Data & IT
Att jobba inom Data & IT innebär att man är i en bransch som hela tiden utvecklas och förändras. Det kan handla om att hantera information, strukturera och analysera den. Eller skapa innehåll på webbplatser eller sociala medier.  Vanliga yrken inom data och IT-området kan vara programmerare, bygga webbsidor, nätverkstekniker, spelutvecklare eller digital strateg. Man kan även jobba med datasäkerhet eller support.  Vår värld blir alltmer digital och i framtiden kommer även AI (Artificiell Intelligens) att påverka samhället och hur vi lever.

Filter
Studieform

Din sökning på gav 303 träffar

3D-printtekniker

Campus Värnamo

Vill du bli en del av en kraftigt växande bransch? Som 3D-printtekniker kommer du att delta i branschens snabba utvecklingsarbete och arbeta med nya experimentella metoder inom både prototyp- och serietillverkning.

Efterfrågad kompetens i snabbväxande bransch
Som utbildad kvalificerad 3D-printtekniker får du kompetens att arbeta med hela 3D-printprocessen och att välja teknik och material ur ett hållbarhetsperspektiv. Du kommer att använda modern teknik och bygga upp kunskap för att förbereda, bereda och utföra 3D-printing samt efterbearbetning. Du får också kunskaper inom affärsmannaskap, produktionsoptimering, 3D-scanning, underhåll och omvärldsbevakning.

Modern teknik och hållbar produktion
Som 3D-printtekniker arbetar du ofta i team och under utbildningen uppmuntras du att utveckla din förmåga att samarbeta, jobba lösningsfokuserat och ta eget ansvar. Du får förståelse för gruppdynamikens betydelse för projektets resultat.

Dina kunskaper om teknik- och materialval ur ett hållbarhetsperspektiv kommer att vara strategiskt viktig för din framtida arbetsgivares konkurrenskraft och lönsamhet.

Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar.

Utbildningens upplägg
Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med företagen i regionen tagit fram utbildningens innehåll så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Utbildningen bedrivs enligt ett distanskoncept där du kombinerar egna studier via en digital lärplattform med praktiska moment vid fysiska träffar på skolan och ute på företag i form av LIA.
Träffar sker vid 16 tillfällen, 2-3 dagar per tillfälle.

Att studera på distans ger dig mer flexibilitet. Men det innebär också stort eget ansvar att lägga den tid som krävs på studierna.

Förutom LIA ingår mycket andra praktiska moment, till exempel 3D-printing, scanning, efterbearbetning och underhåll.

Kontaktperson
Jonas Järpestad
0370-37 81 38

Utbildningsstart
2024-08-26
2025-08-25
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2024-08-23
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT
Studieort
DISTANS (Värnamo kommun)

Digital butiksledare

Uddevalla Yrkeshögskola

BUTIKSLEDARE MED DIGITAL KOMPETENS

En utbildning för dig som vill utvecklas som butiksledare och är nyfiken på ny teknik.

Dagens och framtidens butik omfattar både fysisk och digital handel som samverkar i kundresan och butiksledare behöver förstå e-handels roll som ett komplement till den fysiska handeln.

I utbildningen lär du dig om butiksledning för att kunna ansvara för försäljning, drift, butikens resultat och sätta kunden i fokus. Du utvecklas mot att bli en bra ledare, en duktig säljare och tänka resultatorienterat. Du lär dig om digitala butikskoncept för att knyta ihop den fysiska och digitala kundresan.

Efter utbildningen har du en strategisk och operativ kompetens att utveckla och förbättra den digitala butiksupplevelsen ur ett kundperspektiv.

Det är en heltidsutbildning på distans i ett anpassat format så du ska kunna studera och delvis jobba samtidigt. Upplägget är sådant att du kan välja att vara med på lektion i realtid en till två dagar per vecka beroende på kurs eller välja att ta del av lektionen inspelad dagen efter. Till varje lektion finns det uppgifter och möjlighet till handledning.

LIA- Lärande i arbete 
En stor och viktig del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands.

Förkunskaper

  • Grundläggande behörighet
  • 1 års yrkeserfarenhet på minst halvtid från handel, butik eller service.
Utbildningsstart
2024-08-26
Utbildningsslut
2026-01-16
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Data & IT
Studieort
DISTANS (Uddevalla kommun)

Produktionsutveckling

Campus Värnamo

Vill du vara med och utveckla framtidens tillverkningsindustri?
Företagen står mitt i en spännande utvecklingsprocess där nya tekniska lösningar, automation, robot och digitalisering är avgörande för att effektivisera produktionen och på ett hållbart sätt öka företagens konkurrenskraft.

Efterfrågad kompetens
Det här är en mycket intressant utbildning för dig som vill vidareutbilda dig och/eller har erfarenhet av att jobba inom branschen och som vill ha en ny inriktning i din karriär. Det finns ett stort behov av kompetens och du kommer i din nya yrkesroll att bidra till att förbättra och utveckla produktionsprocesser i små eller större företag.

Effektiv produktion
Under utbildningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom effektiv produktion. Fokus ligger på ökad kompetens inom kontinuerligt kvalitetsarbete, LEAN produktion och produktionsutveckling kopplat till faser, flöden och processer, både teoretiskt och praktiskt.

Dessutom lär du dig att behärska berednings-, planerings- och kalkyleringsarbete inom produktionsekonomi och modern automatiserad tillverkning.

Efter utbildningen kan du självständigt leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet.

Teori i praktiken
25% av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) eller examensarbete ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar.

Utbildningens upplägg
Utbildningen är kostnadsfri och bedrivs i Värnamo, Jönköping, Växjö och Ljungby.

Du är i skolan en dag per vecka, lärande i arbete (LIA) på arbetsplatsen med successivt mer kvalificerade uppgifter två dagar per vecka samt självstudier. Undervisande lärare har specifik yrkeserfarenhet från branschen.

Jönköping University, Tekniska Högskolan, som är utbildningens huvudman, har tagit fram utbildningen i nära samarbete med några av norra Europas ledande teknikföretag så att den väl svarar mot företagens kunskapsbehov.

Kontakt
Hanna Hartikainen
Programansvarig Produktionsutveckling
0370-37 79 78

Utbildningsstart
2024-08-26
2025-08-25
2026-08-24
Utbildningsslut
2025-12-19
2026-12-18
2027-12-17
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Ansökan stänger
2024-08-23
Branscher
Teknik & tillverkning
Ekonomi, admin, sälj
Data & IT
Satellitort
Jönköping, Växjö, Ljungby

Digitala system för FPGA-teknik

Agstu AB - Arbete Genom STUdier

Utbildningen startar löpande under 2024 och kan läsas på 25, 50 eller 100% studietakt. 100% motsvarar 6 veckors studier.

Anmäl dig här>>

Jobbar du inom teknik och har funderingar på att lära dig mer om FPGA-teknik? De grunder som behövs för att lära dig mer inom FPGA-teknik och kanske söka till exempelvis FPGA-systemutvecklare får du genom denna kurs.

Du får en baskunskap och förståelse för de grundläggande begreppen inom området FPGA-baserade inbyggda system och relevant digitalteknik samt programmering. Du förbereds för framtida kurser med en djup inblick i FPGA:er deras funktioner, konstruktion, verktyg och användningar, samt metodik och olika konstruktionsbeskrivningar. Kursen fokuserar också på att förstå skillnaden mellan FPGA:er och mikrodatorer, eftersom FPGA tekniken är så mycket mer komplex.

Särskilda förkunskaper
Arbete med teknik i minst 1 år.

Distansutbildning
Du kommunicerar med handledarna, samarbetsföretagen och övriga studerande via webben. Vi använder bland annat Chrome remote desktop, program vilka gör att läraren kan handleda dig på distans i realtid. Som lärplattform används Itslearning. De förutsättningar som krävs är att alla studerande har tillgång till en dator, laborationsutrustning (köps av anordnaren) samt uppkoppling till internet.

Utbildningsstart
Påbörjad (Vårterminen 2024)
Höstterminen 2024
Utbildningsslut
Höstterminen 2024
Vårterminen 2025
Studietakt
50%
YH poäng
30 YH-poäng (ca. 0.3 år)
Ansökan öppnar
Ansökan hela året
Branscher
Data & IT
Studieort
DISTANS (Västerås kommun)

.NET-utvecklare

Teknikhögskolan

Vill du lära dig koda i C# i ramverket .NET? Studera till .NET-utvecklare och utveckla applikationer som kan användas på smartphones, surfplattor och datorer. Framför allt arbetar du med backend där du utvecklar säkra databaser, programvaror och molnlagring. Du kan även arbeta med frontend för att designa och utforma hemsidor och appar.

✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat

Behörighetskrav

• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Programmering 1

Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »

Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-15
Branscher
Data & IT
Studieort
Gävle kommun