Yrkesutbildningar i Stockholm

YH-utbildningar som erbjuds i Stockholm. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Stockholm gav 273 träffar

Byggnadsingenjör Glas och Fasad

Campus Vimmerby

✓ Kostnadsfri & CSN-berättigad YH-utbildning. 

Som Byggnadsingenjör inom glas och fasad ansvarar du för utformning och planering av byggnadens glas- och fasadsystem. Det innefattar bland annat att välja lämpliga material, integrera energieffektiva lösningar och lösa eventuella problem som kan uppstå under projektets gång. Det är en nischad specialistroll! 

I utbildningen ingår 18 veckor LIA (praktik).

Behörighetskrav
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i någon av följande kurser:

  • Bygg och anläggning 2
    Eller
  • Matematik 2

Saknar du något behörighetskrav? Det finns flera olika sätt att bli behörig på! Läs om hur du kan bli behörig till KYH här!

Studieort
Byggnadsingenjör – glas och fasad
är en heltidsutbildning som du läser på distans. Du kommer att ha digital undervisning 2-3 dagar i veckan, och resten av tiden ägnar du åt självstudier. 3 platsträffar i Stockholm och Vimmerby ingår i utbildningen.

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
DISTANS (Stockholms kommun)
Satellitort
Vimmerby, Göteborg, Malmö

VVS-ingenjör

Campus Vimmerby

VVS-branschen är en viktig del i utvecklingen av ett hållbart samhälle. Det är också ett område där många olika branscher, myndigheter och andra aktörer möts. Inom VVS förändras och förfinas teknik och arbetsmetoder hela tiden. VVS är ett mycket spännande och varierande område.

VVS står för värme, ventilation och sanitet. Som VVS-ingenjör arbetar du med fastigheter såsom kontor, industrier och bostäder och skapar energieffektiva och väl fungerande inomhusmiljöer för människor att arbeta och bo i. Utbildningen lär dig att behärska hela processen, från projektering till förvaltning, samt ger dig kunskap i entreprenadjuridik, kommunikation och affärsmannaskap. Du får djup insikt i hur tekniska system är uppbyggda och hur de fungerar.

Du lär dig att ansvara för ett VVS-projekt, både projektering och installationsarbete. Här får du upprätta VVS-ritningar och hantera styr- och reglersystem. Denna utbildning ger dig kunskaper som blir allt mer eftertraktade på arbetsmarknaden, i takt med att samhället omformas med allt större hänsyn till miljön. När du är klar bemästrar du ritningar och tekniska underlag för VVS-installationer med CAD-teknik.

LIA
Under sammanlagt 24 veckor är dina studier förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period lär du dig installation, projektledning inom VVS samt projektering.

Efter examen
Som VVS-ingenjör har du en viktig roll i att kunna nå detta mål. Förutom att arbeta som VVS-ingenjör kan du även jobba som VVS-projektör och projektledare inom VVS.

Framtidsutsikterna för VVS-ingenjörer är mycket goda. De senaste åren har det utbildats allt för få för att täcka behovet och dessutom är pensionsavgångarna stora vilket skapar ytterligare fler arbetstillfällen.

Utbildningsort
Platsbunden i Jönköping samt via videolänk i via videolänk i Stockholm, Vimmerby, Växjö eller Skellefteå

Särskilda förkunskaper
Lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper: Matematik 2

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Bygg & fastighet
Teknik & tillverkning
Satellitort
Vimmerby, Skellefteå, Stockholm, Växjö

VVS-ingenjör

STI - Stockholms Tekniska Institut

Om programmet

En VVS-ingenjör utför planering, projektering och installation av VVS-system. Alternativt kan man välja att arbeta som konstruktör, där man använder CAD och andra rit- och beräkningsverktyg för att designa VVS-system.

Som VVS-ingenjör bidrar du till att skapa riktigt bra inomhusmiljöer genom att planera och projektera VVS-systemen. Branschen har en stor efterfrågan på VVS-ingenjörer, vilket öppnar upp för lysande karriärmöjligheter efter din tid på STI.

Yrkesrollen är eftertraktad av flera anledningar. Det ökade fokuset på hållbarhet kräver VVS-ingenjörer för att minimera energiförbrukningen i både nya och befintliga byggnader. Dessutom ökar behovet av moderna fastigheter vilket skapar en stadig efterfrågan på kompetenta VVS-ingenjörer.

Under utbildningen på STI får du avancerade kunskaper inom VVS-projektering med en inriktning mot arbetsmiljö. Du studerar inomhusmiljöns påverkan och hur värme, ventilation och vatten påverkar energiförbrukningen. Dessutom får du fördjupade kunskaper i hållbara materialval samt kurser inom projektering, konstruktion och programvaruutveckling för området, inklusive insikter i projektledning och -planering.

LIA

Utbildningen innehåller två praktikperioder, kallade Lärande I Arbete (LIA), där du får möjlighet att arbeta på företag inom branschen och delta i verkliga projekt. Under LIA-perioderna samarbetar du med en handledare från företaget för att tillämpa dina kunskaper på bästa sätt. Dessa praktikperioder ger dig värdefull erfarenhet, ökad förståelse för din framtida yrkesroll, ett utökat kontaktnät och en stark anknytning till arbetsmarknaden.

Särskild behörighet

  • Matematik 2a, b eller c (eller Matematik B) med lägst betyg E (eller betyg G)

Eller motsvarande kunskaper och färdigheter, som du fått genom annan utbildning eller yrkeserfarenhet.

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
410 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Bygg & fastighet

Systemutvecklare.NET

Newton Kompetensutveckling

.NET är Microsofts plattform som växt sig stor i Sverige och är i ständig utveckling och det är den främsta inom systemutveckling. Newtons utbildning Systemutvecklare .NET är inriktad mot programvarubaserade och molnbaserade applikationer.

Systemutvecklare. NET är en utbildning som bland annat lär dig olika verktyg för att kunna skapa mobilapplikationer samt program för företag och spel. IT-branschen hungrar efter kompetent arbetskraft vilket gör rollen som .NET-utvecklare mycket efterfrågad. En utbildning inom systemutveckling banar väg för säkra karriärmöjligheter – med kunskaper inom .NET finns en värld av möjligheter.

Utbildningen ger dig goda chanser till ett välbetalt jobb som systemutvecklare och en lyckad karriär inom IT-branschen.

Genom vårt nära samarbete med framstående branschföretag, är utbildningen utformad efter kompetenskraven som företag idag efterfrågar.

LIA
I utbildningen ingår två praktikperioder där du får värdefull praktisk erfarenhet och möjligheten att själv knyta viktiga kontakter som kan vara betydelsefulla för dig när du inleder din karriär som .NET-utvecklare efter avslutad utbildning.

Särskilda förkunskaper för vår utbildning Systemutvecklare .NET

  • Lägst betyget E i Matematik 2 (A, B eller C) eller betyget Godkänd i Matematik B, eller motsvarande
  • Lägst betyget E i Engelska 6/B eller betyget Godkänd i Engelska B, eller motsvarande
  • Lägst betyget E i Programmering 1 eller betyget Godkänd i Programmering A, eller motsvarande

Saknar du behörighet i programmering?
Vi erbjuder en preparandkurs som motsvarar de särskilda förkunskapskraven inom programmering 1. Endast de som söker till Newtons utbildning till systemutvecklare (.NET) kan få tillgång till kursen.

Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2027
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2025-06-26
Branscher
Data & IT

Fastighetsförvaltare

Newton Kompetensutveckling

Vår YH-utbildning till fastighetsförvaltare förbereder dig på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare. Det råder en stor efterfrågan på modern och nytänkande kompetens.

Arbetsuppgifterna som fastighetsförvaltare kan variera från ekonomiansvar till planering av fastighetens underhåll samt kommande reparationer. Det krävs god kunskap inom flera kompetensområden och med vår utbildning till fastighetsförvaltare förbereds du på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare.

Newtons YH-utbildning inom fastighetsförvaltning är utformad efter de kompetenskrav som företag idag efterfrågar och ger dig de teoretiska kunskaper som krävs samt möjligheten att omsätta dina kunskaper under tre praktikperioder.

Du får kombinera de teoretiska delarna med praktik, vilket ger dig ökad förståelse för de teoretiska delarna samt en gyllene chans att testa dina kunskaper i arbetslivet.

Att studera på yrkeshögskola ger både erfarenhet och kompetens – en ovärderlig kombination när du ska inleda din karriär inom fastighetsförvaltning.

Särskilda förkunskaper som krävs:

  • Har lägsta betyg Godkänt/E i Matematik B/2 (A, B eller C) eller motsvarande
  • Har lägsta betyget Godkänt/E i Svenska B/2 eller motsvarande
Utbildningsstart
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Höstterminen 2027
Höstterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
500 YH-poäng (ca. 2.5 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2025-06-26
Branscher
Bygg & fastighet
Juridik
Ekonomi, admin, sälj