- Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
- Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
- 1 års yrkeserfarenhet (halvtid) som undersköterska inom äldreomsorg, primärvård, akutsjukvård, psykiatri eller socialpsykiatri. Kom ihåg att bifoga ett tjänstgöringsintyg som påvisar din yrkeserfarenhet i din ansökan.