Data & IT
Att jobba inom Data & IT innebär att man är i en bransch som hela tiden utvecklas och förändras. Det kan handla om att hantera information, strukturera och analysera den. Eller skapa innehåll på webbplatser eller sociala medier.  Vanliga yrken inom data och IT-området kan vara programmerare, bygga webbsidor, nätverkstekniker, spelutvecklare eller digital strateg. Man kan även jobba med datasäkerhet eller support.  Vår värld blir alltmer digital och i framtiden kommer även AI (Artificiell Intelligens) att påverka samhället och hur vi lever.

Filter
Studieform

Din sökning på gav 280 träffar

Technical Account Manager

Hermods Yrkeshögskola

Utbildningen Technical Account Manager ger dig kompetens inom framtidens försäljning – där digitalisering och automatisering står i fokus. Din kunskap efter utbildningen är eftertraktad och du kommer att vara attraktiv inom en rad olika områden, exempelvis Försäljning B2B, Marknadsföring, Projektledning och Tekniska system. Genom utbildningens två gedigna praktikperioder kan du välja att inrikta din utbildning och kompetens inom ett visst område. Du kommer att behärska såväl försäljning av digitala tjänster/produkter som försäljning inom digitala miljöer.

Som Technical Account Manager är den digitala kompetensen lika viktigt som säljkompetensen. Detta yrke passar dig som är kommunikativ, nätverkande och strukturerad. Har du drivet och intresset, utbildar vi dig till framtidens tekniska säljare!

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-01)
Påbörjad (2023-08-28)
2024-08-01
Utbildningsslut
2024-06-30
2025-06-30
2026-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
420 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Data & IT
Studieort
DISTANS (Örebro kommun)
Restplats finns

Backend-utvecklare

Uddevalla Yrkeshögskola

Är du en kreativ problemlösare och intresserad av programmering?

Som Backend-utvecklare arbetar du med tre viktiga komponenter i ett system – servers, databaser och applikationer. Backend är en kombination av teknik och programmering som körs i bakgrunden och som interagerar med webbutvecklarens kod på klientsidan. 

I den här utbildningen får du lära dig objektorienterad programmering i PHP och C#.NET, samt MVC-ramverk, WEB.API, databas, SQL. Du får också grundläggande kunskap om HTML, CSS, JavaScript och ramverk som jQuery och React.js. 

Som Backend utvecklare jobbar du nära produktägare och webbutvecklare i agila team för att skapa effektiva och säkra applikationer och webbsidor. 

Förkunskaper

 • Grundläggande behörighet
 • Matematik 2 och Programmering 1 eller motsvarande kunskaper

Du kan jobba som

 • Backend-utvecklare
 • Webbutvecklare
 • Systemintegratör
 • Systemutvecklare

Så studerar du
Utbildningen ges på heltid där föreläsningar varvas med projekt, eget arbete, inlämnings­uppgifter och workshops. ­Utbildningen ges i Uddevalla med direktsändning till Lidköping. Lärare finns i Uddevalla och undervisar två till tre dagar i veckan.

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-29)
Påbörjad (2023-08-28)
Utbildningsslut
2024-05-29
2025-05-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Branscher
Data & IT
Satellitort
Lidköping
Restplats finns

Automationsingenjör robotik

Teknikhögskolan

Vill du vara med och automatisera industrin? Studera till Automationsingenjör med inriktning robotik, så kan du vara med och påverka framtidens tillverkningsprocesser. Jobba med installation, programmering och driftsättning av automatiska anläggningar.

✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat

Behörighetskrav

• Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
• Matematik 2
• Praktisk ellära
• Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du behörighet? Så blir du behörig »

Utbildningsstart
2024-01-08
Utbildningsslut
2025-12-31
Studietakt
100%
YH poäng
420 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-10-29
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT

CAD-konstruktör produktutveckling

Yrkeshögskolan Campus Mölndal

Startar i januari 2024

Utbildningen till Cad-konstruktör plast/mekanik ger dig verktygen att planera och utföra konstruktionsarbete såväl vid nykonstruktion som vid optimering av befintlig produkt. Du skapar hållbara produkter för alla olika branscher på arbetsmarknaden.

Under utbildningen får du lära dig om projektledning, ekonomiska aspekter och hur du möter kundernas krav. Du får även kunskaper om de tillverkningstekniker och produktutvecklingsprocesser som används vid tillverkning av plastkomponenter. Du får specialiserade kunskaper inom konstruktion och modellering i CAD-verktyg för komponenter i plast och metall.

Efter avslutad utbildning har du kompetens att självständigt konstruera en mekanisk produkt samt välja lämplig tillverkningsmetod för att nå en optimal konstruktion. Du kommer kunna delta i utvecklingsprojekt tillsammans med angränsande yrkesroller och ha förmågan att använda rätt metodik i utvecklingsprocessens olika faser.

Utbildningen matchar arbetsmarknadens efterfrågan och krav på Cad-konstruktörer. Medtech och grön energi och är på stark frammarsch och gör att allt högre kravställning kommer upp för kompetens inom produktion av hållbara produkter.

Efter din utbildning kan du arbeta som:

 • CAD-konstruktör
 • CAD-ritare.
 • Produktutvecklare
 • Projektledare

För att vara behörig till utbildningen behöver du, utöver grundläggande behörighet till yrkeshögskolan, kunskaper som motsvarar godkänt betyg i:

 • Matematik 2
 • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Har du fått kunskaper på annat sätt finns möjlighet att göra ett prov som bedömer din reella kompetens.

Du behöver dessutom minst tolv månaders yrkeserfarenhet inom något av följande arbetsområden:

 • Fordon
 • Industri
 • Life science
 • Energi
 • Projektledning
 • Produktion
 • Montering
 • IT
 • Design

Eller närliggande områden som har givit dig branschförståelse.

Har du frågor? Kontakta:
Annika Lund, Utbildningsledare
073-146 34 43

Utbildningsstart
2024-01-29
2025-01-01
2026-01-01
Utbildningsslut
2024-12-20
2026-12-18
2027-12-17
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Branscher
Teknik & tillverkning
Data & IT

Digitala system för FPGA-teknik

Agstu AB - Arbete Genom STUdier

Utbildningen startar löpande och kan läsas på 25, 50 eller 100% studietakt. 100% motsvarar 6 veckors studier.

Jobbar du inom teknik och har funderingar på att lära dig mer om FPGA-teknik? De grunder som behövs för att lära dig mer inom FPGA-teknik och kanske söka till exempelvis FPGA-systemutvecklare får du genom denna kurs.

Du får en baskunskap och förståelse för de grundläggande begreppen inom området FPGA-baserade inbyggda system och relevant digitalteknik samt programmering. Du förbereds för framtida kurser med en djup inblick i FPGA:er deras funktioner, konstruktion, verktyg och användningar, samt metodik och olika konstruktionsbeskrivningar. Kursen fokuserar också på att förstå skillnaden mellan FPGA:er och mikrodatorer, eftersom FPGA tekniken är så mycket mer komplex.

Särskilda förkunskaper
Arbete med teknik i minst 1 år.

Distansutbildning
Du kommunicerar med handledarna, samarbetsföretagen och övriga studerande via webben. Vi använder bland annat Chrome remote desktop, program vilka gör att läraren kan handleda dig på distans i realtid. Som lärplattform används Itslearning. De förutsättningar som krävs är att alla studerande har tillgång till en dator, laborationsutrustning (den köper du av oss, 800 SEK inkl. moms) samt uppkoppling till internet.

Utbildningsstart
Påbörjad (2023-07-01)
Utbildningsslut
2024-02-01
Studietakt
25%
YH poäng
30 YH-poäng (ca. 0.6 år)
Ansökan öppnar
Ansökan hela året
Branscher
Data & IT
Studieort
DISTANS (Surahammars kommun)