JENSEN yrkeshögskola bild

JENSEN yrkeshögskola

JENSEN Yrkeshögskola – Träning för verkligheten

Sedan 2009 har JENSEN Yrkeshögskola utbildat för näringslivet och erbjuder idag 15 utbildningar inom IT, fastighet, teknik och djurvård i Stockholm, Malmö och Göteborg. 

Vårt koncept, "Träning för verkligheten", ger dig de ämneskunskaper och praktiska färdigheter som branschen efterfrågar. Våra lärare kommer direkt från yrkeslivet och erbjuder både erfarenhet och kompetens.

Vi har nära samarbeten med företag, som erbjuder praktik (LIA) och ofta anställer våra studenter efter utbildningen. Hos oss tränas du även i självledarskap, en viktig nyckel till framgång i din karriär.

Välkommen till JENSEN – ditt nästa steg mot framtiden!

DevOps Engineer

JENSEN yrkeshögskola

DevOps Engineer - du lär dig hur man kan förena människor, processer och teknik för att snabbare ge bättre produkter till kunderna!

DevOps är en metod för hur man arbetar med mjukvaruutveckling och snabbt tar fram nya digitala tjänster. Genom att förena människor, processer och teknik kan drift- och utvecklingsteam ta fram appar med hög kvalitet som är anpassade efter kundens behov.

Idéerna bakom DevOps (Development & Operations) bygger på en kombination av Agil systemutveckling och Lean. I DevOps-teamet får du vara med och säkerställa bästa tänkbara kundvärde med kortare ledtider och stabil drift.

Under utbildningen kommer du att lära dig:

  • Driva DevOps i organisationen i form av kultur, processer och teknologi
  • Hantera continuous integration samt continuous delivery och deployment
  • Programmera
  • Använda DevOps-metoder och verktyg

Behörighet
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper;

  • Programmering 1
  • Matematik 2
  • Engelska 6

Har du frågor om utbildningen eller ansökan?
Välkommen att kontakta oss!
info@jensenyh.se
08-450 22 00

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-12)
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT
Teknik & tillverkning
Studieort
Malmö kommun

Drifttekniker

JENSEN yrkeshögskola

Som drifttekniker inom fastighet utvecklar du ditt tekniska intresse, samtidigt som du både jobbar i team och får möjlighet att ta eget ansvar. Men vad innebär det egentligen att vara drifttekniker? Läs vidare så berättar vi vad jobbet går ut på, vad som krävs i form av utbildning och hur framtiden ser ut för yrket.

Utbildningen som Drifttekniker kräver inga specifika förkunskaper utan är öppen för alla med gymnasieexamen. Den innehåller kurser som gör dig attraktiv på en växande arbetsmarknad - fastighetsautomation, IT, säkerhetssystem, driftoptimering, energieffektivisering, ekonomi, juridik, elteknik, ventilation och värmesystem samt dessutom ett antal certifikat. Utbildningen ger också kunskaper och färdigheter i kommunikation och kundbemötande samt projektledning och ledarskap.

Utbildningen Drifttekniker är en kvalificerad utbildning som ger dig den kompetens som krävs för att kunna arbeta i den efterfrågade rollen i fastighetsbranschen.

Vad gör en drifttekniker?
Vad du gör som drifttekniker inom fastighet skiljer sig från dag till dag. Och mellan olika arbetsplatser. Ofta arbetar du i team med ansvar för drift, underhåll och skötsel av flera objekt och fastigheter. Som drifttekniker har du ett praktiskt inriktat arbete som handlar om att planera och hitta lösningar som fungerar. 

Du kan få i uppdrag att hantera problem som dyker upp, säkerställa att fastighetstekniska system fungerar och bidra till förbättringsprojekt. En del vad jobbet på anläggningar är att övervaka driftdata vid datorskärmar. På anläggningar och i byggnader får du ofta göra kontrollrundor.

I och med att arbetsuppgifterna varierar kommer du få öva dig på att strukturera ditt arbete, prioritera vad som ska göras först och ta egna initiativ och beslut. På plats i fastigheterna möter du ofta kunder, som det är viktigt att kommunicera professionellt med.

Innehåll

  • Självständigt behandla innehåll inom underhåll, drift, fastighetstekniska system och skötsel som leder till vidare lärande och professionell utveckling.
  • Självständigt behandla innehåll inom ekonomi, inköp och upphandling, juridik, energieffektivisering och hållbarhet som leder till vidare lärande och professionell utveckling.
  • Självständigt behandla innehåll inom säkerhet och miljö som leder till vidare lärande och professionell utveckling.
  • Övervaka arbets- eller studieverksamhet inom driftteknik och ledarskap samt slutföra förelagda projekt utifrån ett affärsmässigt, kommunikativt och kvalitetsmedvetet förhållningssätt.
  • Specialiserade kunskaper inom bygg-, fastighets- och underhållsteknik, fastighetstekniska system, styr- och reglertekniska installationer, säkerhetssystem, el.
  • Kunskaper om och överblick över områden gränsande till det egna arbets- eller studieområdet som ekonomi, affärsmannaskap, inköp- och upphandlingsprocesser, juridik, kommunikation, projektledning och digitalisering.
  • Kunskaper om arbetsprocesser och kvalitetskriterier inom bygg-, fastighets- och underhållsteknik, driftoptimering och energieffektivisering.

Behörighet
Gymnasiexamen eller motsvarande.
Kunskaper i svenska för att klara utbildningen.
På den här utbildningen finns inga andra krav för behörighet.

Har du frågor om utbildningen eller ansökan?
Välkommen att kontakta oss!
info@jensenyh.se
08-450 22 00

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-01)
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Bygg & fastighet
Övrigt
Teknik & tillverkning

Frontendutvecklare

JENSEN yrkeshögskola

En frontendutvecklare arbetar huvudsakligen med modern webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS. 

I denna utbildning får du specialiserade kunskaper inom frontendutveckling med JavaScript men också överblick över angränsande områden som projektledning, testning, backendutveckling och UX/UI. Du kommer att kunna arbeta med att planera, utföra samt identifiera resurser för att kunna utveckla säkra webbapplikationer med frontendutveckling.

Efter utbildningen är målet att du självständigt ska kunna ansvara för frontendutvecklingen i ett webbprojekt med särskilt fokus på säkerhetsaspekter och vara delaktig i kvalitetssäkring av webbutvecklingsarbetet genom att övervaka och följa upp att projektet levererar det som definierats enligt kravspecifikation, samt vid behov kommunicera problem och ge förslag på lösningar.

Som frontendutvecklare skapar du med hjälp av kod det presentationslager som gör att människor kan interagera med tekniken, du arbetar med det man ser och använder när man surfar på en webbplats.

Behörighet
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
- Teoretiska kurser som finns på fler gymnasieprogram: Engelska 6, Matematik 2, Programmering 1.

Har du frågor om utbildningen eller ansökan?
Välkommen att kontakta oss!
info@jensenyh.se
08 450 22 00

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-01)
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT
Ekonomi, admin, sälj
Teknik & tillverkning
Studieort
Malmö kommun

Hovslagare

JENSEN yrkeshögskola

Är du intresserad av hästar, anatomi och hantverk? JENSEN YH siktar mot att vara Sveriges mest moderna hovslagarutbildning och ger dig de senaste kunskaperna och färdigheterna inom hovslageri.

Hovslagare är en mycket spännande yrke som passar dig som både vill arbeta med ett hantverk och som brinner för hästar och hästarnas välfärd. Vi ger dig en gedigen hovslagarutbildning som innehåller alla förekommande arbetsmoment som normalt förekommer inom hovslagaryrket. Mycket tid läggs på arbetet med friska hästar som är grunden för att du, med lite erfarenhet  även ska kunna arbeta med sjukdomsfall ofta i samarbete med veterinär.

Arbetet som hovslagare är först och främst ett hantverksarbete. Det finns inga genvägar – det krävs mycket praktisk övning och mångårig erfarenhet för att bli en hovslagare som kan ta sig an alla olika typer av fall och individer.

I ditt framtida yrke där du troligtvis arbetar i ditt eget företag med stor frihet kommer du samtidigt som djurhälsopersonal att ha ett stort ansvar för hästens välmående och hälsa. Hästarna du arbetar med ska verkas och skos fysiologiskt korrekt, oberoende av ras. Varje benställning och hov bedöms och behandlas utifrån benets egna förutsättningar med målet att hästen ska hålla sig så frisk som möjligt. 

Kreativitet, nyfikenhet och känsla för symmetri är viktiga egenskaper som krävs för att bli en duktig hovslagare.

Lärande i Arbete (LIA-praktik)
Då hovslageri är ett hantverksarbete motsvarar 50% av utbildningstiden praktik. Under LIA-perioderna får du möjlighet att tillgodogöra dig den praktiska erfarenhet som krävs för att du ska kunna verka som hovslagare. LIA-perioderna kommer även ge dig en mycket god förståelse för hur hovslagarens vardag ser ut och förbereda dig på de fysiska ansträngningar som yrkesrollen medför. Utöver LIA:n så kommer ytterligare studietid avsättas för praktiska studier.

Efter din utbildning kan du arbeta heltid som hovslagare, antingen som egen företagare eller ta anställning i en etablerad verksamhet. Efter avklarad examen kan du söka om godkännande hos Jordbruksverket och även om gesällbrev hos Sveriges Hantverksråd!

Framtidsprognosen för hovslagare är god, i takt med att intresset för hästar och hästsport fortsätter att öka och i kombination med stora pensionsavgångar inom branschen, så ökar efterfrågan på godkända hovslagare.

Vi samarbetar med några av landets främsta hovslagarmästare, hovslagare och veterinärer för en utbildning som ska möta dagens och framtidens efterfrågan på hovslageri.

Ansökningskrav
Grundläggande behörighet: Svenska 2, Engelska 6 samt B-Körkort

Minst tre månaders yrkespraktik med hästhantering på heltid/sex månader på halvtid, alternativt dokumenterad praktisk erfarenhet av hästhantering på hobbynivå/erfarenhet av egen häst under minst fem år.

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-01)
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2027-06-30
2028-06-30
2029-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
600 YH-poäng (ca. 3.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Djur & natur
Teknik & tillverkning

IoT- och embeddedutvecklare

JENSEN yrkeshögskola

Inbyggda system (embedded systems) finns idag överallt – i bilar, i kylskåp, mobiltelefoner, mikrovågsugnar, drönare, TV-apparater, hörlurar och så vidare. I JENSENs utbildning till IoT- och embeddedutvecklare lär du dig utveckla inbäddade system för olika IoT-produkter.

Internet of Things (IoT), kallas på svenska Sakernas Internet. Det handlar om ett stort antal enheter världen över som är uppkopplade till internet för att samla in och dela data. Det finns en stor efterfrågan av IoT-produkter i världen och därför finns det även ett stort behov av utvecklare som kan utveckla och vidareutveckla inbyggda system för IoT-produkter.

I denna utbildning lär du dig språken C/C++ och Python, hur du programmerar och testar inbyggda system samt IoT-arkitektur och datakommunikation. Du lär dig även hårdvara, i form av exempelvis elektronik, sensorer, kretsar och mikrokontroller, samt olika verktyg inom området.

Under utbildningen får du även arbetslivserfarenhet genom LIA-perioder, med möjlighet att få praktisk erfarenhet och du har chansen att skapa värdefulla kontakter inför din nya karriär.

Utbildningen är helt gratis. Du betalar endast din kurslitteratur. Du har även rätt till CSN under tiden som du studerar.

Grundläggande behörighet 

  • Programmering 1 
  • Matematik 2 
  • Engelska 6

Har du frågor? Kontakta oss, så berättar vi mer!
info@jensenyh.se
08-450 22 00

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-08-01)
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT