Data & IT
Att jobba inom Data & IT innebär att man är i en bransch som hela tiden utvecklas och förändras. Det kan handla om att hantera information, strukturera och analysera den. Eller skapa innehåll på webbplatser eller sociala medier. Vanliga yrken inom data och IT-området kan vara programmerare, bygga webbsidor, nätverkstekniker, spelutvecklare eller digital strateg. Man kan även jobba med datasäkerhet eller support. Vår värld blir alltmer digital och i framtiden kommer även AI (Artificiell Intelligens) att påverka samhället och hur vi lever.
Fördjupa dig i digitalisering och robotisering inom lön. Kurs för dig som vill lära dig effektivisera och kvalitetssäkra lönehantering.
Den här kursen ger dig specialiserad kunskap om effektivisering av lönehantering genom digitala processer. Du kommer att få färdigheter i att behandla och redovisa lönekostnader samt dokumentera en löneprocess på ett korrekt och överskådligt sätt. Kursen ger dig bland annat kunskap om:
Flexibelt distansupplägg
Detta är en distanskurs som omfattar 30 YH-poäng. All undervisning sker digitalt, vilket gör att du kan studera oberoende av tid och rum och även i kombination med arbete.
Behörighet
Vill du vara med och automatisera industrin? Studera till Automationsingenjör robotik och var med och påverka framtidens tillverkningsprocesser. Jobba med installation, programmering och driftsättning av automatiska anläggningar.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Gymnasieexamen eller motsvarande
• Matematik 2
• Praktisk ellära eller Fysik 1
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
✓ Kostnadsfri & CSN-berättigad YH-utbildning.
Som Processtekniker är du expert på underhållssystem, logistik, automationssystem, lean och processtyrning. Du övervakar, underhåller och driftar digitala processystem så som IoT, AI och robotik. Målet är att minimera driftstörningar och onödiga kostnader som kan orsakas av stopp, fel eller haverier i produktionen.
Behörighetskrav
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i någon av följande kurser:
Jobbar du med inbyggda system och kan något HDL-språk och C-programmering? Passa på att kompetensutveckla dig inom högnivåsyntes, HLS.
Kursen Högnivåsyntes med C för FPGA är en kostnadsfri utbildningen och CSN-berättigande.
Kursen omfattar 30 Yh-poäng och vi erbjuder kursen på distans, löpande starter. Studietakten kan väljas mellan 25, 50, 75 eller 100 % %. Hör av dig till oss om du är intresserad eller gör en ansökan så hör vi av oss.
Distansutbildning
Du kommunicerar med handledarna, samarbetsföretagen och övriga studerande via webben. Vi använder bland annat Chrome remote desktop, program vilka gör att läraren kan handleda dig på distans i realtid. Som lärplattform används Itslearning. De förutsättningar som krävs är att alla studerande har tillgång till en dator, laborationsutrustning (den köper du av oss, 800 SEK inkl. moms) samt uppkoppling till internet.
All examination görs via uppgifter och projekt.
Särskilda förkunskaper
Godkänt betyg i något HDL-språk som VHDL eller Verilog samt kunskaper i C-programmering eller motsvarande.
Löpande kursstarter!
Utbildningen till Cad-konstruktör ger dig verktygen att planera och utföra konstruktionsarbete såväl vid nykonstruktion som vid optimering av befintlig produkt. Du skapar hållbara produkter för alla olika branscher på arbetsmarknaden.
Under utbildningen får du lära dig om projektledning, ekonomiska aspekter och hur du möter kundernas krav. Du får även kunskaper om de tillverkningstekniker och produktutvecklingsprocesser som används vid tillverkning av plastkomponenter. Du får specialiserade kunskaper inom konstruktion och modellering i CAD-verktyg för komponenter i plast och metall.
Efter avslutad utbildning har du kompetens att självständigt konstruera en mekanisk produkt samt välja lämplig tillverkningsmetod för att nå en optimal konstruktion. Du kommer kunna delta i utvecklingsprojekt tillsammans med angränsande yrkesroller och ha förmågan att använda rätt metodik i utvecklingsprocessens olika faser.
Utbildningen matchar arbetsmarknadens efterfrågan och krav på Cad-konstruktörer. Medtech och grön energi och är på stark frammarsch och gör att allt högre kravställning kommer upp för kompetens inom produktion av hållbara produkter.
Efter din utbildning kan du arbeta som:
För att vara behörig till utbildningen behöver du, utöver grundläggande behörighet till yrkeshögskolan, kunskaper som motsvarar godkänt betyg i:
Har du fått kunskaper på annat sätt finns möjlighet att göra ett prov som bedömer din reella kompetens.
Du behöver dessutom minst tolv månaders yrkeserfarenhet inom något av följande arbetsområden:
Eller närliggande områden som har givit dig branschförståelse.
Har du frågor? Kontakta:
Annika Lund, Utbildningsledare
073-146 34 43