På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Bagare och konditor

Bagare och konditor

Yrgo

Bagare och konditor

Vill du fördjupa dina kunskaper och förbättra ditt hantverk inom bageri och konditori? Efter vår ettåriga utbildning kan du jobba som kreativ konditor eller bagare inom såväl små hantverksföretag som större företag i branschen.

OM UTBILDNINGEN
Utbildningen bygger vidare på grundutbildningen till bagare och konditor inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Den passar också dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet som bagare eller konditor.

Under utbildningen varvas praktiska kunskaper med teoretiska. Du får bland annat

  • träna på allt från klassiska bageri- och konditoriprodukter till moderna produkter och tekniker, men även specialarbeten inom exempelvis socker och choklad
  • lära dig kreativt hantverk för bakverk och tårtor
  • kunskaper om företagsekonomi och organisation
  • möjlighet att avlägga gesällprov.

STOR DEL LIA (PRAKTIK)
En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans version av praktik. Under LIA:n får du träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen.

TÄNKBARA ARBETSPLATSER EFTER EXAMEN
Efter avslutad utbildning kan du jobba som bagare, konditor, pastry chef, tårtkreatör, pralintillverkare och mycket mer.

Din framtida arbetsplats kan till exempel vara på traditionellt bageri eller konditori, hotell, restaurang eller stenugnsbageri. Eller så väljer du att starta eget.

KURSER
5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

  • Produktionsteknik bageriprodukter, 40 p
  • Produktionsteknik konditoriprodukter och pâtisserie, 40 p
  • Kreativt hantverk bageri och konditori, 30 p
  • Examensarbete – gesällförberedelse, 25 p
  • Ekonomi och företagande, 15 p
  • Lärande i arbete 1 (LIA), 30 p
  • Lärande i arbete 2 (LIA), 35 p
  • Organisation och arbetsliv, 10 p

LEDNINGSGRUPP MED BRANSCHREPRESENTANTER
Utbildningen har en ledningsgrupp som består av representanter från branschen, från Yrgo och från de studerande. Ledningsgruppen ser till att utbildningens innehåll håller en hög nivå och ger dig rätt kompetens. Följande branschaktörer deltar i ledningsgruppen:

Hotell 11 – Upper House, Gothia Towers – Nöjds konditori – Kampanilen – Hamnbageriet – Branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer AB (SBK) – Dorsia hotell – Lasse-Maja Bageri & Café

Dessutom samarbetar vi med flera andra företag, organisationer och högskolor som bland annat föreläser i utbildningen och tar emot studerande på studiebesök och LIA (praktik).

HUR ANSÖKER JAG?
Samla ihop alla de dokument du ska skicka med din ansökan. Skicka in din ansökan på webben via vårt ansökningssystem.

SKICKA MED

  • Digital kopia på dina gymnasiebetyg
  • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven

Läs mer och ansök på https://yrgo.se/utbildningar/bagare-och-konditor/

Studietakt

100%

Poäng

225 YH-poäng

Start *

2020-08-03

2021-08-02

Slut

2021-06-18

2022-06-17

Ansökan öppnar*

Ansöker stänger*

2021-01-15

2021-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Bagare och konditor på Yrgo.