Övrigt
Under denna kategori presenteras utbildningar som inte passar i övriga branschområden. Det kan handla om utbildningar med fokus på miljöarbete och hållbarhet. Men här presenteras även utbildningar som har branschområdet "Övrigt" som komplement till en eller två andra branschområden.
Arbetar du med miljö- planerings- eller skötselfrågor?
Sveriges kommuner har en viktig roll att spela i byggandet av framtida hållbara städer. För att nå målen i Agenda 2030 behövs aktuell och hög kompetens inom områden som ständigt utvecklas.
Den här korta yh-utbildningen ger dig kunskaper om trädets ekologi, monetära värderingsmetoder och miljölagar.
Efter utbildningen kommer du att ha färdigheter i att värdera träd med hjälp av digitala verktyg. Du kommer också att kunna beräkna ett områdes förmåga att lagra koldioxid genom dess träd. Utbildningen är utformad för att passa offentlig sektor, men kan även läsas av dig som arbetar inom privat sektor eller har tidigare utbildning inom området.
Utbildningen omfattar 30 yh-poäng. Utbildningen är 25% på distans och är flexibel.
Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.
Arbetar du med miljö-, planerings- eller skötselfrågor?
Sveriges kommuner har en viktig roll att spela i byggandet av framtida hållbara städer. För att nå målen i Agenda 2030 behövs aktuell och hög kompetens inom områden som ständigt utvecklas.
Den här korta yh-utbildningen ger dig kunskaper om hur ekosystemtjänster och naturbaserade lösningar bidrar i omställningen till hållbara samhällen.
Efter avslutad utbildning ska du bland annat kunna utföra ekosystemtjänstanalyser och driva natur- och miljörelaterade frågor från idé till beslut. Utbildningen är utformad för att passa offentlig sektor, men kan även läsas av dig som arbetar inom privat sektor eller har tidigare utbildning inom området.
Utbildningen omfattar 30 yh-poäng. Utbildningen är 25% på distans och är flexibel.
Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.
Arbetar du med miljö- planerings- eller skötselfrågor?
Då kan den här yrkeshögskolekursen vara en perfekt fortbildningsmöjlighet för dig.
Med hjälp av den här utbildningen får du möjlighet att bredda och fördjupa din kompetens om hur man kan förbättra förutsättningarna för restaurering och anläggning av våtmarker.
Särskilda förkunskapskrav
Yrkeserfarenhet inom fysisk planering, miljöfrågor, naturvårdsfrågor, praktisk skötsel av grönområden eller motsvarande.
Den här kursen ges på distans i kvarts-fart (studieinsats som krävs = cirka 10 timmar per vecka). Utbildningens längd är 24 veckor.
Utbildningen omfattar 30 yh-poäng. Utbildningen är 25% på distans och är flexibel.
Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.
Detta är en unik säljutbildning, med fokus på hållbarhet, som ger dig en grundläggande kompetens inom miljö och klimatfrågor i kombination med grunderna i sälj och marknadsföring.
Efter utbildningen får du färdigheter/kunskaper/kompentenser inom b.la:
Efter utbildningen kan du arbeta som:
För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:
Som drifttekniker inom fastighet utvecklar du ditt tekniska intresse, samtidigt som du både jobbar i team och får möjlighet att ta eget ansvar. Men vad innebär det egentligen att vara drifttekniker? Läs vidare så berättar vi vad jobbet går ut på, vad som krävs i form av utbildning och hur framtiden ser ut för yrket.
Utbildningen som Drifttekniker kräver inga specifika förkunskaper utan är öppen för alla med gymnasieexamen. Den innehåller kurser som gör dig attraktiv på en växande arbetsmarknad - fastighetsautomation, IT, säkerhetssystem, driftoptimering, energieffektivisering, ekonomi, juridik, elteknik, ventilation och värmesystem samt dessutom ett antal certifikat. Utbildningen ger också kunskaper och färdigheter i kommunikation och kundbemötande samt projektledning och ledarskap.
Utbildningen Drifttekniker är en kvalificerad utbildning som ger dig den kompetens som krävs för att kunna arbeta i den efterfrågade rollen i fastighetsbranschen.
Vad gör en drifttekniker?
Vad du gör som drifttekniker inom fastighet skiljer sig från dag till dag. Och mellan olika arbetsplatser. Ofta arbetar du i team med ansvar för drift, underhåll och skötsel av flera objekt och fastigheter. Som drifttekniker har du ett praktiskt inriktat arbete som handlar om att planera och hitta lösningar som fungerar.
Du kan få i uppdrag att hantera problem som dyker upp, säkerställa att fastighetstekniska system fungerar och bidra till förbättringsprojekt. En del vad jobbet på anläggningar är att övervaka driftdata vid datorskärmar. På anläggningar och i byggnader får du ofta göra kontrollrundor.
I och med att arbetsuppgifterna varierar kommer du få öva dig på att strukturera ditt arbete, prioritera vad som ska göras först och ta egna initiativ och beslut. På plats i fastigheterna möter du ofta kunder, som det är viktigt att kommunicera professionellt med.
Innehåll
Behörighet
Gymnasiexamen eller motsvarande.
Kunskaper i svenska för att klara utbildningen.
På den här utbildningen finns inga andra krav för behörighet.
Har du frågor om utbildningen eller ansökan?
Välkommen att kontakta oss!
info@jensenyh.se
08-450 22 00