Juridik
Juridiska arbetsuppgifter finns så gott som i alla branscher. De som jobbar inom yrkesområde Juridik analyserar och löser diverse juridiska frågor och ser till att regler och lagar följs. Arbete inom juridik kan bland annat handla om domstolsarbete, affärsjuridik, skatterätt, familjerätt eller andra områden där parter skall förhandlas, uppgifter granskas eller att upprätta kontrakt och andra rättsliga handlingar.
Vill du jobba med bokföring och ekonomisk redovisning? Utbildningen till Redovisningsekonom med löneadministration dig kompetens i rollen som t ex redovisningsekonom, ekonomiassistent eller löneadministratör.
Utbildningen Redovisningsekonom med löneadministration vänder sig till dig som trivs med att arbeta i en miljö med stor och varierande kontaktyta, både inom och utanför verksamheten. Det passar dig som är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv.
En redovisningsekonom arbetar med bokföring och ekonomisk redovisning i företag eller andra typer av verksamheter. Ditt ansvar är att att se till att arbetsgivaravgifter, skatter och moms redovisas korrekt och betalas i rätt tid. Du kommer också att hantera alla in- och utbetalningar samt delta i arbetet med bokslut och årsredovisning.
Ibland deltar redovisningsekonomen i budgetarbetet och gör beräkningar av hur stora intäkter och utgifter för en viss tidsperiod bör vara för att nå lönsamhetsmålen.
Yrkesroller efter utbildningen
Dina möjligheter till jobb
Dina chanser att få jobb är goda. Det görs flera stora infrastruktursatsningar i Västsverige och Sverige i stort under kommande år och behovet av utbildade ingenjörer med BIM-kompetens ökar.
Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.
Värdefull praktik på företag (LiA)
Genom dina praktikperioder (10 + 12 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.
Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.
Ansökan - såhär går det till
Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.
Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.
Studieform och upplägg
85 veckor/2 år. Detta är en heltidsutbildning på dagtid som kräver din närvaro vid schemalagd undervisning på skolan och online, 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LIA, följer du de arbetstider som gäller på företaget
Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se
Förkunskaper
Gymnasieexamen samt:
- Lägst betyg E i Engelska 6
- Lägst betyg E i Matematik 2
- Lägst betyg E i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.
Om du inte har examen och rätt betyg, kan du ändå vara behörig utifrån s.k. reell kompetens. Den kan du ha fått genom t.ex. arbetslivserfarenhet eller annan utbildning.
Utbildningens innehåll
Kontakta oss gärna, eller läs mer på
www.nbi-handelsakademin.se
En dokumentcontroller/registrator anställs inom kommunal, regional och statlig verksamhet. Huvuduppgiften är att upprätthålla de krav som ställs avseende insyn i den offentliga verksamheten.
Yrkesrollen professionaliseras
Utbildningen ska tillgodose en växande efterfrågan på specialistkompetens inom dokument- och informationshantering inom offentlig sektor. Registratorsfunktionen syftar i första hand till att upprätthålla de insynskrav som ställs på offentlig verksamhet. Digitaliseringen ställer högre krav för att insynskraven ska kunna uppnås. Digitaliseringen innebär att informationen ändrar karaktär och att mängden information växer kraftigt. Det är en både kvalitativ och kvantitativ förändring som innebär att den traditionella registratorsrollen är i förändring och allt oftare benämns dokumentcontroller.
Arbetsuppgifter för en registrator:
Efter utbildningen ska du ha kompetenser för att:
Behörighet
Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan samt Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.
Utbildningen för dig som vill arbeta med arbetsplats- och fastighetsservice. Gör karriär i en internationell miljardbransch med stora jobbmöjligheter!
2 år | Göteborg | Kostnadsfri & CSN-berättigad
Facility Management är en bred bransch där du jobbar med att analysera, projektleda och utforma arbetsmiljöer och servicefunktioner. Du är en viktig del av företagets verksamhet då du ansvarar för utveckling, drift, administration och planering av olika fastighets- och arbetsmiljöfrågor. Efter examen kan du jobba som:
Vår YH-utbildning till fastighetsförvaltare förbereder dig på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare. Det råder en stor efterfrågan på modern och nytänkande kompetens.
Arbetsuppgifterna som fastighetsförvaltare kan variera från ekonomiansvar till planering av fastighetens underhåll samt kommande reparationer. Det krävs god kunskap inom flera kompetensområden och med vår utbildning till fastighetsförvaltare förbereds du på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare.
Newtons YH-utbildning inom fastighetsförvaltning är utformad efter de kompetenskrav som företag idag efterfrågar och ger dig de teoretiska kunskaper som krävs samt möjligheten att omsätta dina kunskaper under tre praktikperioder.
Du får kombinera de teoretiska delarna med praktik, vilket ger dig ökad förståelse för de teoretiska delarna samt en gyllene chans att testa dina kunskaper i arbetslivet.
Att studera på yrkeshögskola ger både erfarenhet och kompetens – en ovärderlig kombination när du ska inleda din karriär inom fastighetsförvaltning.
Särskilda förkunskaper som krävs:
Vill du ta steget mot en framtida karriär i försäkringsbranschen? FEI erbjuder dig marknadens allra mest omfattande yrkeshögskoleutbildning!
Försäkring kommer alltid att behövas och därmed är det en stabil efterfrågan på kompetens inom branschen. Som försäkringsrådgivare arbetar du med att ge rådgivning kring olika slags försäkringslösningar, medan en skadereglerare hanterar skador som den försäkrade har råkat ut för. En riskbedömare, eller underwriter, arbetar istället med att bedöma risker.
Utbildningen uppfyller Finansinspektionens teoretiska krav för att bli förmedlare och består av praktik på ledande bolag inom branschen. Under utbildningen, som är helt utformad utefter branschen, får du kunskaper för att kunna arbeta inom sakförsäkring, liv och pension, både mot privatpersoner och företag.
Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som rådgivare, förmedlarassistent, skadereglerare och riskbedömare.
Lärande i arbete – LIA
Utbildningen består till 24 veckor av LIA-praktik, Lärande i arbete. LIA är en framgångsfaktor som ger dig tillfälle att tillämpa dina kunskaper och lära dig yrket på en arbetsplats. FEI:s goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig en stor fördel när du ansöker om LIA.
Praktikplatser och framtida arbetsgivare kan kräva ett utdrag ur brottsregistret samt information från Kronofogdemyndigheten när du söker din LIA-praktik och när du söker arbete efter avslutad utbildning.
Dina studier på FEI
Utbildningen sker på heltid under två år med lektioner cirka två dagar per vecka. I studierna ingår även LIA-praktik, som ger dig möjligheten att tillämpa dina kunskaper på en arbetsplats.
Alla YH-utbildningar genomförs med hybridkonceptet FEIFLEX som möjliggör att du kan delta på plats och på distans. Med vår ledande FEIFLEX-teknik får du den bästa studieupplevelsen – oavsett om du deltar i våra specialutrustade lokaler på attraktiva adresser eller online i realtid.